Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Bonen met Groen

Dit recept voor bonen met groen is een eenvoudig en budgetvriendelijk recept. Ik maak dit recept wanneer ik haast heb en geen inspiratie of motivatie heb om te koken.

Bonen zijn ondergewaardeerd en dat is zo jammer! Vooral voor veganisten zijn bonen geweldig om toe te voegen aan je dagelijkse recepten. Dit bonen met groen recept is waarschijnlijk de makkelijke manier om kikkererwten met groenten te serveren, maar voel je vrij om elke andere boon te gebruiken die je lekker vindt.

Kikkererwten / bonen zijn voedzaam, gemakkelijk te bereiden, veelzijdig en smakelijk. Kikkererwten zijn momenteel mijn favoriet! Gepureerd als een dip zoals deze bieten hummus, in een salade of in dit geval in combinatie met groenten, zoals spinazie en courgette.

En als je geen tijd hebt om kikkererwten te koken, zijn ingeblikte kikkererwten een redder in nood. Spoel ze gewoon goed af onder stromend water. Of houd het water apart om later aquafaba mee te maken …

Er zijn zoveel manieren om kikkererwten te bereiden. Hoewel velen van ons alleen maar denken aan gerechten zoals hummus of falafel, geloof ik dat bonen altijd een gemakkelijke manier zijn om aan bijna elk hartig gerecht toe te voegen.

Laten we de krachten bundelen: bonen met groen!

Als jij ook dit recept gaat maken, dan zou ik dat graag willen weten! Als jij het deelt op Facebook of Instagram, vergeet me dan vooral niet te taggen @TheGreenCreator + #thegreencreator!

 

Print

Bean Meets Green

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 10
  • Total Time: 15
  • Category: hoofdgerecht

Description

Dit recept voor bonen met groen is een eenvoudig en budgetvriendelijk recept. Ik maak dit recept wanneer ik haast heb en geen inspiratie of motivatie heb om te koken.


Ingredients

  • 1 (of twee kleine) uien
  • 1 kopje gekookte kikkererwten, indien uit blik.glas goed afspoelen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • verse peterselie naar smaak
  • spinazie naar smaak
  • 1 eetlepel kurkuma
  • snufje Keltisch zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel kokosolie of water voor olievrij koken

Instructions

Snijd alle ingrediënten in kleine hapklare stukjes.
Voeg een scheutje water / of olie toe aan een steelpan en verwarm.
Voeg de courgette toe en verwarm een paar minuten tot het zacht is.
Voeg de uien ook aan de pan. Zodra ze zacht worden, roer je de tomaten en spinazie erdoor. Wanneer het water van de tomaten is verdampt, voeg je de kurkuma, zout en zwarte peper toe.
Voeg daarna de kikkererwten toe en roer.
Serveer met peterselie.


Notes

Wees gul met de kurkuma. Gecombineerd met de tomaten smaakt het heerlijk.

Keywords: bonen, groenten, lunch, diner, veganistisch

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Nooch : The Green Creator
    september 2, 2013 at 9:13 am

    […] How to make a healthy filling meal when you don’t have time? We already know the food facts on chickpeas. […]

  • Reply
    Pancake Perfection : The Green Creator
    september 26, 2013 at 3:02 pm

    […] Like said, prepare these the exact same way as above. Some people might however prefer a bit thicker pancakes depending on how you want to serve them. I filled these ones with a vegetables tomato mix. Just throw all vegetables you like with an onion in a pan and fry until soft. Add one or two cans of concentrated tomato sauce with some water and fill the pancake with this warm mixture. This is a very tasty and filling dish. You can add some nutritional yeast in the filling for an extra cheese taste and to create a healthy vegan Mexican tortilla taste-a-like. More on the health benefits of chickpeas here. […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Jason's Super Juice
Jason’s Super Sapje

Helaas, Jason is niet mijn buurman, hoewel de titel misschien anders doet vermoeden.  Jason is Jason Vale, oftewel the Juice...

Sluiten