Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Soepen

Veggie Spliterwten Soep (in de Instant Pot)

Veggie Split Pea Soup in the Instant Pot

Dit recept is een gemakkelijke en snelle groentesoep om te maken. Het is hier ons favoriete herfstsoep van het jaar! Het is een geweldige soep om in je Instant Pot te maken als je die hebt, maar het recept kun je natuurlijk ook gewoon op het fornuis maken. Deze veggie spliterwten soep is geweldig om vooruit te maken zodat je de hele week lekker een soepje klaar hebt. Dit recept is overigens ook perfect om al je restjes groeten uit je koelkast mee op te maken.

Ik schreef hier al over de Instant Pot en sommigen van jullie wilden een recept zien met de Instant Pot. Maar net zoals je dit recept op het fornuis kunt maken, werkt het ook andersom voor vele andere recepten. Ik maak vaak recepten in mijn Instant Pot zonder mijn Instant Pot te noemen. Ik vind dat het enige verschil zit in de hoeveelheid water die je moet gebruiken. In een ”normale pan” zou je bijvoorbeeld wat meer water moeten gebruiken, omdat dit tijdens het koken verdampt. In het begin heb ik altijd de fout gemaakt om te veel water te gebruiken in mijn Instant Pot. Ach, je leert door te doen, toch?

Dit is echt het eenvoudigste recept ooit! Ik hoop dus dat je het gaat proberen. Zo ja, laat een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator te taggen op Instagram.


Veggie Spliterwten Soep (in de Instant Pot)
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze veggie spliterwten soep is geweldig om vooruit te maken zodat je de hele week lekker een soepje klaar hebt. Dit recept is overigens ook perfect om al je restjes groeten uit je koelkast mee op te maken.
Author:
Recipe type: soup, starter, side dish, lunch, dinner
Cuisine: vegan, plant-based, vegetarian, glutenfree, dairyfree
Serves: 3-4
Ingredients
  • 1 kop (200 gram) spliterwten
  • 3 middelgrote aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 2 middelgrote wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 kleine witte ui, in blokjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijn gesneden of door de knoflookpers gehaald
  • 1 kop / 150 gram (bevroren) groene erwten
  • een lange rode paprika
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel groenten bouillonpoeder
  • 1 eetlepel komijn poeder
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel oregano poeder
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • 900 ml water
  • verse kruiden of gesneden bladgroenten zoals spinazie (als garnering)
Instructions
  1. Plaats al je ingrediënten in de Instant Pot en zet de timer op 40 minuten op een hoge stand met natuurlijke afgifte.
  2. Als je dit recept op het fornuis gaat maken, plaatst dan alle ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook, verlaag dan de hitte en dek af. Kook 1 uur. Gebruik ook ongeveer 200 ml meer water.
  3. Serveer met wat verse kruiden als garnering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Cauliflower Steak with Turmeric Bean Dressing
Geroosterde Bloemkool ”Steak” met Kurkuma Bonen Dressing (zonder olie)

Al een tijdje was ik van plan om bloemkool steak (''biefstuk'') te maken, maar om de een of andere reden...

Sluiten