Your cart

Over TGC

Welkom bij The Green Creator, ik ben blij dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bezoeken. Dank je wel daarvoor! The Green Creator ben ik, een zelf uitgeroepen groene smoothie kenner, plantaardige foodie, gek op mijn Fitbit, fotografie en reizen. Ik ben ook een voedingscoach en hou van natuurlijke beauty producten en ben gek op alles gerelateerd aan gezond leven!

about

 – MIJN VERHAAL –

Ik begon The Green Creator om mijn passie over voedingplantaardig eten en de kracht van voedsel te delen nadat ik zelf jaren worstelde met gezondheidsproblemen. Ik voelde de behoefte om mijn ervaring te delen en tevens een bron van informatie te zijn.

The Green Creator heeft mijn dromen overtroffen en werd veel meer dan een gezondheidsplatform. Ik ben onderdeel van een groeiende gemeenschap van “health foodies” die mijn plantaardige manier van eten ondersteunen ongeacht het dieet”  je volgt. Ik ben elke dag dankbaar dat ik mijn lezers kan inspireren. Mijn doel is namelijk om je te inspireren met mijn gezonde recepten, maar ook om je te laten zien dat gezond eten echt leuk, makkelijk en lekker is. The Green Creator is inmiddels ook een platform voor vele andere diensten, zoals het geven van presentaties en lezingen.

Mijn reis naar gezondheid

Ik was niet altijd gezond. Sterker nog,  voor het grootste deel van mijn leven had ik een nogal vermoeiende relatie met eten en mijn gezondheid. Uiteindelijk bleek voor mij persoonlijk een plantaardig dieet het beste te werken. Ik eet al geruime tijd veganistisch en ik hou ervan. Het hielp me om veel gezondheidsproblemen te overwinnen. Mijn voornaamste was mijn prikkelbare darm (PDS) dat begon toen ik slecht 10 (!) jaar was en mijn vermoeidheid, te wijten aan Thalassemie (Beta) Minor. En dan heb ik het niet eens over de aanhoudende migraine, huidproblemen, uitdroging, chronische blaasontstekingen, bloedarmoede, een heftige vorm van de ziekte van Pfeiffer, geen energie, dof haar, ernstige hormonale problemen en depressie. Op de middelbare school heb ik vele dagen in bed doorgebracht en was zelfs een jaar ziek thuis. Ik sliep veel en vond het moeilijk om me te concentreren of zelfs een film uit te zitten. Mijn leven werd een cyclus van diëten en te veel eten allemaal om gezonder te worden en af te vallen.

Thalassemie?

Klinkt nogal ernstig, vind je niet? Het is niet zo ernstig als het klinkt. In mijn geval betekent dit dat ik altijd een beetje meer moe en bleker zal zijn dan de gemiddelde vrouw van mijn leeftijd. Thalassemie houdt in dat mijn bloed (hemoglobine) niet genoeg bèta eiwit produceert. Hemoglobine is de zuurstof-dragende component van onze rode bloedcellen. Het bestaat uit twee verschillende eiwitten, een alfa en bèta. Als het lichaam niet genoeg van 1 van deze twee eiwitten aanmaakt, zijn de rode bloedcellen niet goed gevormd en kunnen ze niet voldoende zuurstof dragen. Het resultaat is bloedarmoede dat in de vroege kinderjaren begint (thalassemie is erfelijk en niet besmettelijk). De vorm die ik heb betekent dat ik eigenlijk altijd een milde vorm van bloedarmoede heb. Verder geeft me dit geen gezondheidsproblemen. Zoals je vaak bij een milde alpha thalassemie beeld ziet, verwarren artsen vaak de kleine rode bloedcellen als een teken van bloedarmoede door ijzertekort en schrijven geheel verkeerd ijzersupplementen voor. Of zoals in mijn geval werd me aangeraden veel vlees te eten, zoals lever en biefstuk. En dat deed ik ook vele jaren, zonder me eigenlijk ooit echt goed gevoeld te hebben. Vooral als twintiger en student zijnde waar ik genoten zou moeten hebben van het leven, was ik helaas vaak thuis op de bank of in bed te vinden. Ik besloot om te accepteren dat dit nu eenmaal mijn lichaam en mijn leven is en dat er niets is dat ik of de artsen kunnen doen.

