Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Zachte Framboos Chia Zaden Pudding

quick smooth raspberry chia seed pudding

Deze zachte framboos chia zaden pudding is alles wat je je maar kunt wensen. Het is super simpel om te maken, dus je hoeft het niet een nachtje te laten weken. Niet dat dit erg ingewikkeld is . Maar het allerbelangrijkste is dat dit de enige chia zaden pudding is die ik echt heerlijk vind, simpelweg omdat het zo zacht is. Ik ben niet zo gek op chia zaden puddings die meer op een chia baksteen lijken dan een pudding. Maar dat is waarschijnlijk mijn persoonlijke mening. Als je je een beetje in bovenstaande kunt vinden, dan vind je deze zachte framboos chia zaden pudding een droom die uitkomt.

quick smooth raspberry chia seed pudding

quick smooth raspberry chia seed pudding

Deze zachte framboos pudding is zoet, knapperig en lijkt totaal niet op de wat harde en stevige chia puddings die ik eerder hebt geproefd. Zelfs de volgende dag zal deze pudding niet te hard zijn door de zachte frambozen en de (amandel) melk die we last minute toevoegen . Het ziet er geweldig uit en het smaakt nog beter!

Het idee is dat je drie lagen gaat maken. Een laagje kort in water geweekte chia zaden, daarna een tweede laagje (bevroren) frambozen en een derde laag (amandel) melk. De derde laag kun je naar je eigen smaak bepalen (meer of minder melk). Klik hier voor de video die ik maakte waarin je precies kunt zien wat ik bedoel.

 

quick smooth raspberry chia seed pudding

Wist je dat…?

Chia zaden een goede bron van calcium zijn? Ze bevatten ook ijzer, essentiële aminozuren, antioxidanten, goede vezels en chia zaden voorzien ons ook nog eens van omega 3. (bron)

 

quick smooth raspberry chia seed pudding quick smooth raspberry chia seed pudding

Je kunt ook veel meer melk toevoegen dan in onderstaand recept. Ik ben ook gek op deze versie. Het ziet er dan ongeveer zo uit.

smooth raspberry chia seed pudding smooth raspberry chia seed pudding

zachte framboos chia zaden pudding
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze zachte framboos chia zaden pudding is zoet, zacht, knapperig en ver van de wat harde en stevige chia puddings die je waarschijnlijk kent. En het kost je minder dan 10 minuten om te maken.
Author:
Recipe type: snack, dessert, zoet, ontbijt,
Cuisine: vegan, glutenvrij, zuivelvrij, makkelijk, gezond
Serves: 1
Ingredients
  • 4 eetlepels chia zaden
  • 7-8 eetlepels water
  • 5 eetlepels (amandel) melk
  • een theelepel (of naar smaak) dadel pasta/siroop of rietsuiker melasse (een andere zoetstof mag ook)
  • genoeg (bevroren) frambozen om de chia zaden te kunnen bedekken
  • kaneel en vanille poeder naar smaak
Instructions
  1. In een klein glaasje combineer je de chia zaden met het water. Voeg langzaam met een lepel water toe en blijf alles goed roeren. Als het water op is roer je nog even extra het water met een lepel in de chia zaden. Schraap goed de bodem en de zijkanten van het glas zodat alle chia zaden bedekt zijn met water. Afhankelijk van de chia zaden en het glas moet je wellicht nog een eetlepel water toevoegen. Je wilt een dikke pudding. Voeg ook nu de dadel siroop toe in de chia zaden pudding. Roer goed door. De pudding moet niet droog zijn, maar er mag ook geen water meer te zien zijn. Een dikke pudding is wat je wilt. Bedek de chia zaden nu met een laagje (bevroren) frambozen en een goede scheut (amandel) melk. Besprenkel met een snufje kaneel en vanille en je kunt genieten van je pudding. Je kunt de pudding natuurlijk ook wel later (of de volgende dag) eten, de pudding zal dan alleen een beetje dikker zijn, maar als de frambozen lekker zacht worden en als je deze kapot maakt tijdens het eten zul je alsnog een zachte pudding hebben. Als je de pudding een dag later serveert voeg de melk dan voor het opdienen/ in de ochtend toen.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
quick non-alcoholic warm apple cider
snelle alcohol vrije warme appelcider

Als je op zoek bent naar een verwarmende, snelle alcohol vrije appelcider recept dan vind je dit vast heerlijk. Hoewel ik...

Sluiten