Your cart

+Blog Aanbevelingen & Reizen Inspiratie & Geluk

Mijn favoriete veganistische kookboeken voor 2015

My favorite vegan cookbooks for 2015

2015 is een ongelooflijk jaar voor (veganistische) kookboeken geweest. Ik denk dat ik nooit eerder zoveel kookboeken heb gekocht als dit jaar. Vandaag deel ik mijn favoriete kookboeken van 2015 met je en ook twee boeken die begin 2016 uitkomen en waar ik nu al niet op kan wachten.

Mijn favoriete veganistische kookboeken voor 2015 om te leren, te krijgen, te geven en om uit te koken!

Alle boeken zijn informatief, inspirerend en zo mooi. Deze boeken laten zien dat plantaardig en gezond eten heerlijk is, en een onuitputtelijke bron van inspiratie voor goede plantaardige gerechten is.

Een paar van mijn favoriete kookboeken verlieten mijn boekenplank om op mijn salon tafel te schitteren. My New Roots, Coconut Kitchen, Food52 Vegan …….. bijna allemaal. Ze zijn allemaal zo mooi en inspirerend.

My favorite vegan cookbooks for 2015

In willekeurige volgorde de kookboeken waar ik in 2015 gek op was (ben)

My New Roots

Ik begijn met ” queen bee of the health blogs”, Sarah Britton. Dit boek onderscheidt zich alleen al door de index, de recepten zijn namelijk per seizoen gecategoriseerd. Als je Sarah Britton’s blog kent, weet je dat ze niet alleen zeer mooie foto’s maakt maar ook prachtige recepten. Dit boek toont haar holistische plantaardige kijk op voeding aan. Prachtig, heerlijk, inspirerend..woorden schieten bijna te kort.

Deliciously Ella: Awesome ingredients, incredible food that you and your body will love

Ik hou van Ella’s manier van denken en koken. Het is ergdown to earth” en ze heeft iets over haar dat zegt: Als ik het kan, kun jij het ook ‘. Ik hou daarvan! Geen gekke recepten, maar eenvoudige, plantaardige en voedende creaties. Dit boek is ook geweldig om te geven, zelfs aan ”niet-plantaardige eters”, want Ella laat koken met plantaardige voeding er eenvoudig en lekker uitzien.

Crazy Sexy Juice: 100+ Simple Juice, Smoothie & Nut Milk Recipes to Supercharge Your Health

Mijn held is terug! Dit kan een super persoonlijke keuze zijn, maar ik hou gewoon van alles wat Kris Carr schrijft. Ik hou ook van haar filosofie, haar recepten en haar houding. Ze is een kanker survivor”, en een ware wellness warrior” die geweldige (New York Times en # 1 Amazon best-sellers) boeken schrijft. In dit boek leert Kris je alles wat je maar kunt leren over verse, voedzame sappen en smoothies, en romige noten- en zaad melk. Het boek bevat heel veel recepten en een energieke 3daagse ”cleanse”.

Simple Green Smoothies: 100+ Tasty Recipes to Lose Weight, Gain Energy, and Feel Great in Your Body

Of je nu nieuw bent in de wereld van de smoothies of al bekend bent met smoothies maar volledig inspiratieloos bent, dan is dit boek iets voor jou. Deze dames laten je zien hoe geweldig een smoothie kan smaken. Hun missie iséén smoothie per dag. Dit zal je gezonder en energieker maken. Amen! Ze hebben overigens ook kindvriendelijke opties in hun boek.

Healthy Happy Vegan Kitchen

Ik heb dit boek pas enkele weken, hoewel het al werd uitgebracht in april van dit jaar. De reden hiervoor is de cover. Het deed me niet zoveel. Stom! Ik had moeten weten dat Kathy Patalsky precies weet waar ze het over heeft. Ze runt een geweldig populaire blog, met heerlijke recepten. Haar boek zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk zelf wilt gaan koken. Het boek bevat recepten met foto’s die je hardop laten roepen: hoe kan dit vegan zijn? Zoals haarUltra Romige Cashew Veggie Pot Pie”. Haar boek bevat ook leuke tips voor veganisten, zoals kook technieken en wellness tips.

