Your cart

+Artikelen Levensstijl

33 dingen die ik heb geleerd

services

Eerlijk gezegd, heb ik er nooit echt van gehouden om mijn verjaardag te vieren. Vooral toen de grote 3 -0 dichterbij kwam, stond ik niet echt te springen van ongeduld om een feestje te plannen. De jaartjes vliegen voorbij! Vandaag word ik namelijk alweer 33 jaar. Wow. Nooit in een miljoen jaar had ik gedacht dat ik zou zijn waar ik nu ben. Het leven zit vol met verrassingen! Ieder (gezond) jaartje erbij is een kostbaar geschenk. Ik zeg altijd: streef naar de gezondste versie van jezelf en de rest valt altijd allemaal op zijn plaats. Maar er zijn nog wel meer belangrijke (en kleinere) dingetjes die ik heb geleerd en vandaag op mijn verjaardag deel ik de 33 dingen die ik heb geleerd met je.

 1. Het leven is niet eerlijk. Je verliest en je wint dingen, mensen, gesprekken….
 2. Je hebt geen controle over het leven. Ik ben nog steeds hiermee bezig. Ik houd van koken, want vaak kun je het resultaat daarvan WEL beïnvloeden. Sommige recepten lukken gewoon altijd, zoals ijs of chocolade.
 3. Je baan vaarwel zeggen om je passie te volgen is eng, maar de moeite waard.
 4. Praat minder.
 5. Het leven gaat over veel meer dan hoe je eruit ziet! Je hebt echt geen tweede laag foundation nodig om de wereld tegemoet te zien.
 6. Het leven is echt wat je ervan maakt. Je creëert je eigen werkelijkheid.
 7. Koester iedereen in je leven waar je om geeft, we sterven allemaal ooit op een dag.
 8. Zeg heel vaak dat je van iemand houdt. En als je overstuur bent, zeg dan ”het maakt niet uit, ik hou toch nog wel van je”
 9. Luister eerst naar je eigen lichaam voordat je overgaat op medicijnen van een (huis)arts. Doe eerst wat je zelf kunt doen om beter te worden. Denk aan je voeding, slaap genoeg, hydratateer jezelf voldoende en beweging en ga dan pas over op wat de (huis) arts voorschrijft.
 10. Mijn ouders hadden gelijk. Een slechte houding is lelijk. Ook hier ben ik nog steeds mee bezig
 11. Goede vrienden en familie maken het verschil.
 12. Witte geraffineerde suiker is slecht. Blijf er weg van! Het zal je leven, je uiterlijk, je stemming, en je energie-niveau verpesten.
 13. Ga naar buiten! Ga weg van je scherm (en)!
 14. Als je niet voor jezelf zorgt, doet niemand het. Zet jezelf op de eerste plek.
 15. Stop met het proberen om mensen te veranderen. Het werkt nooit.
 16. Drink meer water, vooral in de ochtend.
 17. Slaap is belangrijk, heel belangrijk.
 18. Maak je niet druk om de mening van anderen. Er zullen altijd mensen zijn die je bekritiseren, het maakt niet uit wat je doet.
 19. Wees niet bang voor ‘onbekend’voedsel.
 20. Voeding is als een medicijn voor de ziel. Ik weet nu wat mijn moeder daarmee bedoelde.
 21. Reis altijd meer, de wereld is zo mooi.
 22. Kom voor jezelf op.
 23. Spaar geld.
 24. Vroeg opstaan is het beste.
 25. Schrijven is het beste wat je voor je geestelijke gezondheid kunt doen. Of het nu een dagboek is of een to do lijstje.
 26. Fotografie is magie.
 27. Dieren zijn hier om te aaien en niet om te eten.
 28. Dromen kunnen uitkomen.
 29. Gebruik altijd zonnebrandcrème en blijf nooit te lang in de zon. Nooit.
 30. Medjool dadels zijn snoepjes.
 31. Het is goed om gewoon eens je land te verlaten en in een ander land te wonen (al is het maar een keertje in je leven).
 32. Het is één van de moeilijkste dingen in het leven om je passie te vinden en te volgen. Je hoeft niet gelijk de eerste keer op je juiste pad terecht te komen, of zelfs de tweede keer …. Neem niet genoegen met minder dan je passie. Blijf volhouden en je komt er altijd. 100% zeker.
 33. Wees niet zo onzeker!

Ik zou graag hieronder willen lezen wat het beste is wat jij tot nu toe hebt geleerd in het leven!

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Wilma
  december 14, 2015 at 3:44 pm

  Hoi Bianca,
  Gefeliciteerd met je verjaardag .
  Je mag trots zijn op jezelf met wat je bereikt hebt en hoe je je weg volgt met een gezonde levensstijl.
  En fijn dat je dat op je blog deelt, zo inspireer je een hoop mensen, waaronder mij ?

  • Reply
   Bianca
   december 14, 2015 at 4:58 pm

   Dank je wel, Wilma! Dit soort reacties maken mijn dag en al helemaal vandaag! hihi Liefs, Bianca

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles
“Ferrero Rocher” Zwarte Bonen Chocolade Truffels

Voordat je meer gaat lezen over dit geweldige recept, beloof me dat je me zult vertrouwen. Ja, de titel van...

Sluiten