Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Limoen fudge

Lime fudge

Fudge … het woord alleen al! Een goede fudge is zacht en smelt in de mond. Heerlijk! Ik kan hier geen genoeg van krijgen.

De fudge zoals ik die vroeger at, was erg kleverig en bevatte een enorme lading aan suikers. Deze lime fudge is beter!
Je hebt in de basis maar twee ingrediënten nodig, maar ik vond het leuk om te experimenteren met zoet, zuur en zout. Nadat ik enkele combi’s heb geprobeerd is dit toch echt een winnaar.

Macadamia noten zijn gezond

Macadamia noten zijn voor mij echt een heerlijke afwisseling op de meer bekende noten zoals amandelen en een rijke bron aan vitaminen. De macadamia noot zit bomvol met vitamine B1 (bizar hoger dan in andere noten). Ook bevat deze heerlijk noot onder andere de nodige portie aan vitaminen B6, B2, B3 en B5.

En dan de mineralen. Deze ronde noten barsten van de mangaan en koper. Maar dat betekent niet dat ijzer, magnesium, fosfor, zink, calcium en kalium ontbreken.

Wist je dat macadamia goed tegen hart- en vaatziekten zijn? Macadamianoten hebben namelijk een hoger percentage aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren (de goede vetten die ons niet dik maken zoals goedkope frituurolie wel doet), dus net zoals amandelen kunnen macadamia’s erg goed helpen in een dieet dat hart- en vaatziekten voorkomt. Het eten van macadamia noten zorgt ervoor dat er namelijk minder cholesterol vasthecht aan de wanden van de bloedvaten wat de kans op aderverkalking verkleint. Ook ontstaat daarmee een verlaagde kans op hoge bloeddruk waardoor het risico op alle hart- en vaatziekten lager wordt. Win win!

Door alle omega3-vetten, magnesium en mangaan is de macadamia noot net als de walnoot een echte brain food.

Limoen Fudge

Hoe maak je de fudge? Voor deze heerlijke rauwe vegan limoen fudge heb je in de basis maar twee ingrediënten nodig, namelijk:

 • Een kopje dadels- zonder pit  (100 gram)
 • Een kopje  (ongezouten en ongebrande) macadamia noten (100 gram)

lime fudge

Vervolgens is het heel simpel.

Beiden ingrediënten gaan in de keukenmachine dan zal het enkele minuten duren totdat er een bal in de machine ontstaat. Dat betekent dat je fudge klaar is. Deze ‘’deegbal’’ maak je plat op een bord en leeg je vervolgens enkele uren in de vriezer. Na ongeveer 4 uur in de vriezer in de fudge klaar.

Dit is de simpele versie, maar de limoen versie is zoveel beter!

Het enige wat je in de keukenmachine toevoegt voordat het aangaat is de sap van een halve limoen en een snufje Keltisch zeezout. Het klinkt raar, maar het is zo lekker!

Als de fudge klaar is om uit de vriezer gehaald te worden, snijd je de fudge in blokjes en kun je heerlijk genieten.

De fudge kan voor een behoorlijk lange tijd in de vriezer worden bewaard. Heerlijk om in de vriezer te hebben bij trek in iets lekkers. 

Ben je ook zo gek op fudge en ga je dit proberen? Vergeet dan niet je foto met me te delen op Twitter, Facebook of Instagram met de #thegreencreator

  lime fudge

photos and text by the creator green (c) (copyright)

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Laura - Dagelijkse hap
  juni 14, 2015 at 9:19 am

  Het water loopt me al in de mond 😀 Lijkt me heerlijk!!

 • Reply
  Mandy
  juni 14, 2015 at 11:22 am

  This looks divine!

 • Reply
  ingrud
  juni 16, 2015 at 9:56 am

  ziet er interessant uit, ga ik zeker uitproberen. Is het ook mogelijk dit met andere noten te maken, of heeft alleen de macadamia de juiste consistentie?

 • Reply
  Kim
  juni 17, 2015 at 8:22 am

  Wat een goed idee! Ik eet eigenlijk nooit macademianoten, tijd om deze in huis te halen.

 • Reply
  alexa
  juli 30, 2015 at 10:20 am

  ziet er goed uit ben benieuwd hoe het smaakt haha

 • Reply
  Naomi
  juli 30, 2015 at 11:54 am

  Dat ziet er heel lekker uit zeg. Nomnomnom.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  SunflowerSeeds
  Waarom zijn zonnebloempitten gezond?

  Een leuke verschuiving in de wereld van de superfoods vind ik de focus op meer natuurlijke onbewerkte superfoods. In de...

  Sluiten