Food52 Vegan: 60 Vegetable-Driven Recipes for Any Kitchen

Ik heb echt uitgekeken naar dit boek. Ja, de schrijver achter (het veganistische deel van) Food52 besloot om dit boek te schrijven. Food52 is geen veganistische website, maar als er een plantaardig recept op verschijnt, dan is het goed! Heel goed! Ik was zo blij toen dit boek uitkwam. De recepten zijn prachtig gefotografeerd, heerlijk, vallen bij velen in de smaak, en zijn allemaal gebaseerd op echte plantaardige ingrediënten.

The Uncook Book: The Essential Guide to a Raw Food Lifestyle

Het is alweer een tijdje geleden dat ik echt genoten heb van een rauwe kookboek. Tanya Maher weet waar ze over praat. Ik ben het met absoluut alles eens waar ze over schrijft. Ze deelt gedurfde recepten zoals de Kidney Kicker Juice met asperges en ook ontmaskert ze enkele mythes over soja en eiwitten. Dit zijn slechts een paar redenen waarom je dit boek zou moeten kopen. Vooral als je geïnteresseerd bent in deraw food” levensstijl, detox, sappen en de feiten over rauwe voeding is dit boek een aanrader.

Coconut Kitchen: Nature’s Most Beautifying Superfood

Superfoods komen en gaan, maar kokos zal altijd een ware eeuwige superfood blijven. Ik gebruik het dagelijks in mijn keuken en badkamer. Het is één van de meest natuurlijke en veelzijdige superfoods. Dit boek gaat over de eindeloze reeks van gezondheidsvoordelen tot wellness schoonheid geheimen. De schrijfster deelt recepten voor ontbijt, lunch, diner en dessert, plus verbazingwekkende kokosnoot schoonheidsproducten. Ik ben gek op haar gouden kokosmelk die je veganistisch kunt maken door de honing te vervangen met ahornsiroop of kokos suiker. Pure gezondheid in een glas!

Superfood Snacks: 100 Delicious, Energizing & Nutrient-Dense Recipes

Als je alleen maar in de keuken staat, omdat je graag (zoete) snacks en desserts maakt, dan is dit boek perfect voor je. Prachtige foto’s, handige feiten en heerlijke recepten, zoals crackers die helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, en chocolade truffels vol met anti-aging anti-oxidanten.

Ik zou eigenlijk niet verbaasd zijn als 2016 ook een jaar gaat worden met een aantal geweldige plantaardige kookboeken. Er zijn al twee boeken, waar ik niet op kan wachten! Ella’s nieuwe boek, Deliciously Ella Every Day” en Kristina’s boek ”The Fully Raw Diet”.

Ik zou graag willen weten wat jouw favoriete veganistische kookboeken zijn (voor 2015). Deel ze hieronder met mij, want ik ben reuze benieuwd!
My favorite vegan cookbooks for 2015 photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Wilma
  december 3, 2015 at 9:46 am

  Hoi Bianca,

  Het viel mij ook al op dat er veel veganistische kookboeken uitkwamen dit jaar, heel vervelend 😉
  Ik word er alleen zo hebberig van……
  Het zijn ook vaak boeken waar je blij van word, de mooie uitnodigende foto’s en heerlijke recepten.
  Ik heb kort geleden het boek gekocht van Saskia Roeda – Vegan Delight, Een mooi, overzichtelijk boek, met leuke recepten.

  Groetjes Wilma.

  • Reply
   Bianca
   december 3, 2015 at 11:25 am

   Hi Wilma,

   Haha ja erg he!! 🙂 Steeds weer een conflict met mezelf als er weer een nieuw boek uitkomt 😀
   OH, die ken ik nog niet! Dank voor de tip! 😀 😀

   Groetjes,
   Bianca

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  Persimmon Smoothie
  Warme Kaki Fruit Smoothie

  Er zijn veel gezonde herfst producten, zoals pompoenen, appels en peren, maar we zien een heerlijke herfst fruit over het...

  Sluiten