Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch

Sap Pulp Crackers

Ga naar recept
Juice Pulp Crackers

Als je een fan bent van het maken van sapjes, maar toch het gevoel hebt dat je vaak nog veel groenten (pulp) aan het verspillen bent, dan is dit recept iets voor jou. Want je hebt gelijk. Verse sappen zijn geweldig, maar alle vezels worden afgescheiden van de groenten (sap) en het is een verspilling om de pulp dan gewoon weg te gooien.  Er zijn veel manieren waarop je de pulp kunt gebruiken na het maken van je sap. Meng het bijvoorbeeld met wat water en kikkererwten meel voor een ” falafel ” uit de oven. Je kunt de pulp ook drogen en het dan als een groente bouillon gebruiken. Deze Sap Pulp Crackers zijn echter een favoriet. Vooral dit recept met slechts wortelen, kurkuma en peper is heerlijk! Voel je vrij om meerdere of andere groenten te gebruiken als je wilt. Nog een tip, snijd de crackers voordat je ze in de oven doet anders zul je (net zoals ik) het lastig krijgen om nog vierkantjes te snijden als de crackers eenmaal klaar zijn… Deze crackers zijn heerlijk met hummus.

Juice Pulp Crackers

Sap Pulp Crackers
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Als je denkt dat het een verspilling van je groenten is om sap te maken, dan zul je dit recept voor pulp crackers geweldig vinden. Je kunt alle groenten gebruiken die je lekker vindt.
Author:
Recipe type: crackers, sap, juice, pulp
Cuisine: rauw, vegan, plantaardig, gezond, glutenvrij
Serves: 10-20 crackers
Ingredients
  • 2 flinke koppen pulp (ik gebruikte alleen wortels), maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt
  • 1 grote eetlepel chia zaden
  • ½ kop gebroken lijnzaad (of gewone lijnzaad)
  • 3 eetlepels tamari of coconut aminos (als je wilt dat het gluten en soja-vrij is)
  • 1 theelepel (gedroogde) fijn gehakte peterselie
  • enkele flinke snufjes kurkuma
  • 1 theelepel (gedroogde) fijn gehakte oregano
  • zwarte peper naar smaak
  • ¼ kopje water
Instructions
  1. Meng alle ingrediënten (zonder water) in een keukenmachine. Voeg langzaam slechts een klein beetje water toe, terwijl de keukenmachine draait. Voeg net genoeg water toe zodat de pulp gemakkelijk te verspreiden zal zijn, maar voeg niet te veel water toe. Het moet niet waterig worden. De hoeveelheid water is afhankelijk van de juicer die je gebruikt dus hoe droog of nat de pulp is.
  2. MET een dehydrator
  3. Plaats het mengsel op de dehydrator plaat en verdeel gelijkmatig. Snijd in vierkantjes met een mes en dehydrateer de crackers vervolgens op 42 graden voor ongeveer 4 uur, draai ze vervolgens om en dehydrateer ze nog eens 4 uur. De crackers zijn klaar als ze knapperig zijn.
  4. ZONDER een dehydrator
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden. Spreid het mengsel dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd vierkantjes uit je gelijkmatig verdeelde pulp mengsel. Plaats in de oven en bak voor ongeveer 40-50 minuten (draai halverwege). De crackers zijn klaar als ze droog en knapperig zijn.
  6. Bewaar de crackers in een luchtdichte trommel op een droge en koele plaats.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
selenium
Waarom selenium belangrijk is

Ik weet nog precies waarom ik meer over selenium wilde weten. Een docent tijdens een raw food training zei dat...

Sluiten