5 Natuurlijke Schoonheidsproducten rond de €10

Als je denkt dat natuurlijke beauty- en huidverzorgingsproducten moeilijk te vinden zijn of altijd net iets te duur zijn, dan is dit artikel iets voor jou. Jarenlang dacht ik namelijk hetzelfde. En wist je dat je een paar heerlijke beauty producten waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje kunt vinden? Vandaag deel ik mijn 5 natuurlijke schoonheidsproducten rond de €10 met je.

Klik HIER voor de video van dit artikel (in het Engels).

Maar waarom eigenlijk ? Wat maakt het uit?

Er zijn een paar goede redenen om voor ”groen” te gaan als het op je beauty routine aankomt (ik schreef er hier al over). En je merkt het zelf waarschijnlijk al dat steeds meer schoonheidsmerken meer gebruik maken van natuurlijke en minder schadelijke ingrediënten. Want ja, naarmate we ons meer bewust worden van hoe we gezonder kunnen eten, is het ook belangrijk om stil te staan bij wat er in onze beauty producten zit. Een gezonde levensstijl is namelijk veel meer dan wat er op je bordje ligt; het gaat er ook om wat je (dagelijks) op je grootste orgaan (je huid) smeert. Je huid is namelijk ook een orgaan dat veel van de ingrediënten uit producten snel opneemt. Het is dus een goed idee om het ingrediëntenlijstje van je nieuwe lipstick of crème er even bij te pakken. Bepaalde ingrediënten kunnen bijvoorbeeld een optimale werking van je lever in de weg staan of je hormonen uit balans brengen.

Tegenwoordig zijn er best veel producten waar je uit kunt kiezen, maar er zijn ook een aantal producten die je waarschijnlijk al hebt of die best goedkoop zijn. Natuurlijke schoonheidsproducten hoeven namelijk echt niet duur te zijn.

1. Kokosolie

Is er iets dat kokosolie niet kan doen? Ik heb één pot in mijn keuken en één pot in mijn badkamer staan voor verschillende beauty doeleinden. Ik gebruik het bijvoorbeeld om olie mee te spoelen. Kokosolie heeft namelijk antibacteriële eigenschappen dus 20 minuten gorgelen met een lepel olie kan helpen bij het verwijderen van bacteriën in de mond. Dit zorgt voor een frissere adem, wittere tanden en gezonder tandvlees. Ik gebruik kokosolie ook als deodorant, als body butter en als haarmasker voor in de puntjes van mijn haar. Maar het meest enthousiast als beauty product ben ik wel over hoe ongelooflijk goed kokosolie make-up verwijdert. Kokosolie is zonder twijfel de beste make-up remover op aarde; er gaat niets boven kokosolie. Het verwijdert een natuurlijke mascara, maar ook waterproof mascara. Ik gebruik kokosolie bovendien om mijn handen te hydrateren en ik reinig zelfs mijn make-up borstels met kokosolie. Tot slot, gebruik ik deze olie om mijn eigen lippenbalsem, lippenstift of lip scrub mee te maken aangezien kokosolie heerlijk hydraterend is.

prijs: € 8,61

kokosolie

2. dr. Bronner Zeep

Ik ben best laat als het gaat om dr. Bronner. Deze geweldige zeepjes zijn al een hele tijd verkrijgbaar, maar ik heb ze pas een jaar geleden ontdekt. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik ben gek op de handzeep (de roos versie), want mijn hele badkamer verandert in een rozentuin zodra ik deze handzeep uit de verpakking haal. Ik gebruik ook de lavendel vloeibare zeep en ik maak er een DIY facewash van voor mijn eigen huidtype. Ik gebruik het niet direct op mijn huid (ik verdun het met water als een facewash), want dit zorgt ervoor dat mijn huid na een tijdje te droog wordt. De reden hiervoor kan liggen in het feit dat dr. Bronner zeepjes best basisch zijn (een pH waarde van ongeveer 9) en dat is niet ideaal voor langdurig gebruik voor op de huid of in het haar als shampoo. Ik vind zelf dat voor een optimale gezondheid van de huid, het beter is om haar/huid producten te gebruiken die een pH waarde hebben dat tussen de 5 en 7 ligt (zo neutraal mogelijk), dus niet te zuur of te basisch. Als we gebruik maken van producten die te sterk zijn (te basisch), haal je eigenlijk steeds de beschermende barrière van de huid weg en dit verstoort de gezonde balans van de huid. Het is dus beter om de vloeibare zeep te verdunnen met water en/of een olie.

