Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Smoothies, Juices & Drinks

Belly Burner

Elke dag is een nieuwe kans om gezondere keuzes te maken. Begin de dag met een juice of smoothie en je helpt je gezondheid al een enorm stuk vooruit, predik ik altijd. Nogal sceptisch beginnen velen met een nieuw ochtendritueel om mij vervolgens te melden dat hun huid er inderdaad mooier uitziet, de stoelgang is verbeterd en er wat kilo’s zijn afgegaan. Dit alles wel in samenhang met een gezonde levensstijl, er bestaat namelijk geen wonderpil of wondersapje waarmee je afvalt.

Met name in het begin van het jaar krijg ik bijna dagelijks vragen over afvallen. Waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen is: ”Is er een smoothie of juice waarmee ik kan afvallen?”  Ja en nee. Als je niets aan je levensstijl verandert, zal er niets veranderen. Er zijn echter wel bepaalde voedingssoorten die het afval proces ondersteunen. Mijn zoete venkel sap is daar een voorbeeld van.

”Dagelijks een groene sap houdt de vetrolletjes op afstand”

Wat heb je nodig voor een groot glas?

1 venkelknol
2 stengels bleekselderij
2 appels
1 limoen
1 handvol gladde peterselie
Juice alle ingrediënten en blend dit vervolgens met 1 theelepel lijnzaad.
knolselderij

Vocht en afvalstoffen afdrijven

Deze sap heeft een heerlijk zoete anijssmaak. Het is onmisbaar als je wilt afvallen. De ingrediënten bevatten flavonoïden, die een buikje verminderen door de stofwisseling te verbeteren. Door de combinatie van appels en groenten wordt tevens overtollig vocht en afvalstoffen afgedreven.
Venkel is goed voor de spijsvertering, omdat het rijk is aan kalium en vezels. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder vocht vast zal houden. Ook bleekselderij heeft dit effect.  Het stimuleert ook de galblaas en vergroot de galstroom, waardoor vet beter wordt verteerd. Het sap bevat vele beschermende antioxidanten (zoals flavonoide en rutine) die goed zijn voor de lever.

lijnzaad

Ook lijnzaad bevat essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor de werking van cellen en de stofwisseling versnellen om zo vet te verbranden. Ook zorgt lijnzaad ervoor dat de hormonen in het lichaam in balans worden gebracht.

Dit alles in een heerlijk simpel zoet venkel sapje!

belly burner

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marit Meinders
  juni 13, 2014 at 9:47 am

  Hoi, kun je ook lijnzaadolie ipv lijnzaad gebruiken?

 • Reply
  Anab
  juli 17, 2014 at 3:19 pm

  By ¨fennel bulb¨ should we only but the white root of the fennel?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Inspiratie | Kyra de Vreeze

Kyra de Vreeze is bodymind chef, activist voor gezondheid en geluk, yogadocente, schrijver, foodfotograaf, recept ontwikkelaar en natuurgeneeskundig therapeute met...

Sluiten