Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch

Zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème

Ga naar recept
roasted garlic sweet potato soup with cashew cream

Er is iets met de woorden puree” en crème. Ze staan namelijk altijd garant voor heerlijk eten. In mijn wereld (koken met plantaardige producten), betekent het precies hetzelfde. En in combinatie met elkaar maak je zo’n heerlijk gerecht dat je wel kunt huilen. Als iemand ooit denkt dat plantaardig koken gelijk staat aan alleen maar sla eten, serveer dan deze zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème. Dit recept is overigens ook een goede starter. Het is warm, super lekker, het vult, en is ook nog eens super gezond. Deze puree kun je ook serveren als soep. Het enige wat je hoeft te doen is meer water toevoegen en misschien een extra snufje zout en peper. Persoonlijk, vind ik het dik en romig het lekkerst. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid knoflook, want na het roosteren is slechts een subtiele knoflook smaak over. Het is zo makkelijk en zo heerlijk!

roasted garlic

De diepe smaken van geroosterde zoete aardappelen, ui en een heel trosje knoflook is een absoluut perfect verwarmende combinatie.

cashew cream De cashew crème zorgt er bijna voor dat dit recept als een ”guilty pleasure” aanvoelt, maar dat is het absoluut niet. Cashewnoten zorgen voor een heerlijke romigheid, waardoor ze ideaal zijn om te gebruiken alszuivel-achtige” sauzen, spreads en dressings. Zelfs als je niet zuivel-vrij eet, zou ik je toch aanraden deze crème eens te proberen. Ik heb ook een aantal andere recepten met cashewnoten, hier en hier.

roasted garlic sweet potato soup with cashew cream

roasted garlic sweet potato soup with cashew cream

Zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème
 
Een eenvoudige plantaardige puree (of dikke soep) met heerlijke smaken van geroosterde zoete aardappel, ui en geroosterde knoflook. Een absoluut perfect verwarmende puree.
Author:
Recipe type: soep, puree, warm, snack, lunch, avondeten, starter,
Cuisine: vegan, plantaardig, lactosevrij, suikervrij, paleo, vegetarisch, gezond
Serves: 2 porties
Ingredients
  • Voor de puree of (dikke) soep, heb je het volgende nodig:
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 gele of witte ui
  • 1 heel trosje knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • ongeveer 2 kopjes water
  • ½ - 1 theelepel kurkuma
  • Keltisch zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • Voor de cashew crème heb je het volgende nodig:
  • 1 kop rauwe cashewnoten, geweekt in water gedurende de nacht of ongeveer 15 minuten
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • ½ theelepel Keltische zeezout
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
Instructions
  1. Giet en spoel de cashewnoten af, plaats ze dan in de keukenmachine en mix voor ongeveer 4 minuten, tot je een pasta/crème hebt. Voeg de azijn, citroensap en zout toe, en meng nogmaals voor ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat je een gladde crème hebt. Terwijl de machine nog loopt, voeg je de kokosolie toe. Schep de cashewnoten crème in een kommetje en serveer wanneer de soep klaar is.
  2. Verwarm de oven voor op 225 ° C.
  3. Schil en snijd de zoete aardappelen, schil de ui en snijd ze in partjes, snijd de knoflook door de helft.
  4. Plaats de zoete aardappelen, ui, en knoflook op bak papier - kruid met zout en peper.
  5. Laat ze bakken totdat ze mooi bruin worden en de zoete aardappel zacht is, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren.
  6. Plaats vervolgens de geroosterde zoete aardappelen en uien in de pan, samen met de geschilde knoflook. Pas op je vingers want de knoflook teentjes zijn warm van binnen. Voeg water en kurkuma toe aan de pan.
  7. Breng aan de kook en haal van het vuur. Voeg de tahin toe en meng / mix de soep een beetje of tot volledig glad, net wat jij lekkerder vindt. Voeg een eetlepel cashewcrème (meer als je wilt) en roer. Je kunt ook de crème pas toevoegen als je de soep gaat serveren. Voeg meer water toe als je liever een (dikke) soep hebt in plaats van een puree. En optioneel voeg meer zout en / of peper toe.
  8. Topping suggestie:
  9. chia zaden, sesamzaad, zonnebloempitten, bieslook, chili vlokken en / of gesneden lente ui.
  10. De overgebleven cashew crème zal in de koelkast (bedekt) voor maximaal een week goed blijven.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Lisette
    februari 1, 2016 at 10:18 am

    Hoi Bianca,

    Dit recept ziet er heerlijk uit. Voordat ik het ga maken, vroeg ik mij af moet na het roosteren de schil niet van de knoflook? Of pureer ik het geheel mee na het koken?

    groepjes Lisette

    • Reply
      Bianca
      februari 1, 2016 at 10:46 am

      Hi Lisette.
      Na het roosteren moet wel de schil eraf en dan kun je het lekker pureren 🙂
      Groetjes,
      Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Juice Pulp Crackers
    Sap Pulp Crackers

    Als je een fan bent van het maken van sapjes, maar toch het gevoel hebt dat je vaak nog veel...

    Sluiten