Laat me je één ding vertellen. Ik haatte broccoli als kind. Ik duwde deze vreemd uitziende ”boompjes” heen en weer op mijn bord en was blij toen mijn moeder het op een dag opgaf. Eenmaal wat ouder kwam ik erachter dat broccoli echt heerlijk kan zijn als je het goed weet voor te bereiden. Een goede dressing maakt een wereld van verschil. Ik kwam ook achter de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van broccoli en werd een ware broccoli fan. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels dagelijks broccoli eet en deze boter bonen broccoli salade met amandel dressing is slechts één van mijn vele favoriete broccoli salades.
Er zijn veel manieren om broccoli voor te bereiden. Ik geniet ervan gestoomd, geroosterd, als roerbak, als soep, in mijn sappen of in een salade.
Als je meer broccoli wilt eten (en je weet dat je dat stiekem wilt), probeer dan te experimenteren met broccoli in salades, zoals in dit recept. Houd het simpel en gebruik alleen een paar ingrediënten. De amandelboter dressing met de boter bonen maakt de salade knapperig en tegelijkertijd boterzacht. PLUS, je kunt dit in ongeveer 10 minuten klaarmaken, of hoe lang het ook duurt voordat je pannetje met water aan de kook is en je die kleine rare groene boompjes kunt gaan stomen/koken.
Dus laten we beginnen. Hak je broccoli in stukjes, stoom en meng het dan samen met de boter bonen, lente-uitjes en een royale hoeveelheid amandel boter dressing. Het resultaat is een eenvoudige salade die perfect is als bijgerecht of lunch.

Boter Bonen Broccoli Salade met amandel dressing
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
- Total Time: 15 mins
- Yield: 1-2 1x
- Category: lunch, diner, avondmaal, bijgerecht, gemakkelijk, snel
- Cuisine: vegan, plantaardig, veganistisch, vegetarisch, gezond
Description
Deze Boter Bonen Broccoli Salade met amandel dressing is gemaakt met verse en eenvoudige ingrediënten en gaat heerlijk samen met deze amandel boter dressing.
Ingredients
- 1 grote broccoli, in kleine roosjes gesneden
- één avocado in kleine stukjes gesneden
- 1/2 kopje dun-gesneden lente uitjes (min of meer 2–3 stengels)
- 1/5 kopje boter bonen (150 gram)
- 2 eetlepels ongezouten geroosterde cashewnoten
- optioneel: hennepzaden
- Dressing:
- drie eetlepels (1/4 cup) amandelboter
- sap van een citroen
- 1 eetlepel ahornsiroop of dadelpasta
- optioneel: 1-2 theelepels water, als je de dressing dunner wilt
Instructions
- Breng een grote pan met water aan de kook en kook of stoom de broccoliroosjes voor een paar minuten. Plaats de broccoli vervolgens in een kom met ijswater, dit zal het kook proces onmiddellijk stoppen. Laat het uitlekken. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng tot alles mooi gecombineerd is. Serveer direct, besprenkel met hennepzaden als je wilt.
- Voor de dressing:
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Als de dressing te dik is, voeg je langzaam wat water toe.
photos by the green creator (c) (copyright)