1 Kom Banaan Appeltaart (glutenvrij en olievrij)

Afgelopen week had ik trek in een eenvoudige snack, dus ik besloot om tussendoor even snel wat in elkaar te flansen en het te delen op mijn Instagram stories. 100% van jullie in mijn poll wilde echter het recept weten van deze 1 kom banaan appeltaart. So here it is!

Het is een bananenbrood dat ik in een appeltaart heb veranderd. Het is vochtiger dan een bananenbrood en absoluut een taart en geen brood. Dus ik raad je dan ook aan om een vierkante bakvorm te gebruiken in plaats van de normale bak/broodvorm die je gebruikt voor het maken van een traditionele bananenbrood.

In New York heb ik van een restauranteigenaar geleerd om verschillende meel soorten altijd met elkaar te mixen (2 soorten meel). Wat een gouden tip! Ik mengde havermeel met kokosmeel, maar volkorenmeel met kokosmeel is ook heerlijk!

Dit banaan appeltaart recept is rijk, vochtig en heerlijk. Het smaakt naar appeltaart, maar dan beter ….. Tenminste, dat vind ik.

Dit is echt het eenvoudigste recept ooit! Ik hoop dus dat je het gaat proberen. Zo ja, laat een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator te taggen op Instagram. Ik zie graag je creaties terug!
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
One Bowl Apple Banana Cake

1 Kom Banaan Appeltaart (glutenvrij en olievrij)

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 10 mins
 • Cook Time: 40 mins
 • Total Time: 50 mins
 • Yield: 1 cake 1x
 • Category: dessert, zoet,
 • Cuisine: veganistisch, glutenvrij, zuivelvrij,

Description

Deze appeltaart is een twist op het traditionele bananenbrood recept, maar het smaakt absoluut niet zoals een bananenbrood. Het is de makkelijkste en lekkerste appeltaart ooit.


Ingredients

Scale
 • 1 eetlepel lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
 • 3 eetlepels water
 • 1 kopje bloem (ongeveer 130 gram) Ik gebruikte een halve kop kokosmeel en een halve kop haverbloem / gemalen havermout)
 • 1 grote appel, in stukjes gesneden
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 3 grote rijpe bananen
 • 4 eetlepels kokossuiker (of naar smaak)
 • ½ kopje (125 gram) appelpuree
 • 1 theelepel vanille-extract

Instructions

 1. Verwarm je oven voor op 220 ° C. Plaats bakpapier in een vierkante bakvorm.
 2. Meng in een klein glaasje het lijnzaadmeel en het water. Zet apart voor 10 minuten.
 3. Prak de rijpe bananen in een kom met een vork. Voeg de kokossuiker, het lijnzaadmengsel en vanille-extract toe. Roer tot alles gecombineerd is. Voeg dan ook de bloem, appelpuree en bakpoeder toe. Als laatste voeg je de appelblokjes toe. Roer tot gecombineerd.
 4. Giet het beslag in de bakvorm. Bak gedurende 40 minuten of totdat het aan de buitenkant mooi goudbruin is.
 5. Haal de taart uit de oven en zet het op een rooster om af te laten koelen. Laat het brood 30 minuten in de bakvorm afkoelen. Ja, ik weet het. Dat is het moeilijkste aan dit recept.

Ik zeg hiermee niet dat een olievrij dieet DE weg is om in te slaan (ik gebruik persoonlijk olie zeer met mate). Ik eet ook geen vetvrij dieet. Mijn manier van koken, inclusief dit recept, kan een inspiratie zijn voor mensen die willen proberen om de hoeveelheid toegevoegde olie in hun dieet te verminderen.

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.