Linzensalade met Bietjes en Pijnboompitten

Bestaat er zoiets als te veel salade recepten? Ik denk het niet. Vooral omdat de meeste van mijn salade recepten niet zomaar bladgroenten in een kom zijn (met alle respect voor de salades vol met bladgroenten). En laten we eerlijk zijn, ik kan persoonlijk niet goed functioneren op een lichte salade met alleen maar bladgroenten als lunch. Ik voeg normaal gesproken wat bonen, geroosterde groenten of boekweit toe aan mijn salade om het echt een vullende maaltijd te maken. Linzen zijn ook een geweldige manier om je salade een flinke boost te geven. Deze linzensalade met bietjes en pijnboompitten is een voorbeeld van hoe ik een vullende salade maak.

Natuurlijk kun je deze salade ook perfect combineren met boekweit, bruine rijst, quinoa of serveer het als een bijgerecht. De laatste tijd geniet ik echter van deze salade (een dubbele portie) als lunch. Het is vullend genoeg en heerlijk!

Linzen (en kikkererwten) zijn mijn held als het gaat om plantaardig koken. Linzen bevatten ongeveer 9 gram eiwit per 1/2 kopje gekookte linzen, maar ze bevatten ook vezels, ijzer, B vitamines en foliumzuur. En het grootste voordeel is dat je ze niet hoeft te weken in water voor het koken. En het koken kost ook slechts 15-20 minuten. Yas!

Ik vond deze salade zo heerlijk dat ik niet eens een dressing hieraan toevoegde. Ja, dat is correct. Ik schrijf een salade recept uit voor jullie zonder dressing …. Maar in onderstaand recept zal ik je van een lekkere dressing optie voorzien die heel goed bij deze salade past mocht je toch echt behoefte hebben aan een dressing (zie hiervoor de notitie in het recept hieronder).

Als je dit recept gaat proberen, laat het me weten! Laat een reactie achter en vergeet ook niet om je foto op Instagram te taggen #thegreencreator zodat ik je recept terug kan zien.

Lentil Salad with Beets and Pine nuts

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lentil Salad with Beets and Pine nuts

Linzensalade met Bietjes en Pijnboompitten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 2 mins
  • Total Time: 7 mins
  • Yield: 2-3 kommen 1x
  • Category: salade, lunch, avondeten, diner
  • Cuisine: veganistisch, glutenvrij, gezond, vegetarisch

Description

Deze linzensalade met bietjes en pijnboompitten is een voorbeeld van hoe je een vullende salade kunt maken. Makkelijk, lekker krokant en vullend.


Ingredients

Scale
  • 230 gram gekookte bruine linzen (dit is ongeveer 100 gram ongekookte linzen)
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 geraspte wortels
  • een groene paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 3 kleine gekookte rode bietjes, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 185 gram groene erwten
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • een groene ui, in plakjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 theelepels appelazijn
  • 1 theelepel olijfolie

Instructions

  1. Snijd de groenten in kleine stukjes. Ondertussen rooster je de pijnboompitten. Wees voorzichtig, ze verbranden snel.
  2. Breng de linzen met 4 kopjes water aan de kook in een steelpan; kook deze, zonder deksel voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn en zacht. Voeg de linzen in een kom met de selderij stukjes, geraspte wortels, groene paprika, rode bieten, groene erwten, geroosterde pijnboompitten, groene ui, zout en peper, olie en appel azijn. Schep in een kom en serveer.

Notes

Dressing suggestie.

Meng de volgende ingrediënten in een kleine kom:
3 eetlepels appelazijn;
3 eetlepels olijfolie;
2 1/2 eetlepels mierikswortel (optioneel);
2 eetlepels Dijon mosterd;
2 eetlepels sinaasappelsap