Totdat ik geïnteresseerd raakte in voeding en gezondheid…

Ik begon steeds meer en meer interesse te krijgen in gezondheid en voeding na mijn afstuderen aan de universiteit. Ik werkte destijds als jurist, maar kwam er al snel achter dat mijn passie bij voeding lag. Het was toen dat ik begon met leren over voeding en gezondheid en ik ben nooit gestopt. Onderwerpen als holistische gezondheid, natuurlijke genezing en voeding is waar mijn passie ligt.

Ik besloot radicaal mijn dieet om te gooien en at alleen nog maar onbewerkte voeding, plantaardig en at ook geen vlees, zuivel, suiker of gluten meer. Ook alles bewerkt en vol met chemicaliën en additieven gaf ik op. Dit was vrij radicaal voor mij, ik was namelijk behoorlijk suiker verslaafd en at met gemak meer dan een hele reep chocolade per dag.

Ik at geen fruit, omdat ik dacht dat dit me dik zou maken en groenten vond ik simpelweg griezelig. Ik was een suiker monster!

Ik begrijp hoe ontmoedigend het idee kan zijn om je dieet zo radicaal om te gooien, maar het is het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik weet namelijk dat ik nu mijn lichaam de liefde en de zorg geef die het nodig heeft. Ik voel me beter en zie er beter uit en mijn eten is nog nooit zo lekker geweest. Ik veranderde mijn dieet en werd een ander persoon. Het duurde enige tijd voordat ik me kon aanpassen en voordat ik mijn ernstige suiker verslaving op kon geven, maar ik kan nu leven. Het was een radicale verschuiving in de manier waarop ik me voelde.

Ik heb niet meer een opgeblazen gevoel of pijn, mijn smaakpapillen bloeiden, mijn huid knapte op, calorieën tellen werd verleden tijd, ik straalde van oor tot oor, mijn spijsvertering problemen verdwenen, mijn haar groeide langer en sterker, mijn acne begon te verdwijnen, ik had immense energie, ik kon sporten en het beste van alles; mijn migraine en PDS verdwenen.

Het is geweldig om te zien wat er gebeurd als je je lichaam geeft wat het echt nodig heeft. In een notendop, het voeden van mijn lichaam met de juiste voeding heeft me geholpen mijn darmen te genezen zodat ik al mijn voedingsstoffen kon absorberen.

Veel mensen die een lezing van mij bezochten zeggen dat ik erg gepassioneerd over gezondheid praat, maar veel is gewoon pure frustratie over hoe weinig we worden geïnformeerd met wat voedsel kan doen voor ons lichaam en wat voor effect het heeft op ons lichaam. Artsen behandelen vaak alleen de symptomen, maar pakken zelden de oorzaak van het probleem aan of informeren de patiënten niet wat voor impact voeding heeft op ons lichaam. Ik wil dit veranderen met de The Green Creator. Kennis is alles.

Waar je je lichaam mee voedt en hoe serieus je je eigen gezondheid neemt is je eigen verantwoordelijkheid. Zoals bij iedereen, wordt mijn energie beïnvloed door het voedsel dat ik eet.  De beste levensstijl voor mij is vol met fruit, groenten, bonen, peulvruchten, noten en zaden en dat laat ik hier op The Green Creator zien. We zijn echt wat we eten, en terug naar de basis met echte voeding is waar het allemaal om draait! Ik hoop dat door het delen van mijn recepten, voeding- en leefstijladviezen, mijn coachingsprogramma’s of lezingen je ook een positieve verandering in je gezondheid zult merken.

Maar nog belangrijker dan alles, wil ik je laten zien hoe makkelijk en lekker gezond eten is. Het is zo veel meer dan een saaie salade en rauwe wortelen! Het draait allemaal om zoete desserts, heerlijke dips, rauwe snacks en een regenboog aan kleuren van ongelooflijke groenten, allemaal gemaakt met de meest natuurlijke ingrediënten van de natuurAlles op basis van ingrediënten die je lichaam zullen voeden. Eten moet niet gaan over diëten en honger, maar over het omarmen van een positieve, gezonde manier van leven! Neem een kijkje op mijn pagina over mijn filosofie voor meer informatie over deze levensstijl.

