Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Boekreview: Hoe overleef je? Kookboek

Zwarte ogen bonen & geroosterde rode paprika dip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Description

Zwarte ogen bonen zijn net zo voedzaam als alle andere peulvruchten. Ze zijn ingevroren, ingeblikt of gedroogd te vinden in de supermarkt.


Ingredients

Scale
  • 2 geroosterde rode paprika’s, of uit een pot, uitgelekt
  • 250 g gekookte zwarte ogen bonen of 1 BPA-vrij blik, zoutvrij, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 tl fijngehakte jalapeño peper, of naar smaak
  • 3 el tahin
  • 1 el gepureerde geschilde citroen
  • 1 tl Hartige specerijenmix (edelgist, uienpoeder, gedroogde peterselie, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder, gemalen kurkuma, selderijzaad)
  • 1 tl witte misopasta
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • gesneden rauwe groenten, om te dippen

Instructions

  1. Doe de geroosterde rode paprikaís, zwarte ogen bonen, knoflook en jalapeño in de keukenmachine en pulseer om de ingrediënten te mengen. Voeg de tahin, citroen, Hartige specerijenmix, miso en het paprikapoeder toe en mix tot een gladde massa. Schep de dip in een kom en serveer met rauwe dipgroenten.