Alle producten bevatten eenvoudige ingrediënten met een combinatie van biologische kokosolie, olijfolie, jojoba- en hennep oliën, samen met andere pure essentiële oliën. Alle oliën zijn van hoogwaardige kwaliteit, biologisch en fair trade geproduceerd. Er komen geen vulstoffen, kleurstoffen of kunstmatige toevoegingen van welke aard dan ook aan te pas. Dr. Bronner staat bekend als pure ”castile” zeep. De prijs is goed en je kunt deze zeep eigenlijk voor alles gebruiken. Voor je haar, huid, lichaam, je huisdieren, het huishouden of om je groenten/fruit mee schoon te maken. En nogmaals, de vloeibare zepen zijn zeer geconcentreerd. Je hebt dus letterlijk maar een paar druppels nodig wanneer je de pure vloeibare zeep gebruikt. Met een kleine reis formaat doe je dus al best lang.

prijs:   21,95 (voor de grote fles) als je het via Bol.com koopt maar via Amazon is dit goedkoper ($6,42 voor de kleinere formaat)

Loving Lately #4

3. Skin Food van Weleda

Ik gebruik dit product nu al meer dan tien jaar en ik kan me geen leven meer zonder voorstellen. Ik gebruik het als dagcrème, als nachtcrème, in de zomer en in de winter. Ik gebruik het ook als een oogcrème, een lip balsem en als handcrème. Ik kocht dit product voor het eerst nadat ik een interview met Victoria Beckham had gelezen waarin ze aangaf dat ze dit elke dag gebruikt. Gezien de lage prijs, gaf ik het een kans. Toen maakte ik me nog totaal niet druk over wat er wel of niet in een product zat. Natuurlijk of niet, als het deed wat het beloofde vond ik het destijds al prima. Ik ben nu echter verslaafd aan dit fantastische Weleda product en ik vind de ingrediënten vrij goed gezien de lage prijs. Ik gebruik het al voor zo’n lange tijd dat ik me soms afvraag of het misschien niet tijd is om iets nieuws te proberen.

Skin Food bevat (net als alle andere Weleda producten) geen synthetische conserveringsmiddelen, geuren of chemicaliën en alle ingrediënten zijn 100% gecertificeerd natuurlijk.

Weleda stelt dat alles wat je op je huid smeert in principe ook eetbaar zou moeten kunnen zijn.

Skin Food is goedkoop gezien de goede ingrediënten. Hun producten zijn volledig natuurlijk, met ook een groot deel aan biologische ingrediënten. Een paar belangrijke ingrediënten van Skin Food zijn het driekleurig viooltje (verzorgt de droge huid, kalmeert en geneest de huid, geschikt voor huidproblemen zoals eczeem en acne), kamille (werkt verzachtend), rozemarijn extract (heeft een natuurlijke antiseptische werking), biologische goudsbloem (zuivert de huid), amandelolie (houdt de huid soepel) en een mix van essentiële oliën zoals lavendel, rozemarijn en zoete sinaasappel.

