Amandel Dadels Gedipt in Chocolade

Laat ik beginnen met een leuk verhaaltje over dit recept. Niet lang geleden genoot ik van een weekendje weg in Maastricht. Tijdens een wandeling door de prachtige straatjes, bezocht ik (natuurlijk) ook een bio/gezondheids- winkel. En (natuurlijk) was ik flink aan het rondkijken en maakte ik foto’s voor op mijn social media. Ik zag heerlijkebonbons” (rauwe chocolade dadels) en er waren een stuk of 50 op elkaar gestapeld. Zo mooi! Ik begon met het maken van een foto, totdat de eigenaresse van de winkel tekeer begon te gaan: ‘‘Geen foto’s!” Oh jee! Ik was een beetje in shock, aangezien ik alleen maar goede bedoelingen had. Ik denk dat deze dame gewoon erg trots op haar recept was. Gelukkig, is het recept geen groot geheim. Chocolade dip is een bekende manier om heerlijke desserts maken. Mijn moeder maakte van fruit ware snoepjes door ze in chocolade te dompelen!

Dadels

Eén van mijn all-time favoriete snacks, dadels. Het zijn echte kleine karamel snoepjes. Er zijn twee populaire dadels: de Medjool en Deglet dadel. Hoewel beiden heerlijk zijn, zou ik voor dit recept de Medjool dadels gebruiken.

Noten

Voor de vulling kun je vrij creatief zijn. Je kunt hazelnoot boter of amandelboter met stukjes gebruiken. Alles mag. Of wat dacht je ervan om de dadels te vullen met een hele noot (dus bijvoorbeeld een hele walnoot of amandel)?

Chocolade dip

Als het gaat om de dip een chocolade dip. Moet ik nog meer zeggen? Er zijn twee manieren waarop je de chocolade dip kunt maken:

 1. koop chocolade nibs of een hele reep chocolade met ten minste 75% cacao en zo min mogelijk suiker. Als ik de chocolade bar koop, dan ga ik voor de 99% versie. Als je denkt dat 99% te veel, moet je er wel rekening mee houden dat de dadels vrij zoet zijn. Dus van de bitterheid van de donkere chocolade proef je vrij weinig. 
 2. Maak je eigen chocolade. Deze methode is ook vrij eenvoudig en geheel zonder suiker (als je wilt). Smelt de kokosolie en voeg (rauwe) cacaopoeder toe. Dat is het. Je hebt een dip. Je kunt zo veel of zo weinig cacao gebruiken als je wilt.
Deze eenvoudige amandel dadels gedipt in chocolade zijn zo vol van smaak. Het is zo makkelijk, dat je het bijna geen recept kunt noemen. Serieus, neem een paar minuten de tijd om jezelf te verwennen met dit recept. En ja, als je iemand kent die niet van dadels houdt geef hem/haar deze snack en zie wat er gebeurt!

Chocolate dip almond dates

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocolate dip almond dates

Chocolade ondergedompelde amandel dadels

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 10 mins
 • Cook Time: 30 mins
 • Total Time: 40 mins
 • Yield: 6 stuks 1x
 • Category: snack, zoet, dessert, toetje, nagerecht
 • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivel vrij, lactosevrij

Description

De meest heerlijke manier ooit dadels om te eten, gedoopt in chocolade met een amandel boter vulling.


Ingredients

Scale
 • 6 Medjool dadels
 • 6 theelepels amandel boter (een andere boter zal dit ook doen)
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 2 eetlepels rauwe cacao
 • toppings: bijenpollen, kaneel, acai poeder, kokosnoot vlokken

Instructions

 1. Bereid een bakplaat met vetvrij bakpapier of gebruik een bord.
 2. Maak een sneetje in iedere dadel, verwijder de pit en vul met een kleine hoeveelheid amandel boter en plaats de dadels voor ongeveer 10 minuten in de vriezer.
 3. Ondertussen maak je de chocolade dip. Als je gebruik maakt van een in de winkel gekochte chocoladereep: smelt de chocolade in een kom, dat je boven een pan met kokend water plaatst (au bain marie).
 4. Als je je eigen chocolade maakt, smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de cacaopoeder toe. Goed roeren.
 5. Gebruik een vork om de dadels in de (gesmolten) chocolade te dompelen. Plaats op een bakplaat of een bord. Bestrooi met een topping die je lekker vindt. Zet de dadels vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. En genieten maar!

Recipe Card powered byTasty Recipes

 

photos by the green creator (c) (copyright)