Your cart

Advies Blog

Waarom is kurkuma zo gezond?

Als je bekend bent met mijn recepten dan heb je vast gemerkt dat ik gek ben op kurkuma. Ik haat de vlekken die het geeft, maar ik ben gek op wat het voor mijn lichaam doet. Ik gebruik het in warme of koude gerechten, in smoothies of sappen. Zodra het ook maar enigszins mogelijk is, voeg ik kurkuma toe. Maar waarom is kurkuma zo gezond?

Enkele voordelen van kurkuma

Kurkuma is een natuurlijke ontstekingsremmende kruid en tevens een antioxidant. Zoveel onderzoeken bevestigen de positieve kwaliteiten van deze gele wortel.

  • Ontstekingsremmend
    Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking door de ingrediënt curcumine. De ontstekingsremmende werking van kurkuma is wel bewezen, maar de onderzoeken zijn nog volop in gang.
  • Natuurlijke schoonheidsbehandeling
    Je
    kunt kurkuma als een gezichtsmasker gebruiken. Eeuwenlang wordt kurkuma in Azië gebruikt als een natuurlijke schoonheidsmiddeltje. Kurkuma is goed om acne, rosacea, eczeem, donkere kringen onder de ogen, rimpels en littekens te behandelen. Ook kunnen vervelende zonnevlekken verholpen worden met kurkuma.
  • Wittere tanden
    Kurkuma kan helpen om op een natuurlijke manier wittere tanden te krijgen.
  • Antioxidant
    Als een antioxidant kan deze “heilige poeder” (zoals het in India wordt genoemd) het immuunsysteem en de gezondheid versterken. Het moment dat je je dus wat grieperig begint te voelen kun je dus een lekker kopje kurkuma thee maken.
  • Sterk tegen de kou en griep
    Kurkuma is een antioxidant en wordt al eeuwen in India gebruikt om koorts, verkoudheid en griep te bestrijden.

Een nadeel? Er is nog volop onderzoek gaande en de opneembaarheid is lastig (zelfs in combinatie met zwarte peper). Desalniettemin ziet het er veelbelovend uit.

Gebruik jij kurkuma?
enkele van vele bronnen:
photos and text by the creator green (c) (copyright)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Healthy Warsaw - The Green Creator : The Green Creator
    juni 16, 2015 at 11:58 am

    […] Breakfast is an important meal in Poland. Breakfast will normally be a table full with little servings of bread, eggs, meat and cheese. I normally have a smoothie until noon, but when traveling I tend to have a late lunch, actually brunch. Mysa is amazing if you are looking for a filling vegan breakfast or a brunch. What I like about Mysa is the fact that it’s vegan and healthy. No vegan fast food. Vegan carpaccio is for example thin slices of marinated beetroot with nuts, salad and balsamic vinegar, vegan crepes and brownies can also be gluten free. Mysa’s homemade peanut butter crepes are becoming famous attracting people from different parts of the city. They also have amazing smoothies, watermelon lemonade, grapefruit with rosemary lemonade, millet or oatmeal porridge with fresh ginger. They only serve whatever their local supplier has on stock. My tea was super tasty, made with fresh pieces of ginger and turmeric. […]

  • Reply
    Quick Sweet Potato - The Green Creator : The Green Creator
    juni 16, 2015 at 12:03 pm

    […] half a teaspoon of turmeric […]

  • Reply
    Bert
    juni 25, 2015 at 11:53 am

    Hoi Bianca,

    Ik ben benieuwd hoe je een gezichtmasker maakt met kurkuma? Ik ben sinds kort de “trotse” bezitter van Rosacea, en onderzoek welke mogelijkheden ik heb om het te genezen/onderdrukken.

    groet, Bert

  • Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Lime fudge
    Limoen fudge

    Fudge ... het woord alleen al! Een goede fudge is zacht en smelt in de mond. Heerlijk! Ik kan hier...

    Sluiten