Your cart

+Artikelen Levensstijl

5 documentaires die je leven zullen veranderen

Er zijn veel documentaires over gezondheid die een grote rol hebben gespeeld in het informeren van ons (de massa). Allemaal hebben ze ons de ogen geopend met keiharde feiten, verhalen en onderzoek naar het voedsel op ons bord, ziekte en gezondheid.

We hebben allemaal van tijd tot tijd wat inspiratie nodig om onszelf weer eens te herinnering aan hoe ongezond de meeste commerciële voeding is en wat gezondheid eigenlijk is, voelt en eruit ziet. Hier zijn vijf documentaires die absoluut de manier waarop je over voeding, gezondheid en het belang van gezonde voeding voor een gezond lichaam denkt zal veranderen. Documentaires zijn zeer inspirerend en behulpzaam om ‘geïnspireerd’ te blijven. Maar feit is dat als je eenmaal weet hoe gezond voelt, je waarschijnlijk toch niet snel terug zult vallen op oude ongezonde gewoontes. 

1. The Gerson Miracle

Deze documentaire gaat over de genezende behandeling met voeding (De Gerson therapie). De Gerson therapie beweert dat het lichaam in staat is om te vechten tegen kanker en tal van andere degeneratieve ziekten. De getuigenissen van enkele ongeneeslijk” zieke kanker patiënten benadrukken waarom deze manier van genezen op de lange termijn veel effectiever kunnen zijn dan medicijnen,  zoals chemotherapie.

The Gerson Miracle gaat ook in op veel aspecten van de Gerson Therapy door bijvoorbeeld uit te leggen waarom we zo ziek zijn en hoe we onze gezondheid kunnen beïnvloeden zonder dure, toxische of verminkende behandelingen, maar alleen met behulp van de herstellende krachten van ons eigen immuunsysteem . Zelfs de meest geavanceerde gevallen van kanker kunnen met succes worden hersteld met deze therapie. Hoewel de resultaten wonderbaarlijk lijken, is het echte “wonder” ons eigen lichaam en zijn helende eigenschappen. Een echte eyeopener!

2. Food, Inc.

Gaat de invloed van bedrijven en overheid op ons dagelijks leven echt zo ver als ons voedsel? Regisseur Robert Kenner verkent de relatie tussen overheid en grote bedrijven in de voedingsindustrie. En het is niet veel soeps. Onder andere het gebruik van chemische stoffen om producten te laten groeien plus de onnatuurlijke manipulatie van planten kunnen desastreuze gevolgen voor de menselijke gezondheid hebben. Moderne landbouw is heel wat anders dan de traditionele landbouw en de druk op de Amerikaanse boer is aanzienlijk. Monsanto, de chemische productie gigant, wordt aangeklaagd in de film en heeft een aantal pagina’s gewijd aan de beantwoording van de gestelde vragen.

2. Food Matters

In deze documentaire bewijzen voedingsdeskundigen en natuurlijke genezers/ experts met wetenschappelijk bewezen alternatieven, dat met een combinatie van ontgiften, juiste voeding en supplementen ziekten kunnen worden behandeld. Chronische ziekten kunnen zelfs worden ‘terug gedraaid’, zelfs terminale kanker. De biljoenen ziekte-industrie” wordt ontmaskerd als een politiek en winst gedreven kracht dat onze gezondheid niet ten goede komt. Jammer genoeg is de gehele docu niet gratis op Youtube te zien.

3. Forks Over Knives

Deze documentaire volgt patiënten met ernstig chronische aandoeningen zoals diabetes en hart-en vaatziekten. Met de hulp van Dr T. Colin Campbell wordt hun dieet aangepast naar een plantaardig dieet. Dr T. Colin Campbell en Dr Caldwell Esselstyn stellen dat de meeste degeneratieve ziekten kunnen worden voorkomen, beheerst en zelfs ‘terug gedraaid’ door het elimineren van dierlijke en berwerkte voedingsmiddelen. Het aantal patiënten met obesitas, diabetes, beroertes en kanker nemen alleen maar toe. Het volgen van patiënten die een dergelijk drastische levensstijl maken is echt inspirerend en hoopvol. Jammer genoeg is de gehele docu niet gratis op Youtube te zien.

4. Fat, sick & nearly dead

Deze documentaire gaat over Joe. Joe is te zwaar, zit vol met steroïden en lijdt aan een slopende auto-immuunziekte. Wanneer artsen niet meer in staat zijn om te helpen blijft Joe achter met een hopeloos gevoel. Echter, het moment dat hij besloot om de junk food te laten voor wat het is en dikke vrienden werd met een juicer, veranderde zijn leven. Met een juicer en een generator op sleeptouw, drinkt hij 60 dagen alleen maar verse groente-en fruitsappen en begint hij een reis van 3000 mijl met één doel voor ogen: om van zijn medicatie af te komen en het bereiken van een evenwichtige levensstijl. Een zeer  inspirerende documentaire die je met één ‘craving’ achterlaat: naar een vers sapje.

5. Simply Raw

In deze documentaire volgt en ondersteunt holistisch arts Gabriel Cousens zes diabetici met een enorme verandering in hun dieet. Ze eten onder zijn begeleiding 30 dagen een strikt rauw dieet met alleen maar biologische en veganistische voeding. Zonder het gebruik van medicatie laat Gabriel zien dat ze hun ziekte kunnen omkeren en er wel degelijk invloed op hebben.  De veranderingen  en ervaringsverhalen van de patiënten zijn verbazingwekkend en zeer inspirerend.

Heb jij de hierboven genoemde documentaires gezien? Heb je wellicht andere goede tips? Ik lees ze graag in de reacties!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Inspiratie | Johan Noorloos

  Johan Noorloos is toch wel de bekendste yogaleraar in Nederland. Daarnaast schrijft Johan ook al geruime tijd boeken, waaronder het...

  Sluiten