Maïs Selderiesalade met Dille en Veganistische Yoghurt Saus

Deze maïs selderiesalade met dille is in enkele minuten klaar en een heerlijke lunch of bijgerecht. De heerlijke yoghurtsaus in dit recept maakt echt het verschil! Gemakkelijk te maken, heerlijk, fris, vrij van olie en super veelzijdig.

Alhoewel ik dit recept in shorts met slippers schrijf ben ik er vrij zeker van dat de herfst niet lang meer op zich laat wachten. Voor ik het weet draaien mijn oven en Instant Pot weer overuren (yay!). Voor die tijd wilde ik nog heel graag deze maïs selderijsalade met dille en veganistische yoghurtsaus met je delen. Deze salade is super makkelijk om te maken en een geweldige salade als aanvulling op veel recepten. Ik heb van deze salade onder andere genoten met gebakken aardappelen en een linzen burger. 

Deze maïs selderijsalade met dille is klaar in een paar minuten. Ik gebruikte biologische bevroren maïs, maar je kunt ook maïs gebruiken uit een glazen pot. Verder houd ik persoonlijk van verse dille, maar je zou kunnen proberen deze te vervangen door de droge versie. Als je droge dille gebruikt voeg dan gewoon wat meer toe en proef tussendoor even of je de juiste smaak te pakken hebt. Je mag de dille best proeven, maar het moet niet overheersen in de salade.

En dan de veganistische yoghurt saus … deze saus (dressing of dip) is waarschijnlijk de gemakkelijkste yoghurt saus die ik ooit heb gemaakt en ik ben er gek op. Het is heerlijk fris en zo veelzijdig. Dit is zeker een yoghurt saus die ik vaker zal maken. Elke eenvoudige salade krijgt meteen een upgrade met deze heerlijke saus. Je kunt soja-yoghurt gebruiken, maar ook amandel- of kokos-yoghurt werkt perfect in dit recept. Super heerlijk zonder ook maar een druppel olie.

Laat me weten wat jij van deze  frisse salade met maïs, selderij en yoghurt saus vindt! Als je dit recept gaat maken, vergeet dan niet om even terug te komen om het te beoordelen en me te laten weten hoe het is gegaan. Als je een foto maakt, tag me dan #thegreencreator op Instagram. Ik zie graag je creaties terug!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Corn Celery Salad with Dill and Vegan Yogurt Sauce

Maïs Selderiesalade met Dille en Veganistische Yoghurt Saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: salade, saus, dressing, bijgerecht, lunch, vegan, plantaardig
  • Cuisine: veganistisch, plantaardig

Description

Deze maïs selderiesalade met dille is in enkele minuten klaar en een heerlijke lunch of bijgerecht. De heerlijke yoghurtsaus in dit recept maakt echt het verschil! Gemakkelijk te maken, heerlijk, fris, vrij van olie en super veelzijdig.


Ingredients

Scale
  • MAIS SELDERIESALADE:
  • 1/2 zoete witte ui, in kleine stukjes gesneden
  • 34 stengels bleekselderij (gebruik meer als je dat lekker vindt)
  • 220 gr maïs (bevroren of vers)
  • verse dille naar smaak, ik gebruikte ongeveer 4 eetlepel vers gesneden dille
  • VEGAN YOGHURT:
  • 1 kopje (250 gr) vegan yoghurt
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • snufje zeezout
  • zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. MAIS SELDERIESALADE:
  2. Was en snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan een grote mengkom. Voeg de maïs en dille samen met de stukjes ui toe. Meng tot slot de yoghurtsaus door de salade en laat afkoelen of serveer onmiddellijk.
  3. VEGAN YOGHURT:
  4. Meng alle ingrediënten in een kom en bewaar in de koeling tot je de saus gebruikt.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.