Your cart

Filosofie

Mijn recepten zijn heerlijk, eenvoudig en gericht op het voeden van mijn lichaam. De recepten die ik deel op The Green Creator zijn:

plantaardig
bomvol groenten & bonen #BonenZijnSexy
geen
vlees/eieren/zuivel (geheel vegan)
geen geraffineerde witte suikers (ik gebruik suikers uit fruit)
✓ mijn recepten bevatten vaak weinig tot geen olie en zout (dit zijn optionele ingrediënten)

Ik deel ook recepten die niet whole food plant-based (gezond plantaardig) zijn. Dit zijn recepten die ”gewoon” vegan zijn, maar die bijvoorbeeld veel meer vetten (zoals noten of olie), fruit suikers (zoals dadels) of zout bevatten. Dit heet balans. Iets van 80/20…. of 80/10. Het is maar net waar ik behoefte aan heb.

Gezond vegan eten hoeft niet ingewikkeld te zijn; eigenlijk is het precies het tegenovergestelde. Het is simpelweg het eten van echte voeding in de meest natuurlijke staat, eenvoudiger dan dit wordt het niet.

How to make the best Açaí Bowl

Het voedsel dat we eten bepaalt niet alleen hoe we eruit zien, maar ook hoe we ons voelen en hoe we denken. Mijn filosofie komt voort uit mijn verlangen om te laten zien hoe makkelijk, lekker, voedzaam en betaalbaar het is om plantaardig te eten.

The Green Creator levensstijl is echter ook meer dan voeding alleen. Zeer belangrijke thema’s van The Green Creator levensstijl zijn stress management, beweging, gezonde en positieve relaties met anderen, goed slapen, voldoende drinken en het hebben van werk dat je gelukkig maakt.

profile picture TGC

Mijn filosofie

 1. Back-to-basics. Ik eet echte voeding, dat ik terug naar de bron kan traceren. Voedingsmiddelen zonder verpakkingen zijn goed. Ik kook met producten die ik moet voorbereiden, wassen en snijden.
 2. Plantaardig. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk de vele voordelen aangetoond voor de gezondheid wanneer we een dieet volgen rijk aan plantaardige voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, noten, zaden, granen, peulvruchten en bonen.
 3. Rust en drink. Hydratatie en slaap zijn absoluut prioriteit nummer één voor mij. Zonder goede hydratatie en zonder genoeg slaap kan mijn lichaam niet functioneren en goed herstellen.  
 4. Hoe langer de houdbaarheid, hoe korter je leven. Als ik bepaalde ingrediënten niet kan uitspreken/herkennen, eet ik het liever niet. Ik ga liever voor producten zonder voedingsetiket en maak een maaltijd helemaal zelf zonder pakjes en zakjes.
 5. Beweeg! Het lichaam is gemaakt om te bewegen. Al eet ik het beste dieet ter wereld, dan zal me dit niet optimaal gezond maken als ik nooit beweeg. Ik probeer zoveel mogelijk te bewegen en wandel veel (rond de 10.000 stappen per dag).
 6. Darmgezondheid. Gelukkige darmen staan gelijk aan een gelukkig lichaam. Zorg voor de darmen is mijn absolute prioriteit.
 7. Geest. Ik vind een gelukkig en gezonde geest net zo belangrijk als het voedsel dat ik eet.

 

 

 

2 Comments

 • Reply
  Elsje Parsons Massyn
  juli 23, 2015 at 11:52 am

  I like your website – hope you also care about animals and the environment but I don’t see it in your description of who you are.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.