Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Makkelijke Chocolade Taart Mok (video)

Ga naar recept
Easy Chocolate Mug Cake

Terwijl ik dit schrijf ik ben nog steeds verbaasd over hoe goed deze chocolade taart mok is geworden. Dit is niet alleen een eenvoudig recept, maar ook nog eens heerlijk. Ik kan niet echt verklaren waarom dit recept zo heerlijk rijk, zoet en vochtig is geworden zonder het gebruik van bijvoorbeeld eieren. Hoe dan ook, ik moest wel wat frambozen toevoegen aan deze taart mok, want chocoladetaart en frambozen zijn de beste combinatie, toch?

Deze chocolade taart mok is echt zo makkelijk om te maken, want je kunt dit recept dus eigenlijk in een (oven bestendige) mok maken en het zal je letterlijk een minuut kosten om deze chocolade taart voor te bereiden. Als ik gasten heb bereid ik een paar mokken voor, decoreer het met bessen, cacaopoeder en kokos en het ziet er uit alsof de taartjes zo uit de winkel komen. 

 

Je zou kunnen zeggen dat je de hele dag in de keuken hebt lopen zwoegen om deze chocolade taartjes te maken, maar eigenlijk heb je ze in enkele minuten gemaakt. Geen grapje.

Easy Chocolate Mug Cake

Je kunt een magnetron gebruiken om deze taart mok te maken en de taart zal letterlijk in 40 seconden klaar zijn, maar aangezien ik geen magnetron gebruik vind ik het niet erg om enkele minuten langer te wachten op deze taartjes.

Ik zie graag je creaties en toppings van deze heerlijke chocolade taart terug op social media. Dus vergeet niet om dit met mij te delen met #thegreencreator
Makkelijke Chocolade Taart Mok
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Dit gezonde plantaardige gluten- en suikervrije chocolade taart mok is de makkelijkste taart die je ooit zult maken. Met slechts een paar minuten en bessen als topping maak je de meest heerlijke vochtige rijke chocolade taart.
Author:
Recipe type: zoet, dessert, snack, lekkernij
Cuisine: vegan, plantaardig, gezond, paleo, zuivel vrij, lactose vrij, suiker vrij, gluten vrij
Serves: 2
Ingredients
  • 4 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2,5 eetlepels kokos meel (of een andere meel die je lekker vindt)
  • snufje Keltisch zeezout
  • 3 theelepels ahornsiroop of dadel siroop
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 3-4 eetlepels melk naar keuze (ik gebruikte amandelmelk) voeg meer toe als het mengsel te droog is, maar het moet zeker geen beslag worden
  • ½ theelepel vanille-extract
Instructions
  1. Combineer in een kom de droge ingrediënten en meng goed. Voeg dan de rest toe, roer goed en plaats het mengsel dan over in een ovenschoteltje of zelfs een koffiemok (moet oven bestendig zijn). Bak op 175 ° C in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Als je het taartje over wilt brengen op een schoteltje, wacht dan eerst tot het is afgekoeld voordat je de taart uit de mok haalt.
Notes
Je kunt dit recept ook in de magnetron maken. Je hebt dan geen oven bestendige schoteltje nodig, maar slechts een mok. Je taartje is dan letterlijk klaar in 40 seconden.
photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    marjon
    februari 9, 2016 at 7:59 pm

    Hoi, bij mij is het mislukt…..deze chocoladetaartjes. Vind het zo jammer van mn dure ingrediënten. 🙁 Ik heb echt jouw hoeveelheden aangehouden, en dat gekneed tot een deegbal. Ik lees dat jij het mengsel giet in bakjes? hoe moet het deeg er dan uitzien? zoals pannenkoekenbeslag? iets klopt er niet in het recept…..
    groetjes Marjon

    • Reply
      Bianca
      februari 9, 2016 at 9:32 pm

      Hi Marjon, oh jee dat is vervelend zeg! Wat raar…het hoort helemaal geen deegbal te worden, maar een dikke pap en dit spreid je uit in de oven schaaltjes. Dus dikker dan beslag, ja. En ”gietbaar” is het ook niet. Wat is er uiteindelijk uit de oven gekomen?

      • Reply
        marjon
        februari 10, 2016 at 12:22 pm

        hai Bianca, ik heb er een banaan doorheen geprakt en nog extra amandelmelk, toen weer opnieuw gebakken….Nu zijn ze beter, maar nog wel heel compact. Op jouw foto’s ziet het geheel er veel luchtiger uit.

        • Reply
          Bianca
          februari 10, 2016 at 5:36 pm

          Hi Marjon, wat jammer zeg. Dan is de pure donkere chocolade smaak zeker niet doorgekomen door de banaan gok ik zo. Normaal gesproken, is de regel: te droog (”deeg achtig”) dan voeg je meer melk toe en te nat (zoals pannenkoekenbeslag) dan voeg je meer meel toe. Daar moet het vast ergens fout zijn gegaan. Misschien maak ik hier wel een ”how to” filmpje van…

  • Reply
    Linda
    februari 10, 2016 at 12:55 pm

    Voor hoeveel taartjes is dit recept? En hoe groot dient het ovenschaaltje te zijn? Ik ben zo onhandig hiermee. Vandaar dat ik het vraag. Groet en bedankt, Linda

    • Reply
      Bianca
      februari 10, 2016 at 5:34 pm

      Hi Linda, dat is het mooie van dit recept. Het maakt niet uit. Je kunt er twee taartjes van maken of 1 dikkere. Je kunt iedere mok of ovenschaaltje gebruiken die je wilt. Maak de taartjes tenminste 1,5 cm dik zou ik zeggen anders wordt het te dun. Hopelijk helpt dit 🙂 Groetjes, Bianca

  • Reply
    Emmelou
    februari 10, 2016 at 11:37 pm

    Oh dit lijkt me heerlijk!

    • Reply
      Bianca
      februari 12, 2016 at 11:20 am

      Is ook echt een heerlijke en makkelijke taartje om te maken 🙂

  • Reply
    Christy
    juli 22, 2016 at 10:56 pm

    Heel enthousiast over dit resultaat. Super lekker echt comfort food met ingrediënten die altijd in huis zijn. Smaak boven verwachting lekker!!!

    • Reply
      Bianca
      juli 23, 2016 at 11:40 am

      Hi Christy! Wat fijn dat je er zo van geniet 🙂 liefs!

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Hazelnut Chia Cookies
    Hazelnoot Chia Koekjes

    Het is alweer sinds kerst dat ik mijn laatste koekjesrecept heb gemaakt. En dat waren niet knapperige koekjes, maar eigenlijk...

    Sluiten