Zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème

Er is iets met de woorden puree” en crème. Ze staan namelijk altijd garant voor heerlijk eten. In mijn wereld (koken met plantaardige producten), betekent het precies hetzelfde. En in combinatie met elkaar maak je zo’n heerlijk gerecht dat je wel kunt huilen. Als iemand ooit denkt dat plantaardig koken gelijk staat aan alleen maar sla eten, serveer dan deze zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème. Dit recept is overigens ook een goede starter. Het is warm, super lekker, het vult, en is ook nog eens super gezond. Deze puree kun je ook serveren als soep. Het enige wat je hoeft te doen is meer water toevoegen en misschien een extra snufje zout en peper. Persoonlijk, vind ik het dik en romig het lekkerst. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid knoflook, want na het roosteren is slechts een subtiele knoflook smaak over. Het is zo makkelijk en zo heerlijk!

roasted garlic

De diepe smaken van geroosterde zoete aardappelen, ui en een heel trosje knoflook is een absoluut perfect verwarmende combinatie.

cashew creamDe cashew crème zorgt er bijna voor dat dit recept als een ”guilty pleasure” aanvoelt, maar dat is het absoluut niet. Cashewnoten zorgen voor een heerlijke romigheid, waardoor ze ideaal zijn om te gebruiken alszuivel-achtige” sauzen, spreads en dressings. Zelfs als je niet zuivel-vrij eet, zou ik je toch aanraden deze crème eens te proberen. 

roasted garlic sweet potato soup with cashew cream

roasted garlic sweet potato soup with cashew cream

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
roasted garlic sweet potato soup with cashew cream

Zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: soep, puree, warm, snack, lunch, avondeten, starter,
  • Cuisine: vegan, plantaardig, lactosevrij, suikervrij, paleo, vegetarisch, gezond

Description

Een eenvoudige plantaardige puree (of dikke soep) met heerlijke smaken van geroosterde zoete aardappel, ui en geroosterde knoflook. Een absoluut perfect verwarmende puree.


Ingredients

Scale
  • Voor de puree of (dikke) soep, heb je het volgende nodig:
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 gele of witte ui
  • 1 heel trosje knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • ongeveer 2 kopjes water
  • ½1 theelepel kurkuma
  • Keltisch zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • Voor de cashew crème heb je het volgende nodig:
  • 1 kop rauwe cashewnoten, geweekt in water gedurende de nacht of ongeveer 15 minuten
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1/2 theelepel Keltische zeezout
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

Instructions

  1. Giet en spoel de cashewnoten af, plaats ze dan in de keukenmachine en mix voor ongeveer 4 minuten, tot je een pasta/crème hebt. Voeg de azijn, citroensap en zout toe, en meng nogmaals voor ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat je een gladde crème hebt. Terwijl de machine nog loopt, voeg je de kokosolie toe. Schep de cashewnoten crème in een kommetje en serveer wanneer de soep klaar is.
  2. Verwarm de oven voor op 225 ° C.
  3. Schil en snijd de zoete aardappelen, schil de ui en snijd ze in partjes, snijd de knoflook door de helft.
  4. Plaats de zoete aardappelen, ui, en knoflook op bak papier – kruid met zout en peper.
  5. Laat ze bakken totdat ze mooi bruin worden en de zoete aardappel zacht is, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren.
  6. Plaats vervolgens de geroosterde zoete aardappelen en uien in de pan, samen met de geschilde knoflook. Pas op je vingers want de knoflook teentjes zijn warm van binnen. Voeg water en kurkuma toe aan de pan.
  7. Breng aan de kook en haal van het vuur. Voeg de tahin toe en meng / mix de soep een beetje of tot volledig glad, net wat jij lekkerder vindt. Voeg een eetlepel cashewcrème (meer als je wilt) en roer. Je kunt ook de crème pas toevoegen als je de soep gaat serveren. Voeg meer water toe als je liever een (dikke) soep hebt in plaats van een puree. En optioneel voeg meer zout en / of peper toe.
  8. Topping suggestie:
  9. chia zaden, sesamzaad, zonnebloempitten, bieslook, chili vlokken en / of gesneden lente ui.
  10. De overgebleven cashew crème zal in de koelkast (bedekt) voor maximaal een week goed blijven.

photos by the green creator (c) (copyright)

2 gedachten over “Zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème”

  1. Hoi Bianca,

    Dit recept ziet er heerlijk uit. Voordat ik het ga maken, vroeg ik mij af moet na het roosteren de schil niet van de knoflook? Of pureer ik het geheel mee na het koken?

    groepjes Lisette

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter aan Bianca Reactie annuleren

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.