Your cart

Groene Recepten Lunch & Hoofdgerecht Salades

Snelle linzen kerrie met wortels en kikkererwten

Quick Curried Lentils with carrots and chickpeas

Heb je al mijn Snelle en goedkope veganistische maaltijd” geprobeerd? Zo niet, dan moet je dat absoluut eens doen! Het is één van mijn meest gemaakte recepten en zelf maak ik het ook nog vaak. Omdat ik dit recept zo heerlijk vind wilde ik een versie met kerrie maken. Mijn eerste poging bestond er voornamelijk uit dat ik heel veel gedroogde kerrie poeder toevoegde. Maar hoe meer variaties ik uitprobeerde, hoe makkelijker, lekkerder en sneller dit recept werd. Missie volbracht! Deze snelle linzen curry met wortels en kikkererwten is makkelijk om te maken, het kost je namelijk slechts 20 minuten, 1 pan (plus een pannetje voor de linzen) en een paar ingrediënten!

Quick Curried Lentils with carrots and chickpeas

Dit recept heeft een simpele basis van knoflook, gember, linzen en in kokosolie gebakken stukjes wortel. De combinatie met de verse knapperige bladgroente en de geweekte amandelen maakt dit gerecht heerlijk.

Linzen voegen niet alleen een geweldige smaak toe, maar ze zijn ook erg gezond. Linzen bevatten veel foliumzuur, ijzer en magnesium. Een portie van deze linzen kerrie bevat bijna 16 gram vezels en 18 gram eiwitten.

Als je dit recept gaat proberen, laat me dan weten wat je ervan vindt. Deel het met me in de reacties en vergeet niet om een ​​foto te nemen en deze te taggen met #thegreencreator op Instagram. Ik zie graag je snelle kerrie maaltijd in actie.

Quick Curried Lentils with carrots and chickpeas Quick Curried Lentils with carrots and chickpeas

Snelle linzen kerrie met wortels en kikkererwten
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze snelle linzen kerrie met wortelen en kikkererwten is eenvoudig, vereist slechts 20 minuten, 1 pan (plus een pannetje voor de linzen) en slechts een paar ingrediënten te maken!
Author:
Recipe type: salade, dinner, avondeten, glutenvrij, zuivelvrij, lunch,
Cuisine: healthy, vegan, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij,
Serves: 2
Ingredients
  • Een goed handje rucola of een andere bladgroente per bordje
  • 2 kopjes / 200 gram rode linzen, afgespoeld en gekookt in 4 kopjes water
  • 100 gram / een kopje gekookte kikkererwten
  • een grote wortel, snijd in dunne plakjes
  • een teentje knoflook, in stukjes gesneden
  • een halve ui, snijd in stukjes
  • twee theelepels gedroogde kerriepoeder
  • een vleugje kurkuma (optioneel)
  • een paar snufjes gedroogde gember of rasp een halve theelepel verse gember
  • een grote theelepel kokosolie
  • een eetlepel peterselie
  • twee theelepels in water geweekte amandelen (week de amandelen enkele uren in water en spoel ze af)
Instructions
  1. Kook de linzen in de 4 kopjes water.
  2. Ondertussen verhit je de kokosolie in een saus/wok pan en voeg de ui toe. Zodra dit zacht geworden is voeg je de wortel stukjes toe. Voeg de kikkererwten nu ook aan de pan toe. Ik gebruikte kikkererwten uit een glazen pot en spoelde deze heel goed af onder stromend water. Voeg alle (gedroogde) kruiden nu ook toe en eindig met de knoflook. Wanneer de linzen klaar zijn (dit duurt ongeveer 8 minuten), voeg je deze ook toe. Serveer op een bordje met bladgroente en de afgespoelde amandelen.

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Mariska
    januari 6, 2017 at 11:20 am

    Wat een lekker recept! Ik krijg honger als ik de foto’s zie. Het ziet er heerlijk uit en het is ook nog eens gezond. Ik ga dit snel eens klaarmaken!

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

    • Reply
      Bianca
      januari 10, 2017 at 10:33 am

      Dank je wel! Het was zeker heerlijk! 🙂

  • Reply
    Marije
    maart 14, 2017 at 8:43 pm

    Het lijkt me erg lekker en ik wil het graag proberen. Maar ik zie of de foto’s amandelen, alleen komt dat nergens terug in het recept. Zou je dit aan willen passen, zodat deze salade compleet kan maken 🙂 ?

    Groetjes Marije

    • Reply
      Bianca
      maart 14, 2017 at 9:35 pm

      Oh nee! Dank je wel voor het doorgeven! Ik heb het gelijk aangepast! Excuus 🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Molasses Milk
    Melasse Melk

    Maak kennis met mijn nieuwe ''gouden melkachtige'' versie, melasse melk. Ik ga niet zeggen dat dit de plek van mijn...

    Sluiten