2-Ingrediënten Cake Hapjes

Wie heeft er ook minstens één pak kokosmeel en weet zich er geen raad mee? Ik! Ik koop een pak omdat ik denk dat het waarschijnlijk wel van pas zal komen tijdens het bakken of omdat ik waarschijnlijk een schepje wil toevoegen aan mijn smoothie voor wat extra vezels. En vervolgens vergeet ik het. Het is net alsof ik het idee van kokosmeel geweldig vind, maar in werkelijkheid gebruik ik het nauwelijks. Toen ik vorige maand in Praag was vond ik een heerlijke snack en toen ik keek wat de ingrediënten waren, kon ik niet geloven dat de ingrediënten zo eenvoudig waren en ook … kokosmeel bevatte. Het idee voor deze cake hapjes met 2 ingrediënten was geboren.

Na wat Google onderzoek (kan een recept echt zo simpel zijn?) kwam ik terecht op de prachtige website van Natalie, waar ze inderdaad ook dol is op het idee om slechts twee ingrediënten te combineren om deze cake hapjes te maken zonder een oven, maar met kokosmeel. En aangezien het bijna Pasen is dacht ik:  laten we ervoor gaan! Ik denk dat de meesten van ons wel een eenvoudig recept kunnen waarderen rond deze tijd van het jaar, toch?

Het rare met kokosmeel is dat het niet alleen moeilijk te gebruiken is (hallo super droge verkruimelde mislukkingen), maar het is ook niet echt makkelijk inzetbaar als vervanging voor andere meel soorten. Amandelmeel is geen kokosmeel en hetzelfde geldt voor havermeel. Kokosmeel is totaal anders en om eerlijk te zijn moet ik zeggen na al mijn experimenten: je houdt van kokosmeel of je haat het. De textuur, de smaak, de manier om ermee te werken … alles.

Ik moet hierbij toch wel even dit recept vermelden voor kokos boter koekjes met kokosmeel en kokosolie, wat best wel goed lukte. Voor sommigen is het te droog en anderen zijn er weer gek op. Dus nogmaals, je houdt ervan of je haat het. Om het pak kokosmeel op te maken dat ik in de keuken heb liggen voeg ik af en toe een eetlepel toe aan mijn smoothie, ondanks dat ik het niet proef. Ik zal ook eens proberen om een beetje aan mijn havermout toe te voegen, zoals Natalie als tip gaf.  Misschien dat er dan uiteindelijk een bodem in zicht komt in de pak kokosmeel.

Waarom koop je kokosmeel als het zo moeilijk te gebruiken is hoor ik je denken? Ten eerste ben ik nogal koppig dus ik wil het gewoon graag gebruiken/mee experimenteren. Ten tweede zijn er geweldige recepten op het internet te vinden met kokosmeel en ik wil ze graag uitproberen. En tenslotte, het is een graan- en glutenvrije meel met een goede hoeveelheid vezels dus ik voel me een beetje verplicht om het eens uit te proberen. Klinkt dat raar?

Deze cake hapjes zijn ZO makkelijk om te maken en smaken echt als licht gebakken cake. Een beetje zoals ”oma cake”. Ik hield als kind eigenlijk nooit echt van deze cake … en ik geloof dat deze cake hapjes veel beter zijn. Maar dat ben ik… 

Dus wat is het tweede ingrediënt?

Dadel pasta! Dat is iets waar ik gek op ben. Ik heb altijd een pot in mijn koelkast staan en heb er een tijdje geleden een hele blogpost over geschreven. Ik denk dat het echt een geweldig recept is als je van zoet houdt en als je graag bakt.

Het enige waar je tijdens het maken van deze cake hapjes rekening mee moet houden is dat je niet teveel dadelpasta of kokosmeel toevoegt. Ik denk dat het met dit recept prima gaat lukken, maar misschien is je meel anders of zijn je dadels anders (droger of juist sappiger), dus houd de textuur van het ”beslag” een beetje in de gaten. Voeg het meel langzaam toe, want te weinig meel maakt het beslag te vochtig om de hapjes te rollen en teveel meel zorgt ervoor dat het beslag te kruimelig is om te rollen. Het enige wat je daarna hoeft te doen is de hapjes in de koelkast te plaatsen om ze iets steviger te maken, maar je kunt ze ook meteen serveren. Ik kon het niet laten om het eerste cake hapje te proeven… Och, zo cake-achtig!

Laat me weten wat je van dit recept vindt op Instagram of Facebook. En als je een foto maakt op Instagram, vergeet dan niet #thegreencreator te taggen, want ik deel nu al je creaties onder de highlights”recipes you love”.

2-Ingredient Cake Bites

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
2-Ingredient Cake Bites

2-Ingrediënten Cake Hapjes

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 10 mins
 • Cook Time: 10 mins
 • Total Time: 20 mins
 • Yield: ongeveer 19 medium cake hapjes 1x
 • Category: zoet, snack
 • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij

Description

Bij deze 2 ingrediënten cake hapjes komt geen oven aan te pas. Deze hapjes zijn zo makkelijk om te maken en ze smaken zoals kleine cake hapjes.. Snel, veganistisch, glutenvrij en olievrij.


Ingredients

Scale
 • 1 kop/200 gram dadel pasta, klik hier voor het recept
 • 2 tot 3 kopjes kokosmeel (1 kopje is 100 gram)

Instructions

 1. Combineer de dadel pasta en een klein beetje kokosmeel in een kom.
 2. Voeg langzaam de rest van het kokosmeel toe.
 3. Mix tussendoor zodat je een “rolbaar” beslag hebt dat aan elkaar blijft plakken als je erin knijpt.
 4. Rol in balletjes.
 5. Serveer of bewaar in de koelkast. In de koelkast krijgen de hapjes een stevigere textuur.
 6. Bewaar 5 dagen of langer in de koelkast.

Notes

Optionele toevoegingen:
snufje zout
1 theelepel vanille-extract

 

 

 

 

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Spring Potato Pancakes with Pea Mint Dip
Lente aardappelpannenkoekjes met Erwten Munt Dip (vrij van olie)

Het is misschien nog geen lente, maar de vogels tjilpen al wel en de dagen worden nu toch echt langer en

Close