Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
3-Ingredient Chocolate Pudding Truffles

Chocolade Pudding Truffels Met 3 Ingrediënten

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: truffles, afhankelijk van de grootte
  • Category: dessert, zoet, snack
  • Cuisine: glutenvrij, veganistisch

Description

Veganistische chocolade pudding truffels zonder gluten, noten, zaden of olie en met slechts 3 ingrediënten! Romig, lekker plakkerig, zoet en super makkelijk om te maken.


Ingredients

Scale
  • 1 kop / 160 gr boekweitgrutten
  • 1,5 kopjes / 350 ml water
  • 190 gr / ongeveer 10 Medjool dadels
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • extra cacaopoeder voor het rollen (optioneel)
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)

Instructions

  1. Spoel de boekweit af onder stromend water en kook tot het zacht is. Ik kook de boekweit meestal net iets langer dan normaal zodat het makkelijker is om de boekweit met de dadels te blenden.
  2. Ondertussen haal je de pit uit de dadels en plaats deze in een keukenmachine of een hogesnelheids blender met een stamper zoals een Vitamix.
  3. Als de boekweit klaar is, giet het af en voeg de boekweit toe aan de blender/keukenmachine met de dadels.
  4. Blend tot je een gladde substantie hebt. Voeg de cacaopoeder toe en blend nogmaals. Als je wilt, kun je nu ook de vanille-extract toevoegen.
  5. Eenmaal geblend is het het beste om de mengsel minstens 20 minuten in de koelkast te bewaren zodat het wat steviger kan worden.
  6. Rol daarna balletjes of hapjes in de grootte die je wilt.
  7. Bewaar in de koelkast om de pudding truffels stevig te houden. Het is het beste om deze truffels niet op kamertemperatuur te houden, omdat ze dan te zacht en plakkerig worden.
  8. Bewaar de truffels dus in de koelkast.

Recipe Card powered byTasty Recipes