Vegan Vanille Cupcakes (gv)

Vegan vanille cupcakes besprenkeld met chocolade. Deze vegan vanille chocolade cupcakes zijn veganistisch, glutenvrij, olievrij, notenvrij, en zo lekker. Als je van cupcakes houdt, zijn deze heerlijke vegan vanille cupcakes met chocolade iets voor jou.

Het idee om deze cupcakes ondersteboven te stylen ontstond toen ik herhaaldelijk dezelfde cupcake setting fotografeerde, en ik vond de foto’s niet erg vernieuwend, wat ik ook probeerde. De cupcakes zagen er saai uit, en de styling was gewoon één grote oude cupcake cliché. Na 100 foto’s realiseerde ik me dat deze cupcakes er veel beter uitzien als ze ondersteboven worden geserveerd. Drie foto’s later was ik tevreden met het resultaat. Een grote hoera voor geen regels in de wereld van food styling!

Vegan Vanille Cupcakes

De zoektocht naar de perfecte vegan glutenvrije vanille cupcakes was niet makkelijk maar de moeite waard.

Deze vegan vanille cupcakes zijn een must-try: een blender, minder dan 10 ingrediënten, natuurlijk gezoet, olievrij en glutenvrij. Bakken maar!

Hoe Maak Je Glutenvrije Vegan Vanille Cupcakes

Deze cupcakes zijn glutenvrij omdat we glutenvrij meel gebruiken voor dit recept.

Begin met het mengen van het water en de dadels. De plantaardige melk vervangt zuivelmelk, en de gemixte dadels vervangen de eieren.

Vanwege de hoeveelheid dadels is er geen zoetstof nodig (zoals ahornsiroop), maar sla de vanille-extract niet over want dit zorgt voor een mooie vanillesmaak.

Vervolgens doe je de andere ingrediënten in dezelfde blender: yup, geen geknoei of eindeloze kommen om op te ruimen.

Je zult deze vanille cupcakes vast heerlijk vinden, ze zijn:

  • Licht & luchtig
  • Glutenvrij, als je glutenvrij havermeel gebruikt
  • Precies zoet genoeg
  • Besprenkeld met een makkelijk te maken laagje chocolade
  • Olievrij (slechts een kleine hoeveelheid /misschien gebruik je een klein beetje olie om te voorkomen dat de cupcakes blijven kleven aan de bakvorm)
  • Vrij van noten als je melk gebruikt zoals rijst- / haver- / hennepmelk
  • Vrij van witte geraffineerde suikers, gezoet met dadels

Heb je trek in meer zoete recepten? Misschien heb je ook zin in de volgende recepten:

Laat me weten wat je van deze vanille cupcakes vindt! Als je dit recept maakt, dan nodig ik je uit om terug te komen en het recept te beoordelen zodat ik weet hoe het is gegaan. Als je ook foto’s maakt, tag me dan #thegreencreator op Instagram. Ik zie namelijk graag jullie creaties terug!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Upside Down Vegan Vanilla Chocolate Drizzle Cupcakes

Vegan Vanille Cupcakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: ongeveer 5 cupcakes, afhankelijk van de grootte van de cupcakes vormpjes 1x
  • Category: dessert, zoet, gebak
  • Method: blender, oven
  • Cuisine: amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Vegan vanille cupcakes met chocolade. Deze vanille cupcakes zijn gewoon perfect. Ze zijn vegan, glutenvrij, olievrij, vrij van geraffineerde witte suikers, vrij van noten en oh zo heerlijk. De perfecte vegan cupcake als je het mij vraagt.


Ingredients

Scale

Vanille Cupcakes

  • 1 kopje Medjool dadels zonder pit (ongeveer 12 stuks)
  • 1 kopje water
  • 1 kopje / 95 gram havermeel (voeg meer toe als het te droog is) – of gebruik een andere meel
  • 3 el vanille-extract
  • 1 el bakpoeder
  • 1/4 kopje (55 ml) plantaardige melk
  • 1/2 tsp zout

Chocolade Laagje

  • 6 el water of plantaardige melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder (of cocoa poeder)

Instructions

Chocolade Laagje:

Meng cacaopoeder en water in een klein kommetje en zet apart.

Cupcakes:

Verwarm de oven voor op 175C / 350F.

In een blender, meng de dadels en het water tot een gladde massa. (Een hoge snelheids blender werkt het beste hiervoor)

Voeg de havermeel, bakpoeder, vanille en plantaardige melk toe. Meng tot goed gecombineerd.

Schep het beslag in muffin/ cupcakes vormpjes. Deze kun je heel licht met olie insmeren of gebruik bakpapier zodat de cupcakes na het bakken niet blijven plakken. Vul de vormpjes 3/4 en maak de toppen glad.

Bak ongeveer 20-30 minuten op 175C / 350F.

Haal uit de oven en laat de cupcakes in de vorm afkoelen op een koelrek.

Als ze eenmaal helemaal zijn afgekoeld, haal je de cupcakes uit de vorm en besprenkel met een laagje chocolade.

Bewaar de cupcakes in de koelkast.



Notes

De cupcakes zijn geschikt om in te vriezen. Laat ze volledig afkoelen en verpak ze vervolgens in een diepvriescontainer en bevries voor maximaal 3 maanden. Ontdooi voor het serveren.

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Bedankt!

Vermelding van gelieerde links:
Onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.