Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Makkelijke Wafels | Veganistisch, glutenvrij, olievrij

Ga naar recept
Een makkelijk recept voor glutenvrije veganistische wafels, zonder toegevoegde olie. Gezond, natuurlijk gezoet, olievrij en geweldig met fruit en yoghurt! Perfect voor het ontbijt of brunch.
Easy Waffles | Vegan, Gluten-Free, Oil-Free

Tot voor kort waren bijna al mijn pogingen om veganistische wafels te maken een complete verspilling van ingrediënten. Na een paar keer was ik het een beetje vergeten en gaf het op. Totdat een vriendin me vertelde dat het echt erg makkelijk is om wafels te maken als je maar de juiste apparatuur hebt. Gezamenlijk gaven we dus mijn goedkope wafelijzer de schuld. Ik heb vervolgens voor een weekje haar wafelijzer geleend en wat een verschil, zeg! Ik heb mijn ervaring op Instagram gedeeld en sommigen van jullie vertelden me dat ik een siliconen wafelvorm moet proberen, wat eigenlijk volkomen logisch is. Wafelvormen nemen niet zoveel ruimte in beslag, zijn gemakkelijk op te bergen en goedkoper. Maar wat nog belangrijker is, deze wafelvormen maken gewoon onwijs goede wafels. Ze zijn echt super makkelijk om te gebruiken en er is bijna geen kans op mislukking …

Bijna…

Het verwarrende van siliconen bakvormen is dat je er alles mee kunt bakken zonder het gebruik van olie. En dat deed ik ook. Sommige wafels kwamen perfect uit de vorm, andere wat minder, maar het is mogelijk. Als je echter perfect uitziende wafels wilt en geen risico wilt lopen dat er stukjes aan de wafelvorm blijven kleven, spuit de wafelvorm dan heel lichtjes in met wat olie. Echt maar een klein beetje. 

Thuis wafels maken lijkt misschien een heel ingewikkelde onderneming, maar met dit recept, een wafelijzer of wafelvormen is het net zo eenvoudig als het maken van pannenkoeken. Waarschijnlijk nog sneller wanneer je wafelvormen gebruikt. Verwarm de oven voor en binnen 15 minuten zijn je wafels klaar.

Deze wafels zijn:

✓ Eenvoudig en snel te maken
✓ Licht krokant aan de buitenkant
✓ Zacht aan de binnenkant
✓ Niet te zoet of taai
✓ Olievrij, als je wilt
✓ Glutenvrij, als je wilt
✓ Vullend
✓ Geweldig voor het ontbijt of een brunch

Ga jij dit makkelijke wafelrecept met fruit en yoghurt proberen voor het ontbijt of brunch? Laat het me in de reacties weten hoe het gaat of op Instagram #thegreencreator of Facebook.

Easy Waffles | Vegan, Gluten-Free, Oil-Free

Easy Waffles | Vegan, Gluten-Free, Oil-Free
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een makkelijk recept voor glutenvrije veganistische wafels, zonder toegevoegde olie. Gezond, natuurlijk gezoet, olievrij en geweldig met fruit en yoghurt! Perfect voor het ontbijt of brunch.
Author:
Recipe type: ontbijt, brunch, snack, zoet
Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, olievrij
Serves: 4-6
Ingredients
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • DROGE INGREDIËNTEN:
  • ⅔ kop (100 gram) rijst meel (of volkorenmeel als je gluten niet erg vindtl)
  • ½ kop (50 gram) havermeel (of ongebleekte bloem als je gluten niet erg vindt)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • NATTE INGREDIËNTEN:
  • 1¼ kop (300 ml) amandelmelk (plus 1-2 eetlepels als het beslag te dik is)
  • ¼ kop (50 gram) ongezoete appelmoes
  • 1 eetlepel xylitol of 2 eetlepels ahornsiroop, dadelsiroop of agave nectar (of meer, als je wilt dat je wafels zoeter zijn)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor het serveren:
  • Toppings naar keuze zoals fruit en yoghurt
  • Wat heb je verder nodig:
  • Wafelijzer of wafelvormen
Instructions
  1. Meng de gemalen lijnzaad en water in een klein kommetje. Zet opzij voor ongeveer 10 minuten.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom tot ze goed gecombineerd zijn.
  3. Voeg in een andere grotere kom alle natte ingrediënten toe en roer om te combineren.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met de natte ingrediënten, samen met het lijnzaadmengsel. Roer om te combineren.
  5. Verwarm je wafelijzer of je oven voor als je de wafelvormen gebruikt. Giet het wafelbeslag in het wafelijzer of in de wafelvormen.
  6. Optioneel voor perfecte wafels, spuit het wafelijzer of de wafelvormen heel licht in met olie.
  7. Gebruik ongeveer een half kopje beslag per wafel om ongeveer 4-6 wafels te maken.
  8. Serveer met (kokos) yoghurt en fruit.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
5-Minute Tomato Lentil Stew
Snelle stoofpotje met tomaat en linzen voor luie dagen

Soepen en stoofschotels zijn mijn favoriete recepten om te maken. Ik kan ongeacht het seizoen een snelle en makkelijke stoofpotje...

Sluiten