Your cart

+Artikelen Levensstijl

6 Dingen Die Ik Elke Dag Eet

Door de jaren heen heb ik opgemerkt dat ik bepaalde dingen graag eet. Iedere week vul ik mijn keuken weer aan met geweldige voedingsmiddelen en een paar staan altijd op mijn boodschappenlijstje. Wellicht lijkt het je leuk om te lezen wat dit is. Vandaag deel ik de 6 dingen die ik elke dag eet met je. Dit is niet een '' wat ik op een dag eet ''-artikel, maar meer '' dingen die ik elke dag graag eet ''. Deze voedingsmiddelen zorgen ervoor dat ik me goed voel en ik ben ook gek op de eindeloze variatie mogelijkheden. 

Loving Lately #3

Het elke dag eten van bepaalde dingen is verre van saai. Eigenlijk is het het tegenovergestelde. Het geeft me veel vrijheid om te experimenteren en variëren en mijn eten is nog nooit zo lekker geweest als toen ik overstapte naar een plantaardig dieet. Ik houd echt van lekker eten dus als mijn eten saai is of niet lekker, is het al snel geen optie meer voor mij. 

De dingen die ik elke dag eet, zijn de dingen waar ik echt naar uitkijk. Voeding dat naar mijn mening gezond is. Eten dat me voedt, goed laat voelen, energiek en blij maakt.

Havermout

Ik ben best wel gek op havermout als ontbijt. Dit was echter niet altijd het geval. Voorheen was ik een enorme fan van boekweit papjes, maar langzaamaan verruilde ik dit voor havermout als ontbijt. Ik denk dat havermout zeer veelzijdig is en ik geniet hier nu elke dag van. Ik gebruik havermout ook in hartige gerechten. Als ik geen zin heb in bijvoorbeeld boekweit of quinoa, voeg ik graag havermout toe. Het voelt wat vreemd aan om havermout in hartige gerechten te gebruiken, aangezien het als ontbijt product bekend staat, maar het is echt lekker.

Bonen & peulvruchten

Of het nu reuze witte bonen, kikkererwten, linzen, zwarte bonen of kievitsbonen zijn, ik ben gek op bonen en eet ze dan ook dagelijks. Ik vind het geweldig om ze helemaal zelf te koken. De nacht ervoor week ik de bonen in wat water (het is mijn kleine avondritueel), maar als ik haast ben sla ik dit over of grijp ik naar bonen uit een glazen pot. Bonen zijn heerlijk verzadigend, bevatten vezels, eiwitten en zijn zo veelzijdig. Denk aan dips, roerbak gerechten, salades, snacks, soepen, pasta’s of als bijgerecht …. Ik heb letterlijk kilo’s gedroogde bonen in mijn keukenkastje en talloze versies in potten. Ik ben een echte bonenmeisje! Zoals ik altijd zeg: #beansaresexy

Bessen

Ik ben gek op bessen! Ik heb ze elke ochtend tussendoor als snack, in mijn havermoutpap, in een smoothie of beiden! Frambozen zijn mijn absolute favoriet! Ik kan me niet herinneren wanneer ik een dag geen frambozen heb gegeten. Vooral bevroren frambozen in havermout zijn een echte traktatie voor mij. De bevroren versie is een goede manier om ervoor te zorgen dat ik altijd wat frambozen bij de hand heb.

Noten & zaden

Mijn eerste maaltijd van de dag is een havermoutpap of een smoothie, maar aan beiden zal ik noten en zaden toevoegen. Ik vind het heerlijk om amandelen aan mijn havermout toe te voegen, maar ik zorg er ook voor dat ik chia- of lijnzaad toevoeg. Dit is een heerlijke manier om mijn maaltijd te versterken met wat gezonde vetten en om het geheel een beetje knapperig te maken.

Plantaardige melk

Iedere dag gebruik ik wel een beetje plantaardige melk. Zo voeg ik bijvoorbeeld altijd een klein beetje melk toe aan mijn havermout als het bijna klaar is. Ik ben ook gek op mijn kurkuma latte of mijn ”powerdrink” rond 16.00 uur. Dit is een warme mix met reishi, kaneel, vanille, kurkuma, gember, cacao poeder … .Ik gebruik gewoon waar ik zin in heb, maar amandelmelk is altijd de basis voor dit drankje.

Groen

Geen dag zonder een gerecht met bladgroenten. De meeste van mijn bladgroente eet ik rauw in de vorm van een eenvoudige salade of een groene smoothie. Ik vind het heerlijk om een simpele salade te maken die ik dan als snack eet. Met bladgroente als hoofd ingrediënt bevat dit lekker wat gezonde vezels, vitaminen en mineralen. Mijn favorieten zijn rucola en spinazie.

Dit lijstje is eigenlijk nooit compleet en natuurlijk eet ik meer dan dit op een dag. Ik eet bijvoorbeeld ook bijna elke dag een klein potje pure biologische tomatenpuree. Op dit moment eet ik ook veel kiwi’s, mango’s, courgette en zoete aardappel. En laten we niet de hoeveelheid citroenen vergeten die ik elke week gebruik. Ach, er is zo veel lekkers dat ik elke dag graag eet/kan eten!

Heb jij bepaalde soorten voeding die je elke dag eet of zou kunnen eten? Ik zou het graag willen weten! Laat het me weten in de reacties of op sociale media.

Dinosaur Juice

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Iris
  augustus 23, 2017 at 3:27 pm

  🙁 Dat was wat ik vroeger ook at!!! Maar mijn maag kan nu niet meer tegen vezels, dus peulvruchten en zeker havermout en noten vallen af 😮

  • Reply
   Bianca
   augustus 24, 2017 at 3:07 pm

   Hi Iris,

   Oh wat vervelend zeg! 🙁

   Liefs,
   Bianca

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Easy Summer Vegan Meal Prep - Healthy Recipe Ideas
Easy Summer Vegan Meal Prep

     

Close