Your cart

Over TGC

Welkom bij The Green Creator, ik ben blij dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bezoeken. Dank je wel daarvoor! The Green Creator ben ik. Een zelf uitgeroepen groene smoothie kenner, plantaardige foodie, food fotografe recept ontwikkelaar en ook ben ik gek op reizen.

about

Ik begon met The Green Creator om mijn passie te delen over voeding, plantaardig eten en de kracht van voeding nadat ik jarenlang met gezondheidsproblemen worstelde. The Green Creator is voor velen een inspiratiebron geworden die ook op een holistische manier een plantaardig dieet willen volgen. Gezondheid is namelijk meer dan wat we eten. Daarom deel ik ook mijn ervaringen met mijn lezers als ik bijvoorbeeld reis, ik vertel over mijn beauty routine, wat ik lees, wat mijn favorieten zijn e.d. Ik hoop je ook te inspireren met mijn tips en recepten en je te laten zien dat een holistische manier van leven/plantaardig eten elke dag een klein feestje is.

Mijn reis naar gezondheid

Ik was niet altijd gezond. Sterker nog, voor het grootste deel van mijn leven had ik een nogal vermoeiende relatie met eten en mijn gezondheid. Uiteindelijk bleek voor mij persoonlijk een plantaardig dieet het beste te werken. Ik eet al geruime tijd veganistisch en ik hou ervan. Het hielp me om veel gezondheidsproblemen te overwinnen. Mijn voornaamste was mijn prikkelbare darm (PDS) dat begon toen ik slecht 10 (!) jaar was en mijn vermoeidheid, te wijten aan Thalassemie (Beta) Minor. En dan heb ik het niet eens over de aanhoudende migraine, huidproblemen, uitdroging, chronische blaasontstekingen, bloedarmoede, een heftige vorm van de ziekte van Pfeiffer, geen energie, dof haar, ernstige hormonale problemen en depressie. Mijn leven werd een cyclus van diëten en te veel eten allemaal om gezonder te worden en af te vallen.

Thalassemie?

Klinkt nogal ernstig, vind je niet? Het is niet zo ernstig als het klinkt. In mijn geval betekent dit dat ik altijd een beetje meer moe en bleker zal zijn dan de gemiddelde vrouw van mijn leeftijd. Thalassemie houdt in dat mijn bloed (hemoglobine) niet genoeg bèta eiwit produceert. Hemoglobine is de zuurstof-dragende component van onze rode bloedcellen. Het bestaat uit twee verschillende eiwitten, een alfa en bèta. Als het lichaam niet genoeg van 1 van deze twee eiwitten aanmaakt, zijn de rode bloedcellen niet goed gevormd en kunnen ze niet voldoende zuurstof dragen. Het resultaat is bloedarmoede dat in de vroege kinderjaren begint (thalassemie is erfelijk en niet besmettelijk). De vorm die ik heb betekent dat ik eigenlijk altijd een milde vorm van bloedarmoede heb. Verder geeft me dit geen gezondheidsproblemen. Zoals je vaak bij een milde alpha thalassemie beeld ziet, verwarren artsen vaak de kleine rode bloedcellen als een teken van bloedarmoede door ijzertekort en schrijven geheel verkeerd ijzersupplementen voor. In mijn geval werd me aangeraden veel vlees te eten, zoals lever en biefstuk. En dat deed ik ook vele jaren, zonder me eigenlijk ooit echt goed gevoeld te hebben. Ik besloot om te accepteren dat dit nu eenmaal mijn lichaam en mijn leven is en dat er niets is dat ik of de artsen kunnen doen. Lees hier meer over mijn leven met Thalassemie.

Totdat ik geïnteresseerd raakte in voeding en gezondheid…

Ik begon steeds meer en meer interesse te krijgen in gezondheid en voeding na mijn afstuderen aan de universiteit en ik besloot radicaal mijn dieet om te gooien en at alleen nog maar onbewerkte voeding, plantaardig en ook geen geraffineerde witte suikers meer. Ook alles bewerkt en vol met chemicaliën en additieven gaf ik op. Ik zeg radicaal, want dat was het ook voor mij. Ik was namelijk behoorlijk suiker verslaafd en at met gemak meerdere repen chocolade per dag weg.

Ik at geen fruit, omdat ik dacht dat dit me dik zou maken en groenten vond ik simpelweg griezelig. 

Ik weet dat ik nu mijn lichaam de liefde en de zorg geef die het nodig heeft. Ik voel me beter, zie er beter uit en mijn eten is nog nooit zo lekker geweest. Ik heb niet meer een opgeblazen gevoel of pijn, mijn smaakpapillen bloeiden, mijn huid knapte op, calorieën tellen werd verleden tijd, ik straalde van oor tot oor, mijn spijsverteringsproblemen verdwenen, mijn haar groeide langer en sterker, mijn acne begon te verdwijnen, ik had immense energie, ik kon sporten en het beste van alles; mijn migraine en PDS verdwenen.

De beste levensstijl voor mij is vol met fruit, groenten, bonen, peulvruchten, noten en zaden en dat laat ik hier op The Green Creator zien. Ook wil ik je graag laten zien hoe makkelijk en lekker plantaardig eten is. Het is zo veel meer dan een saaie salade en rauwe wortelen! Het draait allemaal om zoete desserts, heerlijke dips, snacks en een regenboog aan kleuren van ongelooflijke groenten en bonen. Neem een kijkje op mijn pagina over mijn filosofie voor meer informatie over mijn levensstijl.

Ik wens je een mooie dag!

xoxo

Bianca

1 Comment

  • Reply
    Why wheatgrass is so amazing - The Green Creator : The Green Creator
    augustus 12, 2015 at 11:51 pm

    […] About TGC […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.