Your cart

+Recepten Soepen

Romige courgettesoep

creamy soup

Dacht je dat een gezonde groenten soep nooit romig kon zijn? Ha, mooi wel! Voordat je je laat weerhouden door de kleur, moet je deze heerlijke romige soep een kans geven. Het is totaal geen geprakte babyvoeding zoals een vriendin zei toen ze het zag. Na haar eerste kommetje soep, keek ze me vragend aan ”Is er nog wat courgettesoep over in de blender?” Dit is echt een heerlijke soep en zo simpel om te maken dat je bijna niet kunt geloven dat het zo lekker kan zijn zonder enige vorm van room of zuivel te gebruiken.

Het kan me overigens niets schelen wat de temperatuur buiten is, ik ben een echte soeplover. Dus wat het weer ook brengt, kom maar door met een lekker soepje!

Met deze romige courgettesoep kun je net doen alsof je een vergevorderd (plantaardige) chef bent, terwijl je eigenlijk alleen maar twee dingen hoeft te doen – stomen en blenden. Wat helemaal mooi is, is dat je er alle kanten mee op kunt.

Je kunt het met een andere groente proberen, zoals broccoli of bloemkool en je kunt het super simpel houden en enkele ingrediënten (avocado/ bonen) zelfs weghalen.

Ok, genoeg geklets, leg je soepkom maar klaar want dit is zo gepiept.

Voor twee kommen heb je nodig:

  • 3 grote of 4 kleine courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • een eetlepel koudgeperste olijfolie
  • snufje Keltisch zeezout en peper

Dit is al genoeg voor een lekkere smeuïge soep, maar je kunt er ook voor kiezen om het volgende toe te voegen:

  • een avocado of enkele eetlepels witte bonen (gekookt of uit glazen pot, dan wel goed afspoelen)
  • als topping chia zaden of edelgistvlokken
 In minder dan 15 minuten is de soep klaar. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende:
  • Was en snijd de courgettes en ui in grove stukken en plaats ze in je stoompan of stoommandje.
  • Stoom alles ongeveer 12 minuten.
  • Combineer alle ingrediënten nu in de blender. Dus de rauwe knoflook, olijf olie en peper en zout gaan met de courgettes en ui in de blender. In dit recept gebruikte ik ook een avocado. In de blender blijven alle voedingswaarden van deze soep intact, want we verhitten verder niets.  Stomen zorgt er overigens ook voor dat zo min mogelijk voedingswaarden verloren gaan. Heb je geen stoom pan, kook ze dan niet te lang.
  • Blend totdat je een romige textuur hebt. Serveer en geniet!

Staat de kleur je echt tegen of denk je dat je gasten gillend weg zullen rennen? Geen probleem. Schil de courgettes en/of gebruik de witte bonen als toevoeging.

Bon appétit!

creamy soup

photos and text by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marinated Zucchini - The Green Creator : The Green Creator
    september 15, 2015 at 6:08 pm

    […] fresh for quite a while. It’s so versatile! Raw, cooked, baked, spiralized, juiced or as a soup, I love it all. If I can make delicious roasted peppers why not marinate […]

  • Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    raspberry icecream
    Frambozen ijs

    Gezonde ijs recepten zijn toch wel de makkelijkste recepten om te maken. Iedereen kan dit maken. Over de smaak valt...

    Sluiten