De beste natuurlijke deodorants

Als een liefhebber van schoonheidsproducten vond ik het moeilijk om sommige van mijn beauty- en huidverzorging gewoonten op te geven toen ik me wendde tot een meer natuurlijke huidverzorgingsregime, maar toch gebruik ik al heel lang geen (commerciële) deodorants meer en vandaag  deel ik de beste natuurlijke deodorants met je.

Stinkt dat niet?

Het voedsel dat je eet kan bepalen hoe je zweet ruikt. Zweet moet niet al te slecht ruiken, als dat wel zo is moet je even je dieet nagaan. Persoonlijk heb ik al meer dan 8 jaar geen deodorant gebruikt. Zelfs als ik sport gebruik ik geen deodorant. Ik zweet, maar ik stinkt niet overdreven.

Wat niet zo fris is

Waarom ik voorzichtig ben met commerciële deodorants.

  • De meeste deodorants bevatten hormoonverstorende chemicaliën fragrances’ dat het endocriene systeem verstoren.
  • De meeste deodorants bevatten propyleenglycol dat de huid blokkeert en bedekt en het wordt ook gebruikt als radiator vloeistof in auto’s. Dus als het lichaam zich gewoon probeert te ontdoen van gifstoffen, willen wij het tegengaan en ”stoppen”. Lijkt me niet echt fris.
  • Deodorants bevatten glycol als anti-transpirant. Anti-transpiratie middelen bevatten aluminium die specifiek zijn ontworpen om de poriën te verstoppen zodat je niet zweet. Dit proces verandert in feite de fysiologie van het lichaam.
  • De meeste anti-transpiranten bevatten aluminium en hier zijn onderzoeken mee aan de gang wat dit nu voor effect heeft bij langdurige blootstelling aan aluminium.
  • Er zijn vele studies gaande die het verband zoeken tussen borstkanker en deodorant gebruik.

best natural DeodorantsMijn favoriete natuurlijke deodorants

Het alternatief is eenvoudig. Ga op zoek naar natuurlijke deodorants of oliën die geen kunstmatige geurstoffen, propyleenglycol, aluminium of andere gifstoffen bevatten. Gebruik natuurlijke deodorants met plantaardige oliën. Zorg er ook voor dat je gezond eet en voldoende water drinkt.  

Limoenen of citroenen

Geloof het of niet, het werkt geweldig. Snijd een limoen of citroen door de helft en gebruik iedere helft als een deodorant. Het zuur van een citroen zal helpen om het zweten te verminderen en het werkt als een natuurlijke deodorant. Bovendien, hebben limoenen en citroenen sterke antibacteriële eigenschappen. Het citroenzuur in citroensap kan geur veroorzakende bacteriën doden. Ik zweer bij de citroen methode.

Baking soda/Zuiveringszout (arrowroot poeder of maïzena is ook goed)

Een ander alternatief is zuiveringszout. Ik dep mijn oksels ermee (als kind zag ik mijn moeder dit doen). Maar ik merkte dat als je de zuiveringszout oplost met een beetje water (niet helemaal laten oplossen in water) het ook goed werkt en minder rommelig is. De droge poeder werkt echt goed tegennatte” oksels. Het zal al je zweet absorberen, vooral als je zuiveringszout mengt met arrowroot of maïzena.

Kokosolie

Mijn geliefde kokosolie. Vooral na het scheren van mijn oksels, ben ik gek op kokosolie. Dit is de enige natuurlijke methode dat niet alleen een goede natuurlijke deodorant is, maar ook lekker hydraterend is.

Je kunt heel eenvoudig je eigen deodorant maken door een combinatie van bovenstaande. Het is heel simpel.

Natuurlijke DIY deodorant

1/4 kommetje zuiveringszout
1/4 kommetje arrowroot poeder of maïzena
5 eetlepels kokosolie

Combineer de zuiveringszout en arrowroot poeder in een kom en meng. Begin met ongeveer 4 eetlepels kokosolie en voeg deze toe aan het mengsel, meng tot je een pasta textuur hebt. Je kunt de deodorant bewaren in een klein, luchtdichte verpakking

Gebruik jij een deodorant? Zo ja, aan wat voor deodorant geef jij de voorkeur?

photos by the green creator (c) (copyright)
 

2 gedachten over “De beste natuurlijke deodorants”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.