Your cart

+Blog +Recepten Advies Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Super Pudding

Power Pudding

Als je me vraagt wat mijn favoriete kruid is dan zeg ik altijd kurkuma. Er zijn echter ook veel andere kruiden die je misschien al in je keuken hebt en absolute toppers zijn. Ik zou ze zo vaak mogelijk gebruiken. Gezond en echte smaakmakers, zoals deze super pudding. Deze pudding barst van de superfoods zoals kurkuma, gember, en gemalen kruidnagel.

Kurkuma

Kruiden en specerijen kunnen heel veel antioxidanten bevatten.

Als je echt zou weten hoe krachtig kurkuma is, zou je het elke dag op je eten strooien.

Ik gebruik kurkuma dagelijks. Hetzij in mijn gouden melk, over mijn groenten, in mijn pap, in mijn smoothies en sapjes of als supplement als ik op reis ben. Let er wel op dat een supplement een iets minder grote impact op je lijf heeft als de gedroogde of verse kurkuma.

Het beste is om kurkuma te combineren met wat zwarte peper. Zelfs een klein beetje kan decurcumine” van kurkuma in je bloed al stimuleren, maar de opneembaarheid blijft lastig.

Volgens dr. Greger er is bewijs dat rauwe kurkuma een grotere antiontstekingsremmende effect heeft, terwijl gekookte kurkuma weer een betere bescherming van het DNA biedt.

Kruidnagel

Kruidnagels zijn een fantastische anti-oxidant en bevatten het hoogste niveau aan anti-oxidanten van alle kruiden. Sommige onderzoekers zeggen dat de gezondste voeding (per gewicht) op aarde kruidnagel en oregano is ... Zou het werkelijk zo zijn?

Deze pudding bevat ook nog eens een goede hoeveelheid kaneel en chia zaden . Een echte super pudding als je het mij vraagt.

 

Super Pudding
 
Cook time
Total time
 
Er is absoluut geen pudding gezonder dan deze Super Pudding. Het barst van de geneeskrachtige kruiden zoals kurkuma en gemalen kruidnagel.
Author:
Recipe type: zoet, dessert, snack, ontbijt, lekkers
Cuisine: vegan, vegetarisch, gezond, suiker vrij, glutenvrij, zuivel vrij, snel, makkelijk
Serves: 1
Ingredients
  • en kopje amandelmelk
  • ¼ kopje ongezoete appelmoes
  • ½ theelepel kurkuma poeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gedroogde gember
  • ¼ theelepel gedroogde gemalen kruidnagel
  • ¼ kop chia zaden
  • 1 theelepel zoetstof
  • snufje Keltische zeezout of Himalaya zeezout
  • snufje zwarte peper
Instructions
  1. Meng alles in een glas en laat alles 2 uurtjes ( of een nachtje) in de koelkast rusten. Roer alles door en voeg eventueel wat extra zoetstof toe.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
Red Cabbage salad with Tahini Lemon Dressing
Rode Kool salade met Tahini Citroen Dressing

Afgelopen zaterdag tijdens het boodschappen doen zag ik een rode kool in de perfect grootte en vroeg me af waarom...

Sluiten