Gastrecept: Blackbirds and Cakes | Chocolade Boekweitcrème met Fudgy Chocoladesaus

Hoe meer heerlijke gast recepten ik binnen krijg hoe leuker ik het vind om ze met jullie te delen. Na jaren alleen maar mijn eigen creaties en gedachten hier te delen is het zo inspirerend om eens iemand anders aan het woord te laten. Vandaag deelt Merel van Blackbirds and Cakes deze heerlijke chocolade boekweitcrème met fudgy chocoladesaus. Merel ….take it away girl!

”Enorm vereerd voelde ik mij toen Bianca mij vroeg een gast recept te schrijven! Mijn naam is Merel, ik ben 26 jaar en werk als Associate Scientist op een farmaceutisch laboratorium. Ik ben ook vrijwilliger op de online redactie van een vegan stichting en daarnaast blog ik en bak ik taarten voor mijn website Blackbirds and Cakes. Op mijn blog lees je alles over mijn zoektocht naar een duurzame lifestyle. Je vindt er artikelen over healthy hotspots, groene tips, mijn struggles met zero-waste leven, maar vooral heel veel lekkere vegan recepten.”

Waarom vegan?

De reden dat ik veganistisch ben gaan leven was in eerste instantie mijn gezondheid. Ik was al een tijdje geïnteresseerd in vegan eten maar het leek me altijd te veel gedoe en gewoon niets voor mij. Toen ik een aantal maanden met vreselijke buikpijnen thuis had gezeten en er na het zoveelste doktersbezoek alweer niets was gevonden was voor mij het omkeerpunt. Ik ging mijn gezondheid bij mezelf zoeken, en daarbij was anders eten een eerste stap. Ik stelde mezelf een proefperiode van twee maanden in waar ik alleen nog maar veganistisch ging eten. In die twee maanden is er zoveel in mijn lichaam veranderd dat ik nooit meer terug ben gegaan. Voor het eerst in jaren voelde ik hoe het was om weer energie voor de hele dag te hebben en eens een keer geen buikpijn en hoofdpijn. Na een tijdje ben ik mezelf gaan inlezen over de andere aspecten van veganisme. Tegenwoordig kan ik dan ook zeggen dat ik vegan ben voor alles: de dieren, het milieu en mijn gezondheid.

Koken en chemie?

Er zijn een heleboel overeenkomst in mijn werk en mijn hobby’s. Want ja, zeg nu zelf, is koken is toch eigenlijk een beetje zoals chemie? Ook het technische uit mijn werk zou je weer kunnen vergelijken met het technische van een website onderhouden en fotografie. Uiteindelijk is het wel mijn droom om van mijn passie voor food mijn werk te kunnen maken. Ik zou het enorm gaaf vinden om bijvoorbeeld een kookboek uit te mogen brengen, een vegan koffiezaakje te openen of om workshops te geven over vegan eten, duurzaamheid en koken.

Wat zijn je favoriete soort recepten?

Healthy guilty pleasures. Vandaar dat ik vandaag dit recept met jullie deel: chocolade boekweitcrème met fudgy chocoladesaus. Dit is absoluut mijn favoriete chocolade ontbijtje. Het recept is natuurlijk vegan, glutenvrij en bovenal een geweldig lekker ontbijtje.

Als je meer van Merel wilt zien, vergeet dan niet om Blackbirds and Cakes op Instagram en Facebook te volgen.

Chocolade Boekweitcrème met Fudgy Chocoladesaus

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocolade Boekweitcrème met Fudgy Chocoladesaus

Chocolade Boekweitcrème met Fudgy Chocoladesaus

 • Author: Blackbirds and Cakes
 • Yield: 2
 • Category: ontbijt, zoet, dessert, snack
 • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij, glutenvrij

Description

Deze chocolade boekweitcrème is een heerlijk dessert of ontbijt met makkelijk te maken chocoladesaus.


Ingredients

 • ~Voor de Chocolade Boekweitcrème~
 • – 175 gram boekweitkorrels
 • – 1 banaan
 • – 2 dadels, ontpit
 • – 1 eetlepel amandelpasta
 • – 1 theelepel vanille-poeder of -extract
 • – 2 eetlepels cacaopoeder
 • – 150 ml amandelmelk
 • ~Voor de Fudgy Chocoladesaus~
 • – 50 gram dadels, ontpit
 • – 125 ml amandelmelk
 • – 2 eetlepels cacaopoeder

Instructions

 1. ~Chocolade Boekweitcrème~
 2. Laat de boekweitkorrels overnacht weken in water. Giet de boekweitkorrels af en spoel ze goed af onder een lopende kraan. Meng alle ingrediënten in een blender tot een dikke, zachte crème ontstaat
 3. ~Fudgy Chocoladesaus~
 4. Meng de dadels en amandelmelk in een blender tot een glad geheel. Breng het melk/dadel mengsel over in een kleine pan, voeg de cacaopoeder toe en breng aan de kook op middel-laag vuur. Wanneer de chocoladesaus kookt draai het vuur laag en laat het ongeveer 5 a 10 minuten zachtjes pruttelen tot het is ingedikt. Verdeel de chocolade boekweitcrème over twee glazen/kommetjes, serveer met de warme chocoladesaus en optioneel met stukjes banaan. Geniet van dit chocolade ontbijtje!

 

 

 

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.