Your cart

Groene Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Rawnola (rauwe muesli)

Rawnola

Er zijn mensen die het ultieme plantaardige en paradijselijke leven lijken te hebben. Met elke dag een zonnige dag, perfect blond strand haar, geweldige bohemien outfits, verse kokosnoten, een perfect kleurtje en de meest heerlijke kleurrijke vegan gerechten. Ik denk dat Loni Jane zo iemand is. Ik weet dat Instagram voor velen van ons verre van het echte leven is, maar ze is zo inspirerend. Ze houdt het gezond en simpel, precies hoe ik het graag heb. Toen ik laatst door Loni‘s Instagram-account aan het scrollen was strooide ze haar rawnola over een smoothie en ik wist meteen dat ik het moest proberen.

Deze rawnola is klaar in 3 minuten, er komt geen bakken aan te pas, en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Ik weet zeker dat dit een nieuwe muesli favoriet is!

Rawnola Je kunt de rawnola in een balletje rollen en het als een snack direct uit de pot eten, maar mijn favoriet is om de rawnola over een smoothie, papje of bananen ijs te strooien.

Je kunt eindeloos variëren met de zoete ingrediënten. In plaats van Medjool dadels gebruikte ik rozijnen. Misschien houd jij van superzoet, in dat geval kun je Medjool dadels en kokos suiker gebruiken. Ook kun je rauwe cacao poeder toevoegen als je van een subtiele chocolade smaakt houdt. 

De smoothie in dit recept is erg makkelijk te maken. Blend een banaan, een scheutje amandelmelk en granaatappelsap (mijn nieuwe favoriet) tot een heerlijke smoothie.

Laten we beginnen! Hier is mijn variatie op Loni‘s rawnola recept!

Rawnola

Rawnola (rauwe muesli)
 
Cook time
Total time
 
De makkelijkste muesli die je ooit zult maken, rawnola! Er komt geen bakken aan te pas en je bent klaar in 3 minuten. Heerlijk met rozijnen, geraspte kokos en havermout.
Author:
Recipe type: rawnola, snack, muesli, noten, zaden, zoet
Cuisine: vegan, rauw, gezond, plantaardig, vegetarisch
Serves: potje van min of meer 120 gram
Ingredients
  • een half kopje havermout
  • een kopje rozijnen of 6 ontpitte Medjool dadels of een kopje gedroogde vijgen, abrikozen of pruimen (ik gebruikte rozijnen)
  • ¼ kop kokos vlokken of geraspte kokos
  • optioneel:
  • 2 eetlepels gehakte paranoten
  • 1 eetlepel elk van lijnzaad, zonnebloem- of pompoenpitten
Instructions
  1. Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine en puls tot alles goed gemengd en plakkerig is, maar meng niet te lang anders zal het een grote bal worden en niet lekker taai en brokkelig.
  2. De rawnola kun je 10 dagen in de koelkast bewaren. Ik vind het vers het lekkerst!

photos by the green creator (c) (copyright)

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Jule
    maart 13, 2017 at 4:17 pm

    Ziet er echt heerlijk uit! Staat op mijn lijstje om deze week te proberen 🙂

    • Reply
      Bianca
      maart 14, 2017 at 12:14 pm

      Leuk!! 🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Power Pudding
    Super Pudding

    Als je me vraagt wat mijn favoriete kruid is dan zeg ik altijd kurkuma. Er zijn echter ook veel andere...

    Sluiten