Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Quinoa pap met gekarameliseerde banaan

Ga naar recept

Ik geniet van bananen op alle mogelijke manieren, zoals bananen ijs of bananen cake, maar nooit heb ik bananen durven te bakken in een pan. Deze quinoa pap met gekarameliseerde banaan bleek als topping de meest zoete topping ooit te zijn. Dit is zeker een recept dat je eens zou moeten proberen tijdens een rustige ochtend, waarbij je jezelf of je geliefde eens wilt verwennen. 

Quinoa Porridge with Caramelized Banana

Bananen zijn een heerlijke fruit en door het bakken in kokosolie worden ze ongelooflijk zacht en zoet en smelt de banaan letterlijk in mond.

Quinoa Porridge with Caramelized Banana

Gekarameliseerde banaan is zo veelzijdig. Heerlijk met pannenkoeken, wafels, met granen, havermout of over ijs, warme bananen zijn zo’n decadente traktatie.

Het feit dat je gewoon een banaan in schijfjes kunt snijden en bakken in wat kokosolie zorgt er wellicht voor dat je nu een heerlijke nieuwe topping aan je lijstje kunt toevoegen, dat niet saai is en heerlijk zoet. Zo simpel, maar zo heerlijk.

Quinoa pap met gekarameliseerde banaan
 
Een heerlijk zoete en vullende quinoa pap met een zoete topping gemaakt van gekarameliseerde bananen.
Author:
Recipe type: ontbijt, snack, zoet, lunch, brunch
Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, gezond
Ingredients
  • een half kopje amandelmelk
  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water om de quinoa mee te koken
  • een vleugje vanille poeder
  • een vleugje kaneel
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel kokosolie
  • een klein vleugje gember (optioneel)
  • ahornsiroop als topping (optioneel)
Instructions
  1. Was de quinoa en kook in het water tot ze zacht zijn. Wanneer de quinoa droog is voeg de amandelmelk toe aan de warme quinoa. Voeg de kaneel en vanille toe. Laat op laag vuur sudderen tot de pap warm genoeg voor je is.
  2. Terwijl de quinoa kookt, schil en snijd de banaan in tweeën.
  3. Verhit een pan op matig vuur met de kokosolie. Plaats de banaan in de pan en kook tot het gekarameliseerd is.
  4. Serveer de bananen schijfjes op de pap en voeg ahornsiroop en vanille poeder toe als topping.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Romige Bloemkool Puree

Bloemkool is iets wat ik de laatste jaren begon te waarderen. Ik herinner me dat ik daar al hier over...

Sluiten