FAQ

Wat eet je?
Ik eet veganistisch, oftewel plantaardig. Ik hou van goede vetten, bonen en eet goede koolhydraten zo veel als ik nodig heb. Ik hou van echte voeding, zoals fruit en groenten in hun natuurlijke staat. Mijn dieet is vrij van vlees, zuivel, gluten of bewerkte witte suikers. Ik denk dat een gezond lichaam tevens mentale gezondheid betekent. Ik hou ervan om te bewegen, om te genieten van de zon, om te lachen, om te bidden (mediteren) en om dankbaar te zijn. Mijn leven draait om (zelf) liefde. Dit en meer draagt bij tot een volledig spectrum van gezondheid en geluk.

Ik wil graag plantaardig eten, maar het is gewoon te radicaal. Wat kan ik doen?
Ik eet veel groenten en fruit en geen bewerkt voedsel, omdat het mijn leven en dat van anderen veranderde. Ik hoop dat je nu begrijpt waarom ze zeggen: het is niet alleen een dieet, het is een levensstijl. Ik ben dus ook van mening dat een plantaardig dieet het beste is. Dat gezegd hebbende, begrijp ik ook dat dit voor veel mensen te veel of te overweldigend kan zijn. Vergeet niet dat zelfs kleine veranderingen een positieve impact op je gezondheid zullen hebben. Ruil je broodje vlees in de ochtend in voor een smoothie of een kom havermout en je zult merken dat dit al een stap in de goede richting voor je gezondheid zal zijn.

We hoeven niet direct allemaal 100% plantaardig te eten, maar we kunnen minstens 1 keer per dag een gezonde(re) maaltijd maken met meer groenten.

Vind je het niet vervelend om de hele tijd gezond te eten?
Nee! Creëer een omgeving waar gezond eten leuk is en wees een voorbeeld voor anderen. Experimenteer met voedsel, zodat je elke dag heerlijk kunt eten, dan is gezond eten heel normaal. Daarnaast heeft gezonde voeding ervoor gezorgd dat ik mijn leven ‘’terug heb’’. Ik kan hardlopen, terwijl ik als tiener niet eens 2 keer heen en weer kon rennen in de gymzaal. Ik slik geen medicijnen meer, kan lekker eten en hoef nooit meer op dieet. Het is geen taak om zo te eten, het is mijn passie.

Ik eet nu veganistisch, maar ik voel nog steeds geen verandering in mijn lichaam. Wat doe ik verkeerd?
Sommige mensen voelen zich nog niet veel beter terwijl ze veganistisch of rauw eten. Hoe kan dat? Het antwoord is simpel en ik noem het de vegan gezondheidsval’ . Een veganistisch koekje is nog steeds een koekje. Met andere woorden, alleen omdat het veganistisch is betekent dat niet gelijk dat het gezond is. De label ”vegan” ofrauw” maakt het product niet per definitie gezond.

Raw junk food kan vol met zitten met zout en vetten die niet zo gezond zijn en vegan junk food kan bomvol zitten met suiker. Je kunt gerust genieten van veganistische ijsjes zoals ik laat zien op The Green Creator, maar de focus is groenten en fruit.

Oftewel, door het weglaten van vlees en zuivel uit je dieet, kun je niet per definitie stellen dat je gezonder en beter eet. Ethisch gezien is dit een mooie en grote stap, maar je dieet kan nog steeds vol zitten met gefrituurd/vet voedsel, bewerkte producten en voedsel vol met suiker. Vegan producten zijn prachtig, maar het is niet altijd gezond(er) voor het lichaam. Als je elke avond een veganistische magnetron maaltijd eet zul je merken dat je je niet veel gezonder voelt. Genoeg echte onbewerkte voeding is gezond.


Ik hoop dat dit enigszins hielp, mocht je advies nodig hebben mail dan naar info@thegreencreator.com.

Ik wens je een mooie dag!

xoxo

Bianca

1 Comment

  • Reply
    Why wheatgrass is so amazing - The Green Creator : The Green Creator
    augustus 12, 2015 at 11:51 pm

    […] About TGC […]

  • Leave a Reply