Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocolade Boekweitcrème met Fudgy Chocoladesaus

Chocolade Boekweitcrème met Fudgy Chocoladesaus

  • Author: Blackbirds and Cakes
  • Yield: 2
  • Category: ontbijt, zoet, dessert, snack
  • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij, glutenvrij

Description

Deze chocolade boekweitcrème is een heerlijk dessert of ontbijt met makkelijk te maken chocoladesaus.


Ingredients

  • ~Voor de Chocolade Boekweitcrème~
  • – 175 gram boekweitkorrels
  • – 1 banaan
  • – 2 dadels, ontpit
  • – 1 eetlepel amandelpasta
  • – 1 theelepel vanille-poeder of -extract
  • – 2 eetlepels cacaopoeder
  • – 150 ml amandelmelk
  • ~Voor de Fudgy Chocoladesaus~
  • – 50 gram dadels, ontpit
  • – 125 ml amandelmelk
  • – 2 eetlepels cacaopoeder

Instructions

  1. ~Chocolade Boekweitcrème~
  2. Laat de boekweitkorrels overnacht weken in water. Giet de boekweitkorrels af en spoel ze goed af onder een lopende kraan. Meng alle ingrediënten in een blender tot een dikke, zachte crème ontstaat
  3. ~Fudgy Chocoladesaus~
  4. Meng de dadels en amandelmelk in een blender tot een glad geheel. Breng het melk/dadel mengsel over in een kleine pan, voeg de cacaopoeder toe en breng aan de kook op middel-laag vuur. Wanneer de chocoladesaus kookt draai het vuur laag en laat het ongeveer 5 a 10 minuten zachtjes pruttelen tot het is ingedikt. Verdeel de chocolade boekweitcrème over twee glazen/kommetjes, serveer met de warme chocoladesaus en optioneel met stukjes banaan. Geniet van dit chocolade ontbijtje!