Your cart

Filosofie

Echte voeding, plantaardig, voedend, energiek, eenvoudig en heerlijk!

Het is echt zo simpel als het klinkt. Terug naar de basis, naar voedende voedsel en naar wat het betekent om je optimaal gezond te voelen. De kennis omtrent voeding verandert steeds en bij verandering hoort soms ook verwarring. Ik hoop dat door het lezen van mijn blog je geïnspireerd raakt, zelfverzekerd wordt en enthousiast raakt om terug te keren naar de basis van het eten van echt voedsel.

Mijn recepten zitten vol met goede nutriënten, zijn hoog in antioxidanten, zijn heerlijk, eenvoudig en gericht op het voeden van het lichaam op cellulair niveau. De recepten die ik deel op The Green Creator zijn 100%  gezond en voedend, zitten bomvol groene plantaardige producten en bevatten nooit vlees, gluten, suiker of zuivel, maar bieden wel de flexibiliteit voor degenen die dit nodig hebben. Gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn; eigenlijk is het precies het tegenovergestelde. Het is simpelweg het eten van echte voeding in de meest natuurlijke ruwe staat, eenvoudiger dan dit wordt het niet.

How to make the best Açaí Bowl

Naast recepten deel ik onder andere ook mijn voedingsadviezen, natuurlijke beauty tips en inspiratie interviews op The Green Creator. Ik hoop dat door het lezen van mijn blog je zult leren hoe je je gezondheid kunt optimaliseren en hoop dat je plezier zult hebben met het maken van mijn recepten. Uiteindelijk is het mijn doel om heerlijk en gezond eten eenvoudig te maken en om je te informeren over de impact dat voedsel heeft op je (toekomstige) gezondheid. Mijn filosofie draait allemaal om het tot leven brengen van de meest gezonde versie van jezelf. Het gaat erom om de dingen simpel en lekker te houden met voeding dat niet lichamelijk belastend is, maar dat je zowel geestelijk als lichamelijk gezond en gelukkig laat voelen. Ik geloof niet dat we onszelf dingen moeten ontzeggen om gezondheid te bereiken.

Wat weinig mensen beseffen is dat voedsel een erg krachtig middel is. Het voedsel dat we eten bepaalt niet alleen hoe we eruit zien, maar ook hoe we ons voelen en hoe we denken. Mijn filosofie komt voort uit mijn verlangen om mensen over dit te informeren en om te laten zien hoe makkelijk, lekker, voedzaam en betaalbaar het is om gezond te eten.

The Green Creator levensstijl is echter ook meer dan voeding alleen. Zeer belangrijke thema’s van The Green Creator levensstijl zijn stress management, beweging, gezonde en positieve relaties met anderen, goed slapen, voldoende drinken en het hebben van werk dat je gelukkig maakt.

profile picture TGC

Enkele kern voedingsprincipes van The Green Creator:

 1. Back-to-basics. Eet echte voeding, dat je terug naar de bron kunt traceren. Voedingsmiddelen zonder verpakking zijn goed. Kook met producten die moeten worden voorbereid, gewassen en gesneden.
 2. Plantaardig. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk de vele voordelen aangetoond voor de gezondheid wanneer we een dieet volgen rijk aan plantaardige voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, noten, zaden, granen, peulvruchten en bonen.
 3. Rust en drink. Hydratatie en slaap zijn absoluut prioriteit nummer één. Zonder goede hydratatie en zonder genoeg slaap kan ons lichaam niet functioneren en goed herstellen. Een gebrek aan energie, hoofdpijn, een groter risico op ziekten en een gebrek aan concentratie zijn slechts een paar voorbeelden wanneer we te weinig slapen en/of drinken. 
 4. Hoe langer de houdbaarheid, hoe korter je leven. Als je bepaalde ingrediënten niet kunt uitspreken/herkennen, eet het niet. Ga liever voor producten zonder voedsel etiket en maak een maaltijd helemaal zelf zonder pakjes en zakjes.
 5. Beweeg! Voeding gaat niet alleen over het tellen van calorieën, eiwitten, vetten of vezels. Eten gaat over ons lichaam en ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Al eet je het beste dieet ter wereld, dan zal je dit niet optimaal gezond maken als je nooit beweegt. Probeer elke dag minimaal 10.000 stappen te maken, in mijn opinie is dit het minimale wat je kunt doen om te bewegen. 
 6. Darmgezondheid. Gelukkige darmen staan gelijk aan een gelukkig lichaam. Zorg voor de darmen is mijn absolute prioriteit.
 7. Geest. Ik heb het keer op keer gezien. We eten op de juiste manier, bewegen, supplementen, drinken genoeg water, rusten … en toch voelen we ons moe en ziek. Ik vind een gelukkig en gezond verstand net zo belangrijk als het voedsel dat we eten.

Wat je in je lichaam stopt en hoe serieus je je eigen gezondheid neemt is je eigen verantwoordelijkheid. Mijn energie van dag tot dag wordt beïnvloed door het voedsel dat ik eet net als voor jullie en de beste levensstijl voor mij is dat rijk aan fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden, hetgeen ik hier deel op The Green Creator. We zijn echt wat we eten, en terug naar de basis met echte voeding is waar het om gaat!

Ik hoop dat door het delen van mijn recepten, voedings- en leefstijladviezen, het volgen van mijn voedingscoaching programma’s of het bijwonen van mijn lezingen je ook zelf een geweldig verschil in je gezondheid zult ervaren zoals ik deed.

 

2 Comments

 • Reply
  Elsje Parsons Massyn
  juli 23, 2015 at 11:52 am

  I like your website – hope you also care about animals and the environment but I don’t see it in your description of who you are.

 • Leave a Reply