Spinaziesalade met ingemaakte rode paprika

In december eten we chocolade en vegan junkfood en in januari snakken we weer naar eenvoudig groen voedsel, toch? Iemand op Instagram zei: ”ik snak gewoon naar groene voeding na al het bruine eten van vorige maand”. Ik heb redelijk goed gegeten deze winter (tot nu toe), maar ook ik heb best wel trek in een wat eenvoudigere recept. Omdat de lente nog behoorlijk ver weg is (het is nog steeds zo koud!) is een lichte groene salade niet echt een optie voor mij. Deze spinaziesalade met ingemaakte rode paprika is een mooie tussenweg. Een beetje half zomer en half winter op je bordje.

Deze salade is heerlijk fris en de dressing is perfect voor een donkere bladgroente zoals spinazie. De boekweit en de ingemaakte paprika’s geven deze salade een lekkere bite en smaak.

Dit zijn zelf ingemaakte paprika’s en geloof me als ik zeg dat het echt heel eenvoudig is om dit te maken. Je kunt het nauwelijks een recept noemen. Ik heb het recept van mijn schoonmoeder. Afgelopen kerst gaf ze ons vier potten om mee naar huis te nemen. Aan het einde van de vakantie was er nog maar één pot over. Het is zo lekker! Thuis heb ik zelf een flinke portie gemaakt en deze de rest van de week aan mijn salades toegevoegd.

Je kunt de ingemaakte paprika’s een paar weken in de koelkast bewaren. De smaak zal alleen maar verbeteren en de paprika’s worden hoe langer je ze ”inmaakt” steeds zachter. Ik vind de zachte paprika’s echt heerlijk. Ze doen me een beetje aan dit recept voor geroosterde paprika’s denken, maar deze versie is veel makkelijker en sneller om te maken. Mijn advies? Maak een beetje meer en gebruik het op verschillende manieren in je recepten, zoals in salades en belegde broodjes.

Als jij dit recept gaat maken, laat het me weten! Laat hieronder een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator op Instagram te taggen. Ik zie graag je creaties terug!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spinach salad with Pickled Red Bell Peppers

Spinaziesalade met ingemaakte rode paprika

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, starter, bijgerecht, lunch, dinner, hoofdmaaltijd, maaltijd, avondeten, lunch
  • Cuisine: vegan, glutenvrij, vegetarisch, plantaardig

Description

Deze spinaziesalade met zeer makkelijk te maken ingemaakte rode paprika’s past heerlijk bij de dressing. Een voedzame en vullende salade.


Ingredients

Scale
  • Voor de salade:
  • 255 gram gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt als het uit een glazen pot komt
  • een half kopje (110 gram) boekweit
  • een rode ui
  • 90 gram verse spinazie, gewassen en in plakjes gesneden
  • ~
  • Voor de dressing:
  • 3 theelepels dijonmosterd
  • 3 eetlepels amandelboter
  • 2 eetlepels ahornsiroop of dadel siroop
  • snufje gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak (optioneel)
  • 23 eetlepels ongezoete amandelmelk (hoeveelheid hangt af van de gewenste consistentie)
  • ~
  • Voor de ingelegde rode paprika’s (dit maakt meer dan nodig voor het recept):
  • 3 rode paprika’s
  • een glazen pot gevuld met ¾ appelazijn
  • 12 gepelde knoflookteentjes
  • 1 hele kruidnagel
  • een snufje zeezout
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • de helft van een kleine witte ui

Instructions

  1. Voeg alle ingrediënten voor de ingemaakte rode paprika in een pot en laat dit minstens een uur inwerken. Hoe langer je dit laat inwerken, hoe lekkerder en zachter de paprika’s zullen worden.
  2. Voor de salade:
  3. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
  4. Was de spinazie en snijd in reepjes. Voeg toe aan een kom. Spoel de gekookte kikkererwten goed af en laat uitlekken (indien uit een glazen pot). Voeg de gekookte kikkererwten toe aan de spinazie. Voeg nu ook de in blokjes gesneden ui toe samen met een paar eetlepels gekookte boekweit. Snijd een tot twee ingemaakte rode paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de salade.
  5. Voor de dressing:
  6. Combineer alle ingrediënten in een kleine mixer of in een glas en meng / klop goed tot je een gladde mengsel hebt.
  7. Serveer de salade met de rest van de dressing en boekweit apart.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.