Als foodie kan mijn inspiratie altijd en overal toeslaan (vandaar mijn kleine zwarte notebook dat ik overal mee naartoe neem). Laatst gebeurde het terwijl ik aan het winkelen was … voor kleding wel te verstaan. Yep, ik zag een combinatie van kleuren dat me direct deed denken aan rode bieten en courgette. Ze zijn overigens beiden in het seizoen nu. Whoop whoop! Ja, rode bieten zijn het gehele jaar door te verkrijgen, maar hun officiële seizoen loopt vanaf de zomer tot en met oktober, dan kun je de beste bieten vinden. Omdat ik een fan ben van eten volgens de seizoenen, was er ter plekke een nieuw recept geboren. En lekker dat het was! Vooral de saus. De enige klacht die ik kreeg was dat ik te weinig had gemaakt…
Je zult een enorme kom courgette/spaghetti (courgetti) krijgen, wat echt op spaghetti lijkt, maar in feite smul je van een lichte voedzame kom met courgette, rode biet, knoflook, edelgistvlokken en kokosolie.
First things first! Zorg dat je een spiralizer of julienne dunschiller hebt. Beiden zijn zo makkelijk te gebruiken en waarschijnlijk één van mijn goedkoopste keuken ”apparatuur”. Ik noemde het hier al. Ik beloof je dat het de investering waard zal zijn. Je zult merken dat het echt simpel is om je groenten te ”spiraliseren”, het enige wat je nodig hebt is de juiste saus. Deze rode bieten saus is de juiste saus. Het is echt heerlijk, licht en gewoon ongelooflijk lekker. Ik kan niet echt verklaren waarom. Je zou denken dat de knoflook en rauwe bieten te sterk zouden zijn of zouden overheersen, maar samen met de cashewnoten en de edelgistvlokken is deze saus gewoon perfect. En als je het kleine beetje water in dit recept weglaat (zoals ik ooit deed), dan zul je de meest perfecte en gezondste pesto ooit creëren.
Print
Zucchini Spaghetti with Beetroot Sauce
- Category: pasta met rode biet saus
- Cuisine: vegan, vegetarisch, gezond, rauw, saus, plantaardig
Description
Een heerlijk en licht spaghetti gemaakt van courgette en een verbazingwekkend gezonde bietjes saus met knoflook.
Ingredients
- 2 courgettes
- 1 middelgrote tot grote ui
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 grote biet (rauw), geschild en in stukjes gesneden
- de helft tot 3/4 kopje cashewnoten, even in water geweekt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- een klein beetje water, net genoeg om de blender een handje te helpen (als je het water weglaat maak je een heerlijke pesto!)
- edelgistvlokken (ongeveer 2-3 theelepels)
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Spiraliseer 2 tot 3 courgette en zet aan de kant. Houd in gedachten dat ze nogal krimpen in de pan. Dus maak liever teveel, dan te weinig.
- Snijd de uien in stukjes en bak in kokosolie. Bak de uien als eerste en voeg daarna de courgette toe zodra ze mooi bruin zijn. Bak op hoog vuur en roer tot ook de courgette mooi zacht is (geslonken is).
- Meng de cashewnoten met de rode biet in een blender of keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de saus.
- Serveer met de courgette spaghetti
photos by the green creator (c) (copyright)