Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch

3 Ingrediënten Chocolade Havermout

Het is zo onwijs makkelijk om dit 3 ingrediënten chocolade havermout recept te maken dat je deze chocolade havermout zelfs op een drukke werkdag zou kunnen maken.

3 ingredient chocolate oatmeal

Ik geniet bijna elke dag wel van een stukje pure chocolade. Het is dus volkomen logisch dat ik nu dit 3 ingrediënten chocolade havermout recept post. Een bonus voor degenen die donkere chocolade overigens te bitter vinden is dat dit 3 ingrediënt chocolade havermout recept een manier kan zijn om aan de smaak te wennen.

Het grappige is dat ik als kind pure chocolade echt verschrikkelijk vond. Dat is nu zeker wel anders .. Een goede donkere chocolade is heerlijk en eigenlijk heel verzadigend. En havermout is ook een favoriet van mij. Je weet misschien al dat ik gek ben op dit havermout recept, maar chocolade havermout is iets dat ik onlangs heb geprobeerd en ik ben er dol op.

3 ingredient chocolate oatmeal

Door slechts 1 of 2 blokjes donkere chocolade aan je havermout toe te voegen creeer je een heerlijk dessert-achtige chocolade havermout ontbijt. Een kleine chocolade havourmout hemel met slechts 3 ingrediënten.

Ik hoop dat je dit 3 ingrediënten chocolade havermout recept gaat proberen, maar geef mij niet de schuld als je ook verslaafd raakt. Laat mij weten wat je ervan vindt op Instagram of Facebook. Als je een foto maakt op Instagram vergeet dan niet om #thegreencreator te taggen. Ik zou graag je chocolade havermout creatie terug.

Print
3 ingredient chocolate oatmeal

3 Ingrediënten Chocolade Havermout

 • Author: The Green Creator
 • Cook Time: 5 mins
 • Total Time: 5 mins
 • Yield: 1 1x
 • Category: ontbijt
 • Cuisine: vegan, plantaardig, veganistisch, glutenvrij

Description

Het is zo onwijs makkelijk om dit 3 ingrediënten chocolade havermout recept te maken dat je deze chocolade havermout zelfs op een drukke werkdag zou kunnen maken.


Scale

Ingredients

 • ½ kop (60 g) havermout
 • 1 kopje havermelk
 • donkere ongezoete chocolade (ik ga voor minstens 85%), ongeveer twee blokjes
 • optionele garnering: vers fruit zoals bessen en banaan, zaden, noten en meer chocolade

Instructions

 1. Verwarm de havermout in een pannetje op middelhoog vuur. Je kunt beginnen met een beetje water en dan langzaam de havermelk toevoegen of je kunt gelijk alle havermelk toevoegen. Als de havermout zacht is voeg je de chocolade toe en laat dit smelten.
 2. Serveer met optionele garnering.

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  nathalie
  juli 17, 2015 at 4:56 pm

  Weet jij hoe het komt dat het weekwater van havermout zo wit kleur als je het weekt?

 • Reply
  Lydia
  maart 20, 2016 at 8:31 pm

  Hey Bianca
  gooi je het weekwater dan weg voor je de amandelmelk toevoegt? Ik heb altijd het gevoel dat ik een hoop voedingsstoffen weggooi dan… maar als je het niet weggooit ben je ook niet van de fytinezuur af neem ik aan… I’m lost 🙂

  • Reply
   Bianca
   maart 21, 2016 at 1:32 pm

   Hi Lydia, ik laat het weekwater eruit lopen. Ik spoel het niet af onder water. Waarschijnlijk blijft er wel iets van water achter, maar het overtollige is weg zodat ik amandelmelk kan toevoegen 🙂 Groetjes, Bianca

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
almondmilk
Video | Hoe maak je amandelmelk – de snelle ”cheat” versie

Amandelmelk is nog beter als je het zelf maakt. Amandelmelk uit de winkel is prijzig en bevat toevoegingen die ik...

Close