Your cart

+Artikelen Levensstijl

Citroen Water in de Ochtend

lemonwater

Citroenen, wat houd ik er toch van! De eerste stap voor mij naar een gezonde(re) levensstijl bestond uit het introduceren van citroenen in de ochtend. Tenzij je een allergie hebt, is er geen enkele reden waarom je geen glas lauwwarm citroenwater in de ochtend kunt drinken.

Waarom? Hier zijn enkele voordelen:

  • Dit is een supergezonde sap dat je lichaam een kickstart geeft in de ochtend en dat zonder een sapcentrifuge! En absoluut een betere manier om energie van te krijgen dan van koffie.
  • Citroenwater schudt je organen wakker. Het zal je lymf systeem hydrateren en citroen water helpt ook om je spijsvertering op gang te brengen. Je zal vaker naar de wc moeten want gifstoffen worden uit het lichaam verdreven. Het citroenzuur zorgt ook voor een goede werking van de lever, waardoor ook de lever zich kan ontdoen van gifstoffen.
  • Citroenen bevatten veel kalium en vitamine C. Geen verkoudheden en griepjes meer door de vitamine C! Kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in ons lichaam, dit is belangrijk bij een goede weerstand.
  • Hoewel citroenen zuur zijn, zijn ze in ons lichaam super alkalisch/basisch. Een alkalisch lichaam staat vaak gelijk aan een gezond lichaam. Een zuur lichaam is vatbaar voor allerlei ziekten, terwijl een alkalisch lichaam hier juist tegen beschermt en dit voorkomt. 
  • De pectine in citroen vermindert hongergevoel. Daarnaast is bewezen dat mensen die een meer alkalisch dieet eten gemakkelijker gewicht kunnen verliezen.
  • Citroenwater helpt bij het afvallen en gaat een slechte huid, rimpels en huidvlekjes tegen. Vitamine C helpt namelijk rimpels en oneffenheden te verminderen. Water met citroen zorgt er ook voor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er mooier uit ziet.

Kortom, citroenen ontgiften je lichaam.Weg met alle afvalstoffen!

Hoe maak je citroenwater?

Simpel. Pers/knijp een halve of een hele citroen uit in lauwwarm water en … drink het op. Het beste is om dit een half uur voor het ontbijt te doen. Als dat niet lukt is dat geen ramp, zolang je  hierdoor niet dit ochtendritueel overslaat. Als je op reis bent en er zijn geen citroenen beschikbaar begin je dag dan sowieso met lauwwarm water. Ik drink zelf elke ochtend 1 liter water (400 ml gekookt en 600 ml gefilterd water) met het sap van één citroen.

Om je tanden te beschermen tegen de zuurgraad is het aan te raden je tanden te  poetsen vóór het citroen water. Poets nooit je tanden direct na het drinken van citroenwater! Als je echt je tanden wilt poetsen na het citroenwater, wacht dan één uur.

Oh en wist je dat de gebruikte citroenen (de schil) een geweldige manier zijn om de  keuken mee schoon te maken?

lemons

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like