Description
Deze appeltaart is een twist op het traditionele bananenbrood recept, maar het smaakt absoluut niet zoals een bananenbrood. Het is de makkelijkste en lekkerste appeltaart ooit.
Ingredients
Scale
- 1 eetlepel lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
- 3 eetlepels water
- 1 kopje bloem (ongeveer 130 gram) Ik gebruikte een halve kop kokosmeel en een halve kop haverbloem / gemalen havermout)
- 1 grote appel, in stukjes gesneden
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 grote rijpe bananen
- 4 eetlepels kokossuiker (of naar smaak)
- Β½ kopje (125 gram) appelpuree
- 1 theelepel vanille-extract
Instructions
- Verwarm je oven voor op 220 Β° C. Plaats bakpapier in een vierkante bakvorm.
- Meng in een klein glaasje het lijnzaadmeel en het water. Zet apart voor 10 minuten.
- Prak de rijpe bananen in een kom met een vork. Voeg de kokossuiker, het lijnzaadmengsel en vanille-extract toe. Roer tot alles gecombineerd is. Voeg dan ook de bloem, appelpuree en bakpoeder toe. Als laatste voeg je de appelblokjes toe. Roer tot gecombineerd.
- Giet het beslag in de bakvorm. Bak gedurende 40 minuten of totdat het aan de buitenkant mooi goudbruin is.
- Haal de taart uit de oven en zet het op een rooster om af te laten koelen. Laat het brood 30 minuten in de bakvorm afkoelen. Ja, ik weet het. Dat is het moeilijkste aan dit recept.