Your cart

Groene Recepten Snacks & Zoet

Vegan Chocolade Brownies met Glazuur

Easy Raw Vegan Frosted Chocolate Brownies

Laatst wilde ik graag weer eens chocolade brownies maken, maar toen dacht ik: wat is er beter dan de chocolade brownies die ik hier al op TGC heb gedeeld? Met de verjaardag van manlief voor de deur kwam ik erachter dat het enige wat een vegan chocolade brownie nog beter kan maken, is een vegan chocolade brownie met een laagje glazuur. Dit recept scoort toch ook wel bonuspunten aangezien deze vegan chocolade brownies met glazuur makkelijker en sneller te maken zijn dan de zoete aardappel brownies uit de oven.

Easy Raw Vegan Frosted Chocolate Brownies Ik denk dat dit recept de beste verhoudingen heeft als het gaat om noten versus cacao. Deze chocolade brownies hebben de perfecte smeuïgheid en zijn zeer heerlijk subtiel knapperig. Het glazuur laagje (of het feit dat deze brownies rauw zijn) geeft dit recept een intensere chocolade smaak dan de gebakken versie.

Ik kon niet stoppen met het eten van deze brownies, dus mijn advies is dan dus ook om dit te delen anders eet je waarschijnlijk alles helemaal zelf op. Manlief kon ook zeker geen genoeg krijgen van deze smeuïge chocolade brownies.

TIP

Als je minder noten wilt gebruiken dan in dit recept, dan kun je een deel van de cashew noten vervangen door chocolade nibs.

Easy Raw Vegan Frosted Chocolate Brownies Easy Raw Vegan Frosted Chocolate Brownies

Vegan Chocolade Brownies met Glazuur
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze vegan chocolade brownies met glazuur zijn perfect zacht, smeuïg en hebben een heerlijke subtiele knapperigheid. Ze zijn veganistisch, rauw, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en makkelijk en snel om te maken.
Author:
Recipe type: snack, zoet, dessert,
Cuisine: plantaardig, vegan, glutenvrij, zuivelvrij, graanvrij
Serves: 12
Ingredients
  • 2½ kopjes (ongeveer 250 gram) kopjes Medjool dadels, zonder pit
  • 1 kopje (90 gram) walnoten
  • een halve kop (50 gram) cashewnoten
  • ½ kop (50 gram) ongezoete rauwe cacao poeder
  • 2 theelepels vanille extract poeder
  • ¼ kop (ongeveer 80 gram) pure dadel siroop (ahorn siroop is ook een optie)
  • 1 ½ eetlepel kokos olie
  • 1 ½ eetlepels water
Instructions
  1. BROWNIES
  2. Combineer de Medjool dadels, walnoten, cashewnoten, 6 eetlepels cacao poeder, 1 theelepel vanille, 1 ½ eetlepels water in een keukenmachine. Mix tot het volledig glad is.
  3. Bedek een kleine (oven)schotel met bakpapier. Lepel het mengsel uit je keuken machine en verdeel het in de (oven) schaal. Druk het mengsel heel stevig in de schotel met je handen zodat het gelijkmatig verdeeld is. Maak je lepel en vingers nat zodat het mengsel niet zo erg aan je vingers/lepel kleeft.
  4. GLAZUUR
  5. Combineer in een klein schaaltje de rest van de cacaopoeder, de resterende vanille, de dadel siroop en de kokos olie. Roer tot het mengsel een pasta vormt. Spreid dit gelijkmatig uit over de brownies. Zet de brownies met glazuur nu voor tenminste 2 uur in de vriezer. Snijd de brownies vervolgens in vierkantjes. Bewaar alle overgebleven brownies in de koelkast voor maximaal 10 dagen of bewaar in de vriezer voor maximaal 6 weken.
Notes
Als je minder noten wilt gebruiken dan in dit recept, dan kun je de cashew noten vervangen door chocolade nibs.

Je kunt ook je eigen dadel siroop maken, het recept kun je hier teruglezen.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Linzen Salade met Kruiden en Geroosterde Zeewier

Geroosterde zeewier (nori vellen) is een prachtige zeegroente en staat beter bekend als de donkergroene vellen voor sushi recepten. Ik...

Sluiten