Your cart

Groene Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch Soepen

Makkelijke Thaise Pompoensoep

Simple Thai Pumpkin Soup

Zoals ik je enkele weken heb beloofd, toen ik terugkwam van mijn reis naar Thailand, zal ik meer kokos(melk) gebruiken en meer pittig eten. En zo geschiedde. Het was een niet al te groot succes de eerste keer, maar dit uiteindelijke recept is meer dan geslaagd met behulp van de ultieme herfst product, de pompoen! Pompoenen blijken geweldig te zijn om een eenvoudige Thaise Pompoensoep te maken, omdat ze een perfecte combi vormen met kokosmelk.

Een Makkelijke Thaise Pompoensoep volledig zelf gemaakt!

Pompoenen zijn kleine herfst traktaties en ideaal voor het grillen en het maken van je eigen DIY pompoenpuree. Het is niet moeilijk en je zult echt genieten van de smaak. Niets verslaat zelf gemaakte  pompoen puree!

Simple Thai Pumpkin Soup Simple Thai Pumpkin Soup Het wachten totdat de pompoen in de oven zacht en klaar voor gebruik is, is het enige lastige deel van dit recept, dat overigens ook een beetje tijd kost (ongeveer 30 minuten). Maar daarna, is je heerlijke eenvoudige veganistische Thaise pompoensoep zo klaar! De andere ingrediënten voor dit recept zijn ook niet al te ingewikkeld en misschien heb je ze zelfs al in huis.

Deze soep is een heerlijke lichte lunch, voorgerecht of diner en is perfect met hummus, crackers of een herfst groenten gerecht.

Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten, staat deze plantaardige Thaise Pompoensoep (een combinatie van kruiden, en kokos gecombineerd met de heerlijke smaak van pompoen) zo op tafel.

Simple Thai Pumpkin Soup

Als je dit recept gaat proberen, laat het me weten! Laat hieronder een bericht achter of maak een foto van je creatie en tag @thegreencreator op Twitter, of #thegreencreator op Instagram. Ik vind het geweldig om te zien wat jullie maken! 

Makkelijk Thaise Pompoen Soep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een makkelijke veganistische Thaise pompoensoep dat hartig is en volledig zelf gemaakt! Gezond, heerlijk en perfect voor kouder weer.
Author:
Recipe type: soep
Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, gluten vrij
Serves: 2
Ingredients
  • 1 suiker pompoen
  • 1 sjalotje, in blokjes gesneden
  • een eetlepel kokosolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1,5 kopje groenten bouillon of een bloke groenten bouillon
  • 1¾ kopje lichte kokosmelk
  • stukje gember (optioneel: verwijderen voor het blenden)
  • Keltisch zeezout en zwarte peper (naar smaak)
  • ¼ theelepel komijn
  • ¼ theelepel kurkuma
  • 1 rode peper, gesneden (of minder als je het niet al te pikant wilt)
  • optioneel: citroengras voor bij het koken (verwijder voor het blenden)
  • optioneel: koriander en pompoenzaden voor de garnering, indien gewenst
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats bakpapier op een bakplaat.
  2. Met behulp van een scherpe mes, snijd je de pompoen in tweeën. Gebruik een scherpe lepel om de binnenkant van de pompoen te ontdoen van de zaden en draadjes.
  3. Bestrijk de binnenkant van de pompoen met kokosolie en plaats deze dan met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Bak 30-40 minuten of tot een mes gemakkelijk door de huid kan. Haal uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen, pel dan de huid af en zet de pompoen opzij.
  4. In een grote pan op middelhoog vuur verhit je een eetlepel kokosolie, sjalot en knoflook. Kook 2-3 minuten, of tot licht gebruind en doorschijnend.
  5. Voeg de overige ingrediënten, ook de pompoen toe, en breng aan de kook.
  6. Plaats dan de soep mengsel in een blender of gebruik een hand blender om de soep te pureren. Ik pureerde alleen de helft van de soep in een blender, omdat ik graag ook wat stukjes in de soep wilde. Dit is optioneel natuurlijk. Na het mengen giet je de soep terug in de pan.
  7. Blijf koken op een matig-laag vuur voor ongeveer 5-10 minuten en breng op smaak met kruiden als dat nog nodig is. Serveer! Als je wilt kun je de soep serveren met wat kruiden, specerijen, zwarte peper en zaden als garnering.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Melanie
    november 5, 2015 at 12:29 pm

    Mmmmm ziet er heerlijk uit!

    • Reply
      Bianca
      november 5, 2015 at 1:39 pm

      🙂

  • Reply
    Galina
    november 5, 2015 at 8:15 pm

    Oké, ik heb onafhankelijk van jou (want lees dit recept net pas), bijna hetzelfde recept gemaakt 😛 lekker hè!

    • Reply
      Bianca
      november 6, 2015 at 10:38 am

      Wat leuk! Lekker he!! 🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Yukuko Tanaka's Anti-Aging Massage
    Yukuko Tanaka’s Anti-Verouderings Massage

    Hoe meer ik lees over de Japanse eetcultuur, hoe meer ik geïnteresseerd raak. Hoewel Japans eten op zichzelf niet 100%...

    Sluiten