Your cart

Groene Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Wortel Cashew Paté

Carrot Cashew Paté

Het recept van deze wortel cashew paté dat ik vandaag met je deel is een perfect voorbeeld van hoe je wortelen met de bekende geweldige gezondheidsvoordelen kunt omtoveren in een waar genot: paté. Deze paté staat in een paar minuten op tafel en smaakt zo veel beter dan de vegan patés of spreads uit de winkel.

Wortel Paté?

Zoals je waarschijnlijk al weet ben ik gek op wortelen. Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor een heerlijke wortel soep of wortelsapje. Maar ik vind het ook heerlijk om wortels te raspen of in mijn keukenmachine te gooien en een snelle wortelsalade te maken. En als ik toch mijn keukenmachine uit de kast haalt, waarom probeer ik er dan geen paté van te maken, toch? Na enkele pogingen kwam deze heerlijke wortel cashew paté tot stand. Missie geslaagd!

Deze paté is heerlijk op een (boekweit) cracker of door je salade, maar is ook lekker als spread voor op komkommer schijfjes. Elk hapje is een kleine explosie van smaken. Yum!

Carrot Cashew Paté

Deze Carrot Cashew Paté is:

✔️ suiker- & gluten vrij

✔️ veganistisch

✔️ olie vrij

✔️ vrij van soya

✔️ makkelijk te maken & erg lekker

Wortel Cashew Paté
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Elk hapje van deze Carrot Cashew Paté is een klein feestje van smaken. Deze glutenvrije vegan paté is klaar in een paar minuten en heerlijk als spread op brood of crackers.
Author:
Recipe type: spread, paté, snack, lunch, diner, avondeten, makkelijk, snel
Cuisine: vegan, veganistisch, plantaardig, vegetarisch, gezond, zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij
Ingredients
  • 2 kopjes (315g) wortelen, in grote stukken gesneden
  • 1 kop (135g) cashewnoten, in water geweekt voor tenminste 30 minuten
  • ¼ kop (50 g) amandelboter
  • ¼ kop (59 ml) vers citroensap
  • ½ kop (10 g) verse peterselie of koriander
  • keltisch zee zout naar smaak
  • optioneel: 1 eetlepel (15g) verse geraspte gember
Instructions
  1. Snijd de wortelen in partjes en plaats ze in de keukenmachine.
  2. Meng totdat er geen grote stukken meer zijn.
  3. Spoel de cashewnoten af, laat ze uitlekken en voeg ze in de keukenmachine toe bij de wortelen, samen met de amandel boter, citroensap, gember, verse kruiden en zout.
  4. Meng totdat je een paté hebt.
  5. Indien nodig voeg zout naar smaak toe.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Claire
    augustus 26, 2016 at 9:25 pm

    Klinkt heel lekker! Dit ga ik eens proberen 🙂

    • Reply
      Bianca
      augustus 29, 2016 at 10:53 am

      Hi Claire, wat leuk om te lezen! Liefs, Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Loving Lately #2
    Leuke Dingen #2

    De laatste tijd heb ik toch wel flink de zomer vibes gevoeld. Niet dat het zo lekker weer is hier,...

    Sluiten