Het is een dikke en rijke crème die je waarschijnlijk heerlijk zult vinden wanneer je huid wat droger is.

prijs:  € 9,99

4. Appel azijn

Appel azijn is niet alleen geweldig voor in je salade of in smoothies (om je spijsvertering een handje te helpen), maar het is ook een geweldige gezichtstoner. Omdat appel azijn zuur is werkt het als een mini peeling voor je gezicht. Om deze gezichtstoner te maken meng je een halve dosering water met een halve dosering appel azijn (gelijke delen). Schud het goed en gebruik de gezichtstoner zoals je normaal gesproken zou doen met een wattenschijfje over de huid. Het is belangrijk om appel azijn te verdunnen, want anders wordt het erg zuur en te ruw voor de huid. Hoewel het (de eerste 20 minuten) niet geweldig ruikt werkt het wel als een zachte peeling. De reden hiervoor is dat appel azijn kleine exfoliërende zuren bevat die ontstekingen zoals pukkeltjes kalmeren. Deze zuren (alpha hydroxy zuren genaamd) helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en peelen de huid doordat ze onzuiverheden uit de verstopte poriën verwijderen.

Veel commerciële gezichtstoners en peelings bevatten toegevoegde alpha hydroxy zuren, maar in appel azijn zitten deze zuren er al van nature in.

Tijdens het maken van appel azijn worden er dus bepaalde appelzuren gevormd (natuurlijk voorkomend zuur in appels) die antibacteriële en anti-ontstekingsremmende eigenschappen geeft. Dit helpt onder andere bij het voorkomen van toekomstige onzuiverheden van de huid. Daarnaast balanceert appel azijn ook de pH-waarden van de huid en reguleert het de productie van talg.

Ten slotte, werkt appel azijn ook prima als een haar spoeling. Appel azijn geeft het haar een geweldige glans wanneer je het afspoelt met een appel azijn mengsel na het wassen. Ook voor een appel azijn spoeling gebruik je de met water verdunde versie omdat het anders te zuur is.

prijs: € 12,95 via Bol.com maar via Amazon.com is dit $ 4,69 (ook 473 ml)

My Green go-to smoothie with secret ingredient

5. Rozenwater

Net als Skin Food van Weleda gebruik ik rozenwater nu al bijna tien jaar. Ik gebruik het als een toner in de ochtend en in de avond nadat ik mijn gezicht heb schoongemaakt. Het is goedkoop en rozenwater wordt dan ook niet voor niets een beauty wonder product genoemd. Het is ook opmerkelijk veelzijdig. Of je nu een vette, droge of gecombineerde huid hebt, rozenwater kun je ongeacht je huid aan je beauty regime toevoegen.

Rozenwater is een beauty geheim van vrouwen over de hele wereld. Het gebruik van rozenwater dateert uit het oude Egypte, toen Cleopatra (ja, ’s werelds meest legendarische schoonheidskoningin) het natuurlijke product al in haar huidverzorging regime gebruikte.

Ik heb altijd een kleine sprayflacon met rozenwater in mijn tas om mijn gezicht gedurende de dag te hydrateren en om mijn minerale make-up mee te fixeren. Ik spray ook wat rozenwater in mijn haar voor de geur, maar ook omdat het mijn haar voedt en hydrateert.

Rozenwater heeft vele voordelen voor de huid en kan op verschillende manieren gebruikt worden.

  • Rozenwater helpt om de huid te kalmeren en kalmeert ook een gevoelige en geïrriteerde huid.
  • Rozenwater zal een vette huid in evenwicht brengen en reinigen.
  • Rozenwater verjongt, kalmeert en verzacht de rijpe en droge huid.
  • Rozenwater revitaliseert en hydrateert de huid en geeft een mooie gloed.
  • Rozenwater bevat anti-oxidanten en diverse vitaminen en kan helpen bij het voorkomen van de tekenen van veroudering.
  • Rozenwater heeft natuurlijke antiseptische, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen (helpt bij het helen van littekens, snijwonden en wonden).
  • Rozenwater werkt goed om wallen mee te verminderen.
  • Rozenwater is een goede natuurlijke make-up remover.
  • Rozenwater helpt om de pH-balans van de huid re reguleren.
  • Rozenwater balanceert de olie productie van de huid.

Als je rozenwater koopt, zorg er dan wel voor dat je echte 100% pure rozenwater koopt.

prijs: 14,94 via Bol.com en via Amazon.com $ 9,15

Heb jij nog een goede natuurlijke beauty budget tip? Ik lees het graag hieronder!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.