Snelle linzen kerrie met wortels en kikkererwten

Heb je al mijn ”snelle en goedkope veganistische recept” geprobeerd? Zo niet, dan moet je dat absoluut eens doen! Het is één van mijn meest gemaakte recepten en zelf maak ik het ook nog vaak. Omdat ik dit recept zo heerlijk vind wilde ik een versie met kerrie maken. Mijn eerste poging bestond er voornamelijk uit dat ik heel veel gedroogde kerrie poeder toevoegde. Maar hoe meer variaties ik uitprobeerde, hoe makkelijker, lekkerder en sneller dit recept werd. Missie volbracht! Deze snelle linzen curry met wortels en kikkererwten is makkelijk om te maken, het kost je namelijk slechts 20 minuten, 1 pan (plus een pannetje voor de linzen) en een paar ingrediënten!

Quick Curried Lentils with carrots and chickpeas

Dit recept heeft een simpele basis van knoflook, gember, linzen en in kokosolie gebakken stukjes wortel. De combinatie met de verse knapperige bladgroente en de geweekte amandelen maakt dit gerecht heerlijk.

Linzen voegen niet alleen een geweldige smaak toe, maar ze zijn ook erg gezond. Linzen bevatten namelijk foliumzuur, ijzer, vezels, magnesium en eiwitten.

Als je dit recept gaat proberen, laat me dan weten wat je ervan vindt. Deel het met me in de reacties en vergeet niet om een ​​foto te nemen en deze te taggen met #thegreencreator op Instagram. Ik zie graag je snelle kerrie maaltijd in actie.

Quick Curried Lentils with carrots and chickpeasQuick Curried Lentils with carrots and chickpeas

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Quick Curried Lentils with carrots and chickpeas

Snelle linzen kerrie met wortels en kikkererwten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, dinner, avondeten, glutenvrij, zuivelvrij, lunch,
  • Cuisine: healthy, vegan, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij,

Description

Deze snelle linzen kerrie met wortelen en kikkererwten is eenvoudig, vereist slechts 20 minuten, 1 pan (plus een pannetje voor de linzen) en slechts een paar ingrediënten te maken!


Ingredients

Scale
  • Een goed handje rucola of een andere bladgroente per bordje
  • 2 kopjes / 200 gram rode linzen, afgespoeld en gekookt in 4 kopjes water
  • 100 gram / een kopje gekookte kikkererwten
  • een grote wortel, snijd in dunne plakjes
  • een teentje knoflook, in stukjes gesneden
  • een halve ui, snijd in stukjes
  • twee theelepels gedroogde kerriepoeder
  • een vleugje kurkuma (optioneel)
  • een paar snufjes gedroogde gember of rasp een halve theelepel verse gember
  • een theelepel kokosolie (optioneel, je kunt ook water gebruiken in plaats van olie)
  • een eetlepel peterselie
  • twee theelepels in water geweekte amandelen (week de amandelen enkele uren in water en spoel ze af)

Instructions

  1. Kook de linzen in de 4 kopjes water.
  2. Ondertussen verhit je de kokosolie in een saus/wok pan en voeg de ui toe. Zodra dit zacht geworden is voeg je de wortel stukjes toe. Voeg de kikkererwten nu ook aan de pan toe. Ik gebruikte kikkererwten uit een glazen pot en spoelde deze heel goed af onder stromend water. Voeg alle (gedroogde) kruiden nu ook toe en eindig met de knoflook. Wanneer de linzen klaar zijn (dit duurt ongeveer 8 minuten), voeg je deze ook toe. Serveer op een bordje met bladgroente en de afgespoelde amandelen.

 

4 gedachten over “Snelle linzen kerrie met wortels en kikkererwten”

  1. Het lijkt me erg lekker en ik wil het graag proberen. Maar ik zie of de foto’s amandelen, alleen komt dat nergens terug in het recept. Zou je dit aan willen passen, zodat deze salade compleet kan maken 🙂 ?

    Groetjes Marije

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter aan Marije Reactie annuleren

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.