Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Vegan Nutella chocopasta

Ga naar recept
Healthy vegan Nutella chocolate spread

Eigenlijk was ik nooit echt een grote Nutella fan, vooral als kind was ik meer van de Duo Penotti. Ik was gek op de tweekleurige chocopasta en at het regelrecht uit de pot. Nutella vond ik heerlijk op een pannenkoek of op wit brood met een laagje boter. Dit recept is een heerlijke vegan Nutella chocopasta dat ook nog eens makkelijk is om te maken. Na dit recept wil je niet meer terug naar de Nutella potten uit de winkel vol met geraffineerde suikers. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, dus makkelijker kan haast niet.

Hoe slecht is Nutella eigenlijk? Ik las ooit eens dat Nutella een goede chocopasta voor kinderen is voor op de boterham vanwege de gezonde vetten uit de hazelnoten. Een eenvoudige Google-zoekopdracht laat echter wat anders zien, de bitterzoete waarheid. Nutella bevat 55% (!) witte geraffineerde suikers en slechts 13% hazelnoten. Niet echt een goede keuze, toch?

Als je van de romige hazelnootsmaak houdt, dan is het zeker de moeite waard om dit recept eens te proberen.  Je hebt slechts drie ingrediënten en 15 minuten nodig. Ik vind deze chocopasta heerlijk met wat fruit, zoals bessen. Maar ook op enkele plakjes banaan is het een heerlijke snack! 

Healthy vegan Nutella chocolate spread Healthy vegan Nutella chocolate spread

Gezonde vegan Nutella chocopasta
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze Nutella chocopasta is geheel plantaardig en ook vrij van gluten. Een heerlijk romige hazelnoot chocopasta!
Author:
Recipe type: chocolade, ontbijt, lunch, spread, snack, zoet
Cuisine: plantaardig, vegan, lactose vrij, zuivel vrij, glutenvrij
Serves: een grote glazen pot
Ingredients
  • 2 volle kopjes geroosterde hazelnoten
  • ½ kop ahornsiroop of een paar geweekte en gepelde Medjool dadels
  • 3 eetlepels rauwe cacao poeder
  • een paar eetlepels water
  • optioneel: vanille-essence
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de oven. Wanneer ze goed beginnen te ruiken, haal je ze uit de oven om enkele minuten af te koelen. Plaats de hazelnoten vervolgens in een keukenmachine en meng tot je een kleverige meel substantie hebt en alle dikke stukken zijn verdwenen. Een blender zal niet werken bij dit recept. Elke goedkope keukenmachine wel. Voeg de ahornsiroop en cacao toe en meng opnieuw. Wanneer alles is gemengd voeg je heel langzaam een beetje water toe. Dit zal bepalen hoe dun of dik je de pasta wilt hebben. Wees voorzichtig en voeg per keer maar twee eetlepels water toe totdat je de consistentie hebt die je wilt. Bewaar in een pot in de koelkast.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Dorien
    december 27, 2015 at 8:32 pm

    Vandaag jou hazelnootpasta gemaakt, echt superlekker! Vraagje .. Hoe lang is deze houdbaar? Groetjes Dorien

    • Reply
      Bianca
      december 27, 2015 at 11:20 pm

      Wat leuk! 😀 Ik heb het zelf nooit langer dan 5 dagen kunnen bewaren, omdat het gewoon te lekker was om zo lang te laten staan. Maar ik denk dat het wel een goede week goed kan blijven 🙂 Liefs, Bianca

  • Reply
    Marcella
    januari 3, 2016 at 9:22 pm

    Hoeveel is 1 kop?

    • Reply
      Bianca
      januari 3, 2016 at 10:23 pm

      Ongeveer 100 gram 🙂

      • Reply
        Marcella
        januari 4, 2016 at 10:48 pm

        Super, dank je wel. Ga het van de week meteen eens maken!

        • Reply
          Bianca
          januari 5, 2016 at 10:23 am

          🙂

  • Reply
    stella spaargaren
    januari 9, 2016 at 11:57 am

    mogen de bruine schilletjes van de hazelnoten er gewoon omheen zitten? Of moeten ze blank zijn? Wil ’t straks gaan maken, heel benieuwd naar de smaak!

    • Reply
      Bianca
      januari 9, 2016 at 12:06 pm

      Hi Stella, die mogen er gewoon omheen zitten 🙂 Leuk! Laat maar weten als je nog meer vragen hebt en veel plezier! x

  • Reply
    Mariska
    januari 27, 2016 at 4:59 pm

    Klinkt goed, heel erg lekker zelfs!

    • Reply
      Bianca
      januari 27, 2016 at 6:45 pm

      😀 dank je wel! Is echt een aanrader!

  • Reply
    Elbrich
    december 13, 2016 at 11:29 am

    Kun je dit recept ook met een NutriBullet maken?

    • Reply
      Bianca
      december 13, 2016 at 1:47 pm

      Hi Elbrich,

      Op zich wel, maar het is wel lastiger. Je zult dan steeds tussendoor de binnenkant moeten schrapen, de nootjes zullen bijvoorbeeld aan de bodem plakken 🙂

      Groetjes,
      Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Cranberry sauce with apple, dates and orange
    Cranberry saus met appel, dadels en sinaasappel

    Deze cranberry saus (veenbessen saus) is vol van smaak en gezoet met behulp van Medjool dadels. Als je op zoek bent...

    Sluiten