Boekreview: Kickstart

Er zijn heel wat plantaardige kookboeken tegenwoordig te vinden, maar deze zijn niet allemaal even gezond en dus niet iets waar ik snel voor naar de boekhandel ren. Maar als er dan wel een boek uitkomt dat veganistisch en gezond is, heb je mijn aandacht. In het nieuwe boek ‘‘Kickstart” van Lisa Steltenpool gaat het vooral om een gezonde plantaardige levensstijl dat je vol kunt houden. Lisa ken je misschien van het boek De Vegarevolutie, wat een aanrader is als je een richting zoekt in het veganistisch eten. In ”Kickstart” ligt de focus echter meer op gezondheid met veganistische recepten en gezondheid tips. 

Kickstart

Hoewel het in haar boek ”Vegarevolutie” dus meer ging om het veganisme, gaat het in dit boek ook om gezondheid. Dit is best belangrijk, want een vegan dieet is echt niet altijd per definitie een gezond dieet. Als je elke dag bijvoorbeeld vegan koekjes, rijst en aardappelen eet betekent dat echt niet dat je goed bezig bent alleen omdat het veganistisch is.

Lisa is voedingsdeskundige, maar praat geen schijf van vijf na en hangt ook geen diëten aan. Love her! Net als Lisa ben ik voor een verandering in levensstijl in plaats van een tijdelijk dieet dat niet alleen afzien is, maar ook gewoon niet gezellig.

”Diëten is tijdverspilling”

Vaak word ik raar aangekeken als ik zeg dat ik gezond plantaardig eet en krijg ik de vraag wat ik dan WEL eet. Dat is de reden dat ik ooit The Green Creator ben begonnen. Ik ben daarom ook erg blij dat Lisa een boek uitbracht dat aansluit bij mijn visie van een gezond veganistisch dieet.

Het was ook erg fijn om praktische tips in Lisa’s boek terug te vinden zoals het belang van nieuwe smaken ontdekken en een actiever leven met minder stress. Ook staan er schema’s in het boek die je kunt gebruiken om zo je beweging en gezonde eet momenten in te plannen.

En de recepten?

Eigenlijk is er voor iedereen wel wat te vinden. Het is niet extreem. Dus niet extreem groen, extreem raw, extreem moeilijk of extreem in het gebruik van superfoods, maar wel altijd gezond, lekker en veganistisch.

”Koop en proef elke week een nieuw ingrediënt”

Kickstart” is een heerlijk boek als je wel wat motivatie kunt gebruiken voor een gezondere veganistische manier van eten en leven.

KickstartLisa Steltenpool

KickstartKickstartKickstart

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.