Wortel Cashew Paté

Het recept van deze wortel cashew paté dat ik vandaag met je deel is een perfect voorbeeld van hoe je wortelen met de bekende geweldige gezondheidsvoordelen kunt omtoveren in een waar genot: paté. Deze paté staat in een paar minuten op tafel en smaakt zo veel beter dan de vegan patés of spreads uit de winkel.

Wortel Paté?

Zoals je waarschijnlijk al weet ben ik gek op wortelen. Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor een heerlijke wortel soep of wortelsapje. Maar ik vind het ook heerlijk om wortels te raspen of in mijn keukenmachine te gooien en een snelle wortelsalade te maken. En als ik toch mijn keukenmachine uit de kast haalt, waarom probeer ik er dan geen paté van te maken, toch? Na enkele pogingen kwam deze heerlijke wortel cashew paté tot stand. Missie geslaagd!

Deze paté is heerlijk op een (boekweit) cracker of door je salade, maar is ook lekker als spread voor op komkommer schijfjes. Elk hapje is een kleine explosie van smaken. Yum!

Carrot Cashew Paté

Deze Carrot Cashew Paté is:

✔️ suiker vrij

✔️ veganistisch

✔️ olie vrij

✔️ makkelijk te maken & erg lekker

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Cashew Paté

Wortel Cashew Paté

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 4 mins
  • Total Time: 6 mins
  • Category: spread, paté, snack, lunch, diner, avondeten, makkelijk, snel
  • Cuisine: vegan, veganistisch, plantaardig, vegetarisch, gezond, zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij

Description

Elk hapje van deze Carrot Cashew Paté is een klein feestje van smaken. Deze glutenvrije vegan paté is klaar in een paar minuten en heerlijk als spread op brood of crackers.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes (315g) wortelen, in grote stukken gesneden
  • 1 kop (135g) cashewnoten, in water geweekt voor tenminste 30 minuten
  • 1/4 kop (50 g) amandelboter
  • 1/4 kop (59 ml) vers citroensap
  • 1/2 kop (10 g) verse peterselie of koriander
  • keltisch zee zout naar smaak
  • optioneel: 1 eetlepel (15g) verse geraspte gember

Instructions

  1. Snijd de wortelen in partjes en plaats ze in de keukenmachine.
  2. Meng totdat er geen grote stukken meer zijn.
  3. Spoel de cashewnoten af, laat ze uitlekken en voeg ze in de keukenmachine toe bij de wortelen, samen met de amandel boter, citroensap, gember, verse kruiden en zout.
  4. Meng totdat je een paté hebt.
  5. Indien nodig voeg zout naar smaak toe.

 

2 gedachten over “Wortel Cashew Paté”

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.