Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Asperge Salade met Boekweit en Radijsjes

Asperge Salade met Boekweit en Radijsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: salade, lunch, hoofdgerecht,
  • Cuisine: vegan, plantaardig, gezond, glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch

Description

Je kunt je wel voorstellen dat asperges met citroen, knapperige radijsjes, verse kruiden en boekweit een winnende combinatie is. Snel, makkelijk en voedend.


Ingredients

Scale
  • 110 gram boekweitgrutten
  • 250 ml water
  • een lente uitje, gesneden
  • zeezout en zwarte peper naar smaak (ik heb geen zout gebruikt in dit recept)
  • 2 volle handjes verse (platte) peterselie, fijngehakt
  • sap van 1,5 citroen, of meer naar smaak
  • een klein beetje koudgeperste olijfolie voor de garnering en /of grillen
  • 1 bosje asperges (circa 15 stuks)
  • 1 bosje radijsjes (ongeveer 15), in dunne plakjes gesneden
  • 120 gram (bevroren) groene erwten
  • een eetlepel coconut aminos of tamari
  • ½ theelepel uienpoeder
  • een eetlepel zonnebloempitten of pompoenpitten

Instructions

  1. Spoel de boekweit af onder stromend koud water. Breng het water in een pannetje aan de kook. Laat vervolgens 7 tot 10 minuten zachtjes sudderen op een lager vuurtje. Als de boekweit klaar is en het bevat nog water plaats de boekweit dan in een zeefje en laat uitlekken. Als al het water netjes is geabsorbeerd laat de boekweit ook dan even 10 minuten op kamertemperatuur rusten. Als de boekweit iets is afgekoeld kun je het in je salade kom plaatsen. Ondertussen snijd (of knip) je de verse peterselie fijn en meng je dit met de citroen sap (halve citroen) en coconut aminos/tamari, radijsjes schijfjes, uien poeder door de boekweit. Breng op smaak met olie of zout als je dat lekkerder vindt.
  2. Snijd de asperges in kleinere stukjes en besprenkel met de sap van een halve citroen. Ik gebruik een aardappelmesje om de onderkant van de asperges wat uit te dunnen. Verhit een grill of een grote wokpan en doe de asperges met een klein beetje water (of olie) in de pan. Verhit tot ze zachter zijn of mooi gemarkeerd als je ze gaat grillen in een grillpan. In de laatste paar minuten voeg je ook de bevroren groene erwten en het lente uitje bij de asperges. Voeg vervolgens de asperges (met lente ui en groene erwten) bij je kom met boekweit. Voeg de zonnebloempitten of pompoenpitten toen samen met het sap van een halve citroen. Meng alles goed door en serveer.