Your cart

Over Mij

 

Oh hey! Bedankt voor je bezoek hier. Mijn naam is Bianca. Welkom bij The Green Creator!

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is The Green Creator een blog over vegan/plantaardig eten dat ik in 2013 startte. Destijds was ik het beu om steeds ziek, zwak en moe te zijn en vond mijn passie in het creëren van plantaardige recepten. Omdat er over dat onderwerp toen best weinig informatie te vinden was, besloot ik om al mijn recepten en kennis online te bundelen in de vorm van een blog.

In de eerste 3 jaar was The Green Creator een creatieve uitlaatklep voor mij, waarbij ik mijn liefde voor veganistisch eten en fotografie kon combineren. Ik had nog steeds een baan als jurist, maar besefte al snel dat mijn passie niet in een kantoorbaan te vinden was.

Na de eerste 3 jaar werd The Green Creator serieuzer toen ik leerde hoe ik mijn liefde voor het maken van plantaardige/vegan recepten, food fotografie en bloggen kon combineren.

Fast-forward 2 jaar daarna en The Green Creator is uitgegroeid tot mijn carrière en heeft me kansen gegeven die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Ik werk aan mijn gezondheid via de geweldige recepten die ik kan maken en delen met mijn publiek. Ik kan reizen wanneer ik wil en ook dat delen. Ik fotografeer voeding voor geweldige klanten en mag alle foto’s bewerken. En als ik een pauze van mijn computer nodig heb, keer ik terug naar mijn happy place: de keuken.

The Green Creator is nu een inspiratie voor veganistische en plantaardige foodies (lees hier wat het verschil is). In het afgelopen jaar zijn ook steeds meer recepten volledig olievrij geworden, wat ook een inspiratiebron voor mijn lezers is. Ik mag laten zien dat plantaardige voeding heerlijke voeding is.

Het eten dat je hier op The Green Creator kunt vinden is het eten dat ik eet: veganistische desserts en snacks, maar ook gezondere plantaardige opties om het evenwicht te bewaren.

All recepten zijn:

plantaardig
veelal vol met groenten & bonen #BonenZijnSexy
vrij van
vlees/eieren/zuivel (geheel vegan)
vrij van geraffineerde witte suikers (ik gebruik suikers uit fruit)
✓ vrij of laag in olie en zout (dit zijn optionele ingrediënten)

Gezond vegan eten hoeft niet ingewikkeld te zijn; eigenlijk is het precies het tegenovergestelde. Het is simpelweg het eten van echte voeding in de meest natuurlijke staat. Eenvoudiger dan dit wordt het niet.

Mijn filosofie

  1. Terug naar de basis. Ik houd ervan om echte voeding te eten die ik terug naar de bron kan traceren. Ik kook voornamelijk met producten die ik moet voorbereiden, wassen en snijden.
  2. Plantaardig. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk de vele voordelen aangetoond voor de gezondheid wanneer we een dieet volgen rijk aan plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, noten, zaden, granen, peulvruchten en bonen.
  3. Rust en drink. Hydratatie en slaap zijn absoluut prioriteit nummer één voor mij. Zonder goede hydratatie en zonder genoeg slaap kan mijn lichaam niet functioneren en goed herstellen. Dit is vooral belangrijk voor mijn Thalassemie minor.
  4. Hoe langer de houdbaarheid, hoe korter je leven. Als ik bepaalde ingrediënten niet kan uitspreken/herkennen, eet ik het liever niet. Ik ga liever voor producten zonder voedingsetiket.
  5. Beweeg! Het lichaam is gemaakt om te bewegen. Al eet ik het beste dieet ter wereld, dan zal me dit niet optimaal gezond maken als ik niet voldoende beweeg. Ik probeer zoveel mogelijk te bewegen en wandel veel (rond de 10.000 stappen per dag).
  6. Darmgezondheid. Gelukkige darmen staan gelijk aan een gelukkig lichaam. Zorg voor mijn darmen is mijn absolute prioriteit.
  7. Geest. Ik vind een gelukkig en gezonde geest net zo belangrijk als het voedsel dat ik eet.

Wat gebruik je voor je fotografie?

In juni 2018 heb ik mijn Canon gear een upgrade gegeven met een Canon 5D mark VI, Canon 100mm f / 2.8L IS USM macrolens en een Canon EF 24-70mm f / 2.8L II USM zoomlens.

Daarvoor gebruikte ik een Canon 70D met voornamelijk een Canon EF-S 60mm f / 2.8 macrolens. Ik ben ook dol op mijn Canon EF 50mm f / 1.4 USM lens. Ik fotografeer altijd met natuurlijk licht en gebruik Lightroom om mijn foto’s te bewerken.

Voor snel een foto maken wanneer ik onderweg ben of vloggen, gebruik ik de Canon Powershot G7X en ik ben er dol op.

Klik HIER voor een volledig overzicht van mijn fotografie gear.

Zijn er mogelijkheden om samen te werken?

Of het nu om gesponsorde artikelen gaat, receptontwikkeling of food fotografie, ik werk met verschillende klanten om in hun behoeften te voorzien. Klik HIER voor meer informatie.

Je kunt me ook terugvinden op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

Name

Email

Subject

Message