Romige Boekweit

Hartig of zoet, boekweit is altijd een goed idee. Ik eet boekweit min of meer elke dag. De smaak is heerlijk, een combinatie van rijst en tarwe. Boekweit is echter absoluut vrij van tarwe, graan en gluten. Het is een ”warme” (yang) voedsel dat ik vooral in de winter heerlijk vind. En het is veelzijdig. Het ziet eruit als een graan en wordt gebruikt als een graan, maar in feite is boekweit een vrucht zaad nauw verwant aan rabarber. Een glutenvrije graan”! Top! Deze romige boekweit  is een heerlijke variatie op de gekookte boekweit.

buckwheat creme

Ik vind het altijd fijn om noten en boekweit te weken, omdat dit een goede invloed heeft op de vertering ervan in mijn lichaam. Plaats boekweit en noten in twee afzonderlijke potten, dek af met water en laat een nacht weken. Spoel de volgende dag goed af en laat uitlekken.

buckwheat creme

grapefruitapples

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
buckwheat creme

Romige Boekweit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 5 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: snack, ontbijt, gezond
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarsich, gluten vrij,

Description

Een toetje als ontbijt? Dat kan met dit heerlijke plantaardige romige boekweit recept.


Ingredients

Scale
  • 230 gram rauwe niet geroosterde boekweit
  • 1 kopje walnoten en / of cashewnoten
  • sap van een grapefruit of sinaasappel als je van zoet houdt
  • 2 groene appels
  • 2 kopjes water voor het weken
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom
  • 1/2 theelepel vanille-extract of gemalen vanille

Instructions

  1. Plaats boekweit en noten in twee afzonderlijke potten, dek af met water en laat een nacht weken. Spoel goed af en laat uitlekken.
  2. Vervolgens blend je de geweekte boekweit met de tevens geweekte noten, appels, grapefruit sap, vanille en kardemom (en/of kaneel) totdat je een mooie gladde pap hebt en serveer.
  3. Deze pap kun je nog 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren. In een glazen pot met een deksel heb je een heerlijke snelle ontbijt voor onderweg.
  4. Topping:
  5. Voor de topping heb ik eigenlijk een paar ingrediënten gebruikt die ik ook al voor de pap zelf gebruikte, zoals boekweit korrels, walnoten en een snufje kardemom (of kaneel). Maar natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om dit recept nog lekkerder te maken en te variëren. Ook heerlijk zijn bessen, cacao nibs, kokos schaafsel, goji bessen, moerbeien, stukjes dadel of een noten boter.

 

photos by the green creator (c) (copyright)

4 gedachten over “Romige Boekweit”

Laat een antwoord achter aan Monique Smets Reactie annuleren

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.