Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Salades

Koude Aardappelsalade

Ondanks dat ik gek ben op de zoete aardappel, is de gewone aardappel zeker ook een heerlijkheid waar ik af en toe van geniet. Aardappelen zijn een traditioneel ingrediënt in vele landen, maar met de stijging van  discussies over diëten, lijkt de aardappel steeds minder populair te worden. Zo jammer! Een gekookte aardappel is namelijk goed tegen hart- en vaatziekten. Ook bevatten aardappelen kalium, calcium, eiwitten, ijzer, vezels en andere mineralen en vitaminen. Vandaag deel ik een recept dat een heerlijke en snelle aardappel favoriet is geworden, de koude aardappelsalade.

Cold Potato Salad

Aardappel in de zomer?


Als je nu weer vriendjes bent geworden met de aardappel vind je het wellicht een raar idee om dit in de zomer te eten. Ik herinner me de aardappel als traditioneel winters gerecht op de Hollandse manier met groenten, maar mijn favoriet was de koude aardappel salade van mijn moeder in de zomer. Ik kan me nog herinneren dat ze wees op het belang van het koelen van de aardappelen voordat we van de salade konden genieten. Het volgende recept is daarop geïnspireerd. Tijdens mijn reis in Polen heb ik ook gemerkt dat de kleine aardappel met dille daar in de zomer een erg populair gerecht is.

Knolselderij


Voor dit gerecht gebruik ik ook knolselderij om het licht en zomers te houden. Knolselderij is (helaas) één van de minst populaire groente. Het wordt met name gebruikt in holistische recepten en is lid van de peterselie familie. Het bevat mineralen zoals fosfor, calcium, magnesium en kalium (verlicht een opgeblazen gevoel). Voor dit recept kun je de knolselderij gewoon raspen en in appel azijn, water en een snufje zout even laten weken. Mocht dit teveel moeite zijn, dan kun je het ook in pot kopen (geen blik), probeer dan de biologische variant te vinden zonder toevoegingen.

Eet jij weleens aardappelen in de zomer?

Cold Potato Salad

 

Koude Aardappelsalade
 
Deze Koude Aardappelsalade is heerlijk voor de wat warmere dagen en staat zo op tafel. De knolselderij maakt deze salade heerlijk knapperig en fris.
Author:
Recipe type: salade, bijgerecht, starter, lunch
Cuisine: vegan, plantaardig, veganisme, vegetarisch, gluten vrij, zuivel vrij,
Serves: 2
Ingredients
  • ¾ knolselderij of biologische knolselderij uit pot
  • 800 gram aardappel, als je de kleine kunt vinden is dat het lekkerst
  • een zoete ui in stukjes gesneden
  • een theelepel Keltisch zeezout
  • een eetlepel koudgeperste olijfolie
  • twee theelepels gedroogde dille of een kleine handje verse dille
Instructions
  1. Maak de knolselderij schoon en rasp dit in een keuken machine, ook met de hand is dit te doen. Laat de knolselderij vervolgens met wat water, appelazijn en zout even weken (totdat de knolselderij minder hard is). Als je knolselderij uit glazen pot gebruikt, zorg er dan voor dat je niet het water gebruikt.
  2. Snij de aardappelen in stukjes voordat je ze kookt. Laat ze vervolgens goed afkoelen.
  3. Meng de aardappelen vervolgens met de knolselderij in een schaal.
  4. Voeg de zoete ui, de zout, en de olijfolie toe.
  5. Laat dit even rusten in de koeling.
  6. Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheden. Misschien vind je minder ui en meer knolselderij lekker of juist meer aardappelen.
  7. Eenmaal koud (na ongeveer 30 minuten) kun je de koude aardappel salade serveren met dille. Heerlijk!

photos and text by the creator green (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
strawberry salad
Aardbeien salade met frisse cashew dressing

Ik ben alweer meer dan een week terug van vier dagen Rome, maar ik denk nog steeds aan de heerlijke...

